Jätte hemsk historia ;)

Ja nu har jag äntligen sett "dom", tror jag om de nu är samma "dom" som "Lilla Blå" och han på hörnet jämt nämner vet jag inte. Sen undrar jag och min bäste vän, var "Lilla Blå" o kompani finns när "dom" visar sig, när de verkligen kan hända något.

Igår skulle jag i alla fall gå ut med "pitbullen" c:a 22.30 i mörkret i trappen står två killar som jag aldrig sett förr, jag tänder naturligtvis lampan och säger "Ni skräms om ni smyger i mörkret", den ena böjer sig ned o klappar min "pitbulle". Nu är de ju så också att vår port går inte att låsa, samt att grannen som håller på att flytta, tyvärr:(, har kartonger i trappen9. Jag ser att någon har flyttad dem samt rotat i de. Men jag kan såklart inte anklaga killarna.
Så jag öppnar porten till dem och de travar ut med orden "Kommer din kusin?" från en av killarna, den andra såg lite dum ut och svarade"Ja Ja visst"

Känner på mig att detta inte känns bra, anar något skumt, men tar "pitbullen" och går, men bara runt huset. Då möter jag en kille vid huset mittemot som tvärvänder när han ser mig, jag 57 år gammal kärring, inte trodde jag att jag så så skrämmande ut. Jag fortsätter runt huset och då står de från trappan vid en annan port och försöker kanske komma in till en till "kusin"till?, eftersom de står och rycker i handtagen i den porten. Nu börjar jag o tänka att vad är detta, så jag ringer upp min bästa vän och berättar för honom och vi möts utanför. Då kommer trevliga grannen, han med kartongerna, jo de stämde någon har rotat i hans saker samt längre upp i vårt trapphus ligger saker som är hans.

Så min vän och jag agerar "bypoliser" och går runt i området kollar garagen, kontoret m m vi går även ned i hans källargång samt i min, ingen där. Så vi skiljs åt och allt är frid o fröjd.  Nästa morgon(idag) gick jag till kontoret och gav en liten rapport, "Hur vågar Du" undrade tjejerna på kontoret, ja men jag är inte rädd för människor utan för saker som jag inte kan ta på, spöken mm. Är tryggare i stan, mitt i natten än på landet, min pappa sa alltid när vi var i stugan."Du vågar springa omkring på Stockholms gator mitt i natten, men Du vågar inte gå själv på utedasset mitt i mörkaste Småland" Kan ändå påstå att jag är inte mörkrädd, men jag är ju lite kontrollfreak, och vill att det mesta ska gå att förklara.

Hur som haver, senare på dagen gick jag ut med "pitbullen" och den "inre cirkeln" spelad boul, och jag kunde ju inte låta bli:) :) att gå fram till "Lilla Blå" "Var var Du när de berömda "dom" var i farten"sa jag "Är inte det typiskt" fortsatte jag "Att när de kanske händer något lyser ni med Er frånvaro". Blicken jag fick var obetalbar:) De är då jag mår som bäst. Jag fortsatte med att berätta att min vän och jag "patrullerat" området, samt kollat våra källare.
Men de skulle jag inte sagt, för då blev "lilla Blå" upprörd, för den riktiga polisen hade talat om för honom att de får vi inte göra. "De kan var FARLIGA knarkare med kniv som är i källaren, så de skulle vi absolut inte göra! "

Nu kan han ju mena väl också, kan ju faktiskt bry sig, men han fortsatte med "Varför ringde Ni inte mig, så hade jag kunnat gått med Er" Vilket gäng vi varit, en 57-årig  gammal kärring ,en något "yngre" man ( jag vet hur gammal han är) en +70 gubbe samt "pitbullen". Tror inte en FARLIG knarkar med kniv brytt sig;), och de jag träffade i min trapp, om de nu var "busar" hade ju redan hunnit sticka ned mig, när jag och "pitbullen" var själva många gånger om, utan att någon märkt det. Jag tror de mer handlar om att han ville kunna säga att han jagade bovar inatt, för om jag känner honom så väl som jag tror, kan han nog göra detta till en jätte hemsk historia.

Ha en bra dag

Vissa saker trodde jag inte att jag skulle säga eller ens fundera över 2011, men min närmast manliga vän, som är de närmaste en riktig "tjej" kompis man kan komma. Tog upp den aspekten i går när han kom hit och fika efter att han vinkat av sin särbo, som skulle till utlandet med sina väninnor. Lyckliga henne, så då blev jag kvar som reserv, :) :), nää som sagt vi är "tjej" kompisar, en man som jag kan diskutera riktiga samt viktiga saker med, han har lite mer innanför pannbenet, mer än vad jag kan säga om felrtal av männen i den "inre cirkeln";)

Jag berättade även för honom om den trevliga dagen vi haft utanför mig, hur hundägare kan sitta och ha det trevligt utan gnäll, då sa han "Var glad att Du flyttade hit, för det skulle ni aldrig kunnat gjort, om Du bott kvar där jag bodde tidigare" Då hade nog både grannen  samt "gubbarna" gott i taket, samma sak om jag bott i huset med balkong vid "banan"!!, "Men varför gnälls det mer på andra och vissa får göra som de vill, blev nästa fundering från mig. Då svarar min vän "Jo helt enkelt för att ni är kvinnor", de är klart, visst har jag tänkt så, men har aldrig velat använda de argumentet, men visst är det så.

"Varför tror Du de springer in på kontoret i tid och otid och gnäller, eller hoppar på unga folk om barn samt hundägare, jo för de flesta är kvinnor", fortsatte han. "Skulle de sitta en karl på kontoret skulle de inte bete sig lika, och männen på området över 50 (så klart) får också bete sig precis hur som helst. Ja visst har han rätt och visst har jag tänkt tanken, men jag vill inte att de ska vara så, inte i nutid.

Jag har i  stort sett hela mitt liv jobbat med karlar, ja, jag har faktiskt lyckats jobba trots missbruk,  man är väl kvinna;), jag har nästan bara haft män som riktiga vänner. Känner mig faktiskt mer bekväm runt män än kvinnor, beter mig nog inte speciellt kvinnligt heller, även jag springer ju in och skäller på kvinnorna på kontoret:).
Men de blir ändå lite stenåldern för mig, men vi har nog inte kommit så långt i Sverige som vi tror vad de gäller jämställdhet, se i styrelser samt kolla EU hur många kvinnor sitter med där, mer än som sekreterare eller assistenter heter de nog idag.

Från de ena till den andra är de någon mer än jag som reagerat på triss reklamen till mors dag!!!! En kvinna som inte pratar Svenska men  jag tror hon är boende enligt texten, på Ekerö, ja de är Svensk reklam i Sverige men textad för att vi Svenskar ska förstå!, för mig blir det hemskt konstigt utan att jag ska behöva bli kallad rasist. Sen för övrigt är väl mors samt fars dag snart förlegat,  samt att målgruppen som  brukar tycka om att fira mamma o pappa brukar vara små tjejer (Nu var vi där igen....) mellan 7 - 12 år, de får ju inte ens en gång köpa triss lotter enl svensk lag, är ju 18-års gräns, funderar på att anmäla annonsen och se vad som händer, alltid retar de väl någon annan och inte bara mig. Ha en bra dag

Stör de någon.............del 2

Som sagt här bor det mycket trevligt folk, mina grannar tog ut min "pitbulle" på promenad, mot "kravet" att jag skulle bjuda på kaffe när de kom tillbaka. De gör jag så gärna. Så jag bryggde kaffe tog fram mina kakor bakade av min personliga bagare på ICA:), samt koppar, stolar m m. Vi dukade upp nedanför min balkong.

Grannarna kom tillbaka, tur för dem, är ju min "bulle", sen kom en annan kvinna också med hund samt efter en liten stund en nyinflyttad tjej, även hon med tillhörande hund. Vi var allt som allt 6 kvinnor samt 5 hundar, fyra av hundarna var lösa på gräsmattan till o från. Människor samt andra hundar promenerade förbi, grannens barn spelade kubb och vi störde ingen. Inte heller uträttade någon av hundarna några större behov runt om oss, någon liten pink kunde de ju bli, men inte bredvid vårt fika. Ändå är/och var det ett jävla liv om hundar och ev hundgård inom området.

Men detta verkar gå bra och förhoppningsvis kommer det att fortsätta att gå bra utan hundgård, och gör nog det också, om inte "Lilla Blå" samt han på hörnet och andra i den inre cirkeln upptäcker oss. För då blir det väl ett ramaskrik. Nu vet ju jag samt fler av oss att så länge det pågår här borta och inte stör i "deras" närmaste omgivning, Ska de ju inte vara några problem.

Jag måste ju endå tillägga att de måste ju vara bra mycket trevligare här hos oss än borta på "banan", där det inte bara är kaffe i termosen, och ljudvolymen kan bli lite högre, samt där är de inte hundarna som pinkar i buskarna;)

Men som sagt stör de någon, så får ju söka för det, för jag tänker inte göra det........tror jag:) :)





Stör de någon.............

Dagarna bara tickar på, och jag är bara less, less på mitt knä, på att dagen som kung tog slut, på att de bara är skit på tv, på att "pitbullen" o jag inte kan gå långpromenader tillsammans. Tur att de finns bra grannar här, som ställer upp och hjälper till med "bullen".

För det är faktiskt så att de finns fler trevliga samt bra grannar o människor här en vad de finns "dåliga", men de är som med allt annat 90% bra o 10% dålig och de man fokuserar på är de 10% dåliga! Är ju inte ensam om det, så fungerar de flesta, sen finns de ju de som är super positiva, som bara ler och säger att "De är bara att tänka positivt". Släng Er i väggen.

I fredags var jag ju inne och handla lite, vid köpcentrumet träffade jag "Lilla Blå" samt hans kompis, de frågade om jag ville ha skjuts hem, jag tacka gladerligen jag, har ju ont i knät:(. Är verkligen lite som att ge sig in i en lejonkula:) Kompisen har ju trakasserat mig en gång i tiden. (Under en berömd grannfejd) Han har faktiskt bett om ursäkt, till skillnad mot "Lilla Blå" men de är ingen idè, "lilla Blå" är som mig helt felfri;).

Kompisen undrade om måndagsmötet samt hundgården, jag försökte berätta om mötet och om att vi la ned frågan, "Lilla Blå" kommenterade hela tiden, alla nackdelar. Vad annars, men i alla fall då sa Kompisen "Ja men de är väl bra att de inte blev någon hundgård, för Du och "pitbullen" behöver ju röra på Er!!!" "Tack för den", svarade jag med ett skratt, att jag är rund vet jag men "pitbullen".....ja kanske?!

Har förstått vid det här laget att folk på området anser mig fet, har fått höra fler kommentarer,  nu är jag inte en som tar åt mig på det viset, beror helt på hur det sägs, sen har jag självinsikt.vet att jag borde gå ned minst 10 kg till att börja med. Har gått upp hemskt sen jag slutade röka, ja jag var inte smal förr heller, men nu är jag sakta men säkert på väg uppåt, gör ju inte värken i knät mindre precis.

Pratade med en annan kille på byn, han var på väg att flytta, han hade gått ned hemskt mycket. Berättade att han gått med i Xtravaganza kostar 3 000/mån ca då ingick soppor, träning, personlig rådgivare mm men 3 000!!!, då är jag nog hellre rund, har inte de pengarna heller. Nu kan de ju för hans del göra lite till att han var ny kär också, finns fler karlar, utan att nämna någon, som gått ned p g a kärlek. Där går gränsen för mig, då är jag hellre rund:)

Har  själv varit med i viktväktarna några gånger och gått ned, problemet är inte att gå ned, de är att behålla vikten, finns bara ett sätt enl mig ät mindre samt röra sig mer. Dummare än så är jag inte, karaktär har jag, har i stort sett slutat med allt, droger, alkohol, rökning, coca-cola t o m karlar så något roligt måste jag ju ha, så då blir de godis.

Och om de stör någon får de väl söka för det, jag tänker inte göra det;)

Stå för de Ni gör!

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13053999.ab

Skulle titta på överlervarna igår, men fick se kvällsöppet med om en annan överlevare, vår kung! Vad kungen har gjort och vad kungen o vår drottning t ex gör eller inte gör i sitt sovrum tror jag de flesta människor skiter i. Men när man har vänner som lierar sig med den kriminella världen är det illa.

Jag har för mig att kungen i unga år hade sällskap med Leena Skog, en tjej som vek ut sig i flertal herrtidningar, som Fib aktuellt mm, och hon arbetade väl också på strippklubb, så hallå, vad är det som är så konstigt och vad är det kungen och hans vänner är så rädda för. Stå för de ni gjort.

Att de i den så kallade fina världen, finns escortflickor mm är de väl ingen som idag höjer på ögonbrynen över, men som sagt att ge sig i lag med allehanda kriminella individer, då är man farligt ute.

Då krävs de nog en bra förklaring och man kan ju också  om de undra om de här bara är toppen på ett isberg, när man är så orolig så man överhuvdtaget tar chansen att ha kontakten. Dessa kriminlla element är långt mer slipade än kungen och hans vänner, de kommer att använda vårt kungahus som brickor i ett spel, och har säkert gjort det en längre tid. Varför annars spela in möterna.

Ja de finns en hel del att förklara och var har vi vår regering med Reinfeldt i toppen som även han väl froterar sig med eliten, kanske inte är så oskyldig han heller, något att ställa mot Shalins berömda toblerone!

Min dag

I dag fick jag ju vara kung för en dag, så nu sitter jag här och njuter av en chokladbit. Har ju varit inne på affären och fyllt på förrådet både till "pitbullen" och mig, fast "pitbullen" får nöja sig med märgben. Prövade en ny choklad med nöt och maräng helt okey, men ingen aha upplevelse precis.

När jag tog bussen till affären, vid en hållplats klev två äldre damer på bussen samtidigt som vad jag kan anta p g a klädseln en muslims invandrarkvinna.De äldre damerna gick längre bak i bussen men invandrarkvinnan satt sig längst fram. Då vräker den ena äldre kvinnan ur sig " Jag undrar var de är för fel på henne då, som måste sätta sig längst fram på handikapp platsen" Hon fortsatte "hon ser ju inte speciellt handikappad ut", hennes väninna svarade "nej hon kanske inte fattar skylten,  men de är tur att de blir bättre med nästa generation som får lära sig svenska".
Jag som så vanligt har svårt att hålla käften, vände mig om och sa "ursäckta mig, men jag kunde inte låta bli att höra" nu pratade de ju inte tyst heller, för den delen, så jag fortsatte " Om hon har ett handikapp eller inte kan ni väl knappast uttala er om, alla handikapp syns inte, eller hon kanske helt enkelt vill sitta längst fram, kanske blir åksjuk annars". De var ju nu inte heller så att de var fullt på bussen,eller att inga mer än kanske jag som för tillfället har ett synligt"handikapp":) som bara syns då jag går., de är synd om mig nu:(. Damerna svarade inte så mycket,  men de sa säkert något när jag hade klivit av.

Senare när jag kom hem kom brevbäraren, vi har ny snart varje dag sen posten införde ett nytt system, de ska byta områden, så det blir rättvist! Fick post som inte var till mig, så jag gick ut i trappen för att lämna tillbaka brevet, då hör jag den kvinnliga brevbärare högre upp i trappen, svära över en brevinkast som tydligen var svårt att  få upp. Hon var inte nådig var det gäller sitt ordval, och när hon sen fick se mig stå längst ned med post, så kom hon av sig totalt. Men jag sa att jag tycker det är härligt att de finns fler än jag som svär i sin ensamhet och det högt och tydligt. Så vi fick ett gott skratt bägge två.

Kung för en dag

Kung för en dag var ett uttryck som en kvinna i Byn, sa att hon samt hennes väninna använder när de får pension, tycker jag var bra. Pengarna är ju inne på kontot stort sett en dag när vi lever på de marginaler vi gör, så helt rätt vi får vara kungar eller egentligen drottningar för en dag.

Dagen efter det stor mötet, blev jag varse om att beslutet med att inte skaffa hundgård var ett bra beslut. Fick vara med om en riktig "kattfight" mellan hundägare eller kanske ska skrivs "hundfight". Eftersom jag är vän med båda parterna och de var inte min fight, så ska jag hålla mig neutral. Jag försökte nog få in några "nu får ni väl sluta" lite försynt men jag tror inte någon lyssnade.

Vad jag tycker är tråkigt och som nog chokade mig mest var att de här var ett sätt som jag inte trodde någon av parterna om, samt att nivån var så låg. Jag är ju själv den personen som jag tror har haft mest konflikter med de flesta på området, inkl personalen på kontoret (Är bara mina pojkar som klarar sig). Men jag skulle aldrig gå på personangrepp, nu ska man aldrig säga aldrig har jag hört, men i detta fall kan jag nog göra det. När jag är riktigt förbannad, kan jag bli smått ironisk,( när det gäller ironi är det något som jag lever på), jag svär, tyvärr och blir nog högljudd samt när jag blir riktigt arg samt frustrerar så kommer tyvärr tårarna, som gör mig än mer förbannad.

Jag är ju för övrigt en person som älskar att "bråka" med myndigheter, håller för tillfället på att hjälpa en väninna med papper till tingsrätten, har lättare för att stå upp för andra än mig själv för övrigt. Älskar att skriva, har gjort det förut och utan att skryta så har jag lyckats väldigt med överklagande mm i både tingsrätt samt även i hovrätt. För att skryta lite om mig själv som man ju inte får i Sverige, så blev jag faktiskt antagen till juristutbildning på högskolan i Östersund en gång i tiden, har fortfarande intagningsbeslutet kvar. Men p g a barn samt ekonomi var de inte att tänka på. Men en liten merit tycker jag ju det är som jag får vara stolt över. Så jag är nog inte helt tappad bakom en vagn. Fast man kan tro det när man ser mig halta fram;).

Jo de här med myndigheter samt person angrepp, är ju att när man ringer till dem, så ringer man ju oftast när något är fel, de  är som när mina barn hör av sig, oftast är de problem, mest skit problem men jag blir ändå stolt att de ber mig om hjälp samt råd. Men nu var de ju myndigheter vi pratade om.
De gäller att skilja på sak och person, men som anställd på t ex kronofogden, socialen eller försäkringskassan måste man ju redan man söker jobbet förstå vad man ger sig in på. Men de försvarar som sagt inte personangrepp. Men om man tar t ex felanmälan i bostadsområdet där jag bor, samt inne hos tjejerna på vårt kontor. ska man vara mer försiktig och tänka sig för, man bör inte skjuta på budbärarna.De får nog ta hemskt mycket skit och de pågick en personangrepps kampanj i tidningen i vintras. Är något som får mig att gå i taket,  är att skriva anonymt för att klaga på andra, våga stå för de Du tycker.

De jag tycker kan jag säga till personen i fråga, tror jag har gjort de till de flesta, som jag haft konflikt med, men tror inte jag har så många ovänner just nu på området, själv är jag ju inte långsint eller bitter, men kan bli lite på min vakt mot personerna i fråga. Mitt favorit uttryck är "Häll dina vänner närma, men håll dina fiender ännu närmre". Just nu vet jag inte hur många vänner eller fiender jag har, bryr mig inte heller, trivs med att leva mitt eget liv, eller som de står på insidan av min ytterdörr. Det är roligare att bo själv när man är schizofren, och i dag får jag ju leva som en kung;)

Aj, aj, aj

Ont i knät har jag, fick kryck käppar av sjukgmnasten för att avlasta knät, känner mig som Agda 95 :). Tror faktiskt att Agda är piggare samt framförallt snabbare. Jag har alltid haft svårt att gå med kryckor, har med balans att göra, finns en anledning till att jag brukar ramla. Ont gör det i alla fall, ovavsett om jag går, står, sitter eller ligger, skjut mig!

Var på det berömda mötet igår, så de finns säkert någon som vill skjuta mig idag, eller inte. Tyckte mötet gick ovanligt bra, var faktiskt nervös innan. Detta p g a att de varit mycket skit i den lokalen. Men de var faktiskt riktigt trevligt, hela personal styrkan från kontoret och "mina" grabbar fick jag träffa med, H..... kom senare efter mötet och sa hej. Så jag kunde sova gött:).

Är inte gummsjuk jag, men de är fan så mycket roligare att både titta samt prata med lite fina karlar, gemfört med de utbudet som finns på området, nu är jag ju varken någon ungdom eller sylfid själv och tror jag kanske skulle kunna vara mamma åt H..... Till K.. kan jag det inte, men trodde  faktiskt han var betydligt yngre än var han är, ja där ser man vissa åldras med värdighet, sorry......inte så illa som det kanske låter.

Nu ringde precis en av mina och "pitbullens" manliga hundvänner, han hann inte på mötet igår eftersom han kom från en resa i England, berättade om att jag tyckte de var ett bra möte, men ingen hundgård, de hade vi ju tidigare pratat om att de nog kan bli svårt, däremot tyckte han också att en grillplats kommer att bli toppen.
Oftast är de ju de med lgh längst ned som ställer ut grillar samt möbler, bor man som han lite högre upp blir de liksom ingen plats över, vet att flera på andra sidan (menar inte andar) gatan framfört samma åsikt. Glömde bara bort det igår, sen var ju de också inbjudna till mötet.

Berättade även om en av "gubbarna" som gnäller om allt var lite på hugget, menar inte "lilla Blå", då svara mn vän, "han kan väl fråga om han får flytta in i KABA´s, lokaler, då får han ju staket runt" :) :). Att jag inte tänkte på det igår för då hade jag ju kunnat sagt det.




Ska jag hålla käften.......

Har varit lite skrivartorka, är väl inte på topp. Skojade med en väninna häromdagen när vi var ute i skogen, skulle plocka liljekonvaljer och kom hem med rabarber:), att jag är bipolär. Hon svarade med att de är bara att tänka bort, innan jag ens han säga att jag skämta eller kanske inte.......

För nu om de ligger någon sanning i det, tror jag för min del inte att man bara kan tänka bort en sjukdom, eller att jag får mer i min plånbok för att jag tänker positivt mm. De blir för mig ett litet hån.De är som man säger till andra när de är t ex deppiga, men ryck upp dig! Klart de vill rycka upp sig, men de kanske inte är alltid så lätt. Nej jag och alla andra som kan må dåligt i perioder storm trivs när vi mår dåligt eller hur!!!

Ja i alla fall när vi var i skogen, så lyckades jag ramla, vad annars :) min yngste son kallar mig "miss Bean", efter någon komiker. Ja snubbla över en gren, och föll som en fura. Tog emot mig med "rätt" knä. Har ett "fel" knä som behandlas med sjukgymnastik. Kände inget just då men resten av helgen var och är ett helvete. För "fel" knä, vred nog till sig, så nu kan jag varken gå, stå eller sitta still, utan att de gör ont. Men som min väninna säger, de är bara att tänka bort. samt tänka positivt. Fan vad jag tänker och ändå gör det ont. Den som blir mest lidande är "pitbullen", blir inga långa promenader nu, hon får vara glad om jag tar mig ned för trappan, ska till sjukgymnasten i morgon. Något har hänt och det knakar härligt i knät.

I morgon är det också DET stora mötet i Byn, nu ska vi bl a ta upp frågan som är ett världsproblem, ev hundgård! Jag tycker det ska bli roligt och se hur många som kommer, vilka som kommer och vad folk säger. Hoppas verkligen många kommer med bra åsikter, själv har jag fått rådet att inte säga något alls, eller att inte skrika på mötet!!? Vet inte om jag skriker speciellt mycket. Detta kan ju bli ett problem eftersom de är jag som drivit frågan om hundgård. De rådet har jag fått av samma väninna som tycker jag ska tänka bort det mesta, varför har jag inte blivit riktigt klok på, om hon säger det av välmening till mig eller om hon tycker jag är för gnällig eller skriker mycket!

Tyvärr har jag inte klurat ut det, har inte frågat rakt ut heller, för när andra människor börjar behandla mig som jag är ett litet barn och talar om för mig hur jag ska vara, eller om de ska försöka "skydda" mig, eller när människor säger att jag inte ska tycka för mycket, blir jag stum. Har inte konfronterat personen än, men jag tänker. De blir lite obehagligt när de handlar om mig som person, om min personlighet om att vara jag.
Jag tar åt mig vad människor säger till mig, men jag kan inte utplåna den människa som jag är, gillar man inte mig behöver man inte umgås med mig, enkelt.

Jag tar kritik, men jag har väldigt svårt för när det blir mot mig som person, jag har en fri vilja lika som alla andra människor att tycka och tänka precis vad jag vill. Den rätten ska ingen kunna ta ifrån mig, lika lite som jag har rätt att bestämma vad andra människor tycker samt tänker, de är grunden för hela min egen existens, jag måste respektera alla andras åsikter men jag behöver inte acceptera dem.

Jag måste också få vara ärlig, om jag inte är ärlig mot mig själv eller andra, så kommer mitt liv att falla, jag har levt ett oärligt missbrukar liv och är uppvuxen i en familj där allt var en fasad mot omvärlden. Alla visste men sa vi inget så kanske de inte märker något. Nej, idag försöker jag vara ärlig och stå för de jag tycker, utan att skada någon annan.

Ja jag får väl gå på mötet, hålla käften och sen gå hem och fortsätta hålla käften........nja skulle inte tro det;) ;)






Hur ska Sverige agera nu!

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=4500159

Nu börjar världen krympa, är de här vad vi vill, fler länder börjat införa strängare gränskontroller bl a för att stoppa kriminella, däribland Danmark! Så nu är vi tillbaka till att visa pass inom bl a norden. Jag för min del trodde de skulle bli och vara lättare att röra sig  fritt inom länder i europa. EU trodde jag var en ring mellan de och oss. Finns alltid någon de, var de inte lite så Hitler höll på han var vi och alla andra var de, för att gå till ytterligheter.

Att Danmark inför strängare  passkontroller gör att konsekvenserna av detta blir att ser Du inte tillräckligt "nordisk" ut så kommer Du att bli stoppad i tullen, för då kan ni tillhöra "de".

För min del har jag aldrig trott att de finns några vi eller dem, människor är oavsett ras, hudfärg, sexuell läggning mm lika benägna att begå brott om rätt tillfälle ges, sen kan brotten se oika ut, att gå mot röd gubbe är ett brott.

Men att vi skulle från att vara öppna länder till att åter stänga gränser hindrar inte den organiserade kriminalliteten utan stoppar och hindrar de utsatta människor som behöver hjälp, för att komma ifrån krig, förföljerser, misshandel, mordhot, våldtäkter i deras egna hemländer.

Nu återstår det bara att se hur Sverige kommer att reagera på detta, ska vi börja ta emot ännu mer människor, i ett land som inte är så stort till ytan, som inte heller har arbete till de "etnisk svenska", som lider av barnfattigdom, som inte tar hand om ensamkomna barn som de borde samt andra flyktingar men som samtidigt är så rädda för stt bli kallade rasister samt främlingsfientligs så t o m invandrarna och andra länder skrattar åt oss

Kan bli ganska svart i rutan

http://www.aftonbladet.se/wendela/barn/article13002034.ab

Nu slår man på stora trumman över Ola Linderholm, för hans misstänkta drog bruk, vad ska vi säga till våra barn mm. Ja vad säger ni när ni själva tar en eller två groggar för mycket en lördaskväll, ja ja nu var det ju inte full han var, men han kanske inte ens var påverkad av någonting enl honom själv. Ändå ska vi prata med våra barn. Barn till skillnad mot oss, har inte massa fördomar eller dömer ut människor, så som vi kloka vuxna människor gör. Tror inte ens de reflekterar över Ola´s ev fel och brister om inte vi talar om det för dem.

Såg  även på tv igår att nu ska de inte sända de sista programmen av Wild kids, varför inte då om man får fråga, har barnen som medverkat gjort något fel, eller har Ola varit påverkad av något när programmen spelats in.

Med den inställningen som tv 1 har, så kommer de inte kunna visas sperciellt mycket på tv, de finns långt fler programledare, skådespelare ,övriga artister mm som har missbruksproblem, kört rattfulla, mm, vi har bla Mikael Persbrant som öppet går ut med i tidningrna att han "älskar Kola", kicki Danielsson som kört rattonyktert, är bara några exempel listan kan göras lång. Ändå sänds deras filmer samt övriga medverkande i olika familjeprogram.

Sen kan vi ta alla unga såpa kändisar som får medverka i massa debatt program på tv 1 fast de både har varit dyng fulla och haft sex i tv, visserligen inte i den kanalen men ändå, nej lägg ned den där dubbelmoralen. Annars måste det nog bli ganska svart i rutan snart!


Näst intill felfri;)

Jag har funderat en hel del på det här med varför jag bryr mig. Kan kanske vara p g s att jag alltid fått kämpa i hela livet. Jag har så långt det gått alltid varit ärlig, okey jag har gjort en hel del saker i mitt liv som man kanske inte är allt för stolt över. Men de har även gett mig en enorm livserfarenhet. Har även utan att "skryta" umgåtts  både i den sk kändisdjungeln och i den undre världen i min ungdom samt jag har sett och gjort saker som många aldrig får se samt uppleva i hela sitt liv. så de kan vara den utlösande faktorn till att jag inte bara kan stå och se på, när människor stora som små mobbar någon, eller när människor har druckit för mycket och inte klarar av att ta hand om sig själva, eller reser mig upp och hjälper "rollatorligan" på bussen. mm

Bl a på Valborg var jag ute och gick med min "pitbulle", då stod de fyra killar mellan 10- 13 åe och sköt smällare rakt ut mot de häckande fåglarna. Vem var tvungen att gå fram och tala om för dem att de inte får eller bör göra så, jo jag;). Först blev killarna sura, tyckte att jag var en jävla skit kärringen, och de sa jag att de får ni gärna tycka men för mig handla det inte om mig uan om fåglarna. När vi pratat ett tag förstod killarna vad jag menade och gick därifrån för att smälla någon annan stans. För vad de är som jag tänkte på och oftast gör, är de handlar inte om vad folk gör utan var och hur man gör saker. För mig fick de smälla hur mycket smällare som helst.

Men de finns människor som gnäller och "lägger sig i"för att sen gör precis samma sak själva

Ta det här med alkoholen, folk kan springa in på på systemet till varenda helg, även vardagar också, för den delen, men sen spy galla över fulla människor på stan, hallå, man blir full av alkohol, det är väl liksom lite vitsen med att dricka..

Eller gnälla på att ungdomen super, när man själv raglar hem från puben vareviga helg

eller gnälla över att bilarna kör för fort förbi där man själv bor, för att sen sätta sig i bilen och köra som en biltjuv, förbi där någon annan bor

eller gnälla på rökare, för att sen spotta ut en prilla snus , eller gnälla på det klassiska hundskiten för att sen oberört "ställa" en burk eller flaska på backen, eller plocka upp hundskiten i en påse och sen slänga påsen i skogen

eller klaga på att barn inte har någon uppfostran, för stt sen tränga sig förbi något litet barn i en affär med orden "Du har väl inte så bråttom"  eller hysteriskt tränga sig fram med rolatorn på bussen

eller förfasa sig över snattare, för stt sen ta sig ett litet smakprov av  bl a druvorna eller lösgodiset i affären, med de  ursäktande orden "Ja jag måste ju få känna om de smakar gott"

De finns många som skulle behöva titta sig i spegeln många gånger om, även jag, fast jag är ju näst intill felfri;)

Vad fan bryr jag mig för!!!

I dag har "lilla Blå" stigit i graderna, går och sprätter som  en tupp i en hönsgård, jo för idag har han fått besök från kontoret, vilket han sprider ut till all som orkar höra. Så ikväll är det fest på banan, nu är ju den grillfesten tyvärr inte till för alla. För att ta del av festen med tillhörande alkoholhaltiga drycker måste man tillhöra den "inre cirkeln":).

Jag vill varken gå på fest eller tillhöra dem, skulle möjligtvis vara för att få lite att skriva om, men eftersom de var stor samling av fem gubbar och en gumma där, gick jag dit med "pitbullen". "Lilla Blå" och hans vänner röjde skog, så jag fråga om de skulle bygga ut. Fick inget svar på den frågan, men fortsatte med att varför bygger ni inte en grill plats. Slängde ut den frågan bara för att jag är trotsig, för "Lilla Blå" flög upp och höjde rösten, "Den får inte vara kvar, den kommer de bara slå sönder" "Titta hur det har gjort i Andersberg, ingen grillplats på det här området". Vilka "de" är vet jag fortfarande inte, samt vi bor ju här och inte i Andersberg. Jag frågade också om man inte kunde vara lite positiv, de måste finnas annat i livet en banan. Men insåg snart att jag talade till döva öron.

Jag blir bara väldigt trött, tycker det är trevligt att folk vill fixa och ordna på området, men hur kan det komma sig
att det är en person som kan samt får bestämma vad som ska göras och inte göras på vårt område, jag ja skriver vårt område, för de är ju de det är. Alla ska ha samma rätt och inflytande på området, de ska inte vara den som bråkar mest samt skriker högst som får bestämma.

De har tyvärr varit så sen den dagen jag flyttade hit, och jag tycker det är så jävla tråkigt, för de här bostadsområdet är ett drömområde, om inte "inre cirkeln" fick styra.

Sen kan jag ju fråga mig själv, va fan bryr jag mig för!!!




Helgen i Byn

Nu är det helg i Byn och värmen är på väg tillbaka, "pitbullen" och jag träffar på fredag kväll en tjej som var uppklädd för att gå ut och roa sig. Hon ska snart flytta in i den trapp som jag flyttat ut ifrån. Hon var på glatt humör, berättar att när hon är barnledig roar hon sig. Helt rätt tycker jag. Är man ung, och utan barn någon helg så ska man leva sitt eget liv. Hon var lite bekymrad om vad grannarna i nya trappen skulle tycka om det;), om jag ska vara ärlig så tror jag faktiskt inte hon är så bekymmrad, är en tjej med skinn på näsan och som står för det hon gör. De är sådana människor som jag beundrar.

Lördag åkte jag upp till Esraden och tittade på mitt 10-åriga barnbarn som hade dansuppvisning, de är för söta och väldigt modiga som vågar. Stolt mormor var jag i alla fall och inte ensam om det heller.

När jag kom hem på e m gick jag ut med "pitbullen", nere på gångvägen låg en något onykter kvinna och sov! Jag har sett henne förr, bor inte på området men passerar här ibland, hon var totalt utslagen med cigg samt mobiltel bredvid sig. Jag tillhör ju ine de som bara kliver över och går vidare utan jag frågade om hon behövde hjälp, kvinnan visste inte var hon var men ville bara hem för att sova. Jag fick låna hennes tel för stt ringa till taxi, no problema, "jag skickar en", svarade mannen.

Tog en minut så ringer hennes tel, som jag fortfarande har i handen, Privat nr, jag svarar. Det är en taxichaufför som frågar vart han ska åka, jag uppger närmaste adress och en del av kvinnans namn som hon upplyst mig om. Men de ska inte vara lätt, taxi vägrar komma och hämta henne, för mycket besvär för lite ersättning!! Tror inte det är sant. "Menar Du att jag bara ska skita i folk" frågar jag, "Ja ni får väl sluta satt supa" blir hans svar Okey, men nu är det så här att jag dricker inte och inte känner jag kvinnan heller," menar Du att man ska bara skita i människor". De var precis vad han tyckte, så någon taxi blev det inte.

Jag hjälper kvinnan till en bänk och borta vid vår lokal sitter "lilla BLå" samt broder, bra tänker jag de känner ju kvinnan och kan säkert hjälpa till, men de försvann kvickare än en avlöning. Så är det alltid, jag och min dotter har en gång förut hjälpt en annan av deras" bekanta" som ramlat på fyllan, men inte heller då ville de själva hjälpa till, men om polis samt ambulans kommer, då är man först på plats som hyener, för att kunna ha något att skvallra om.

Längre bort på området sitter ett gäng tjejer, bl a min "kompis" "michelingumman", hon är bakis men druckit har hon som vanligt inte gjort, hon dricker aldrig! Hur man sen kan bli bakis är för mig en gåta, där sitter även en annan tjej som har flyttat in och ur området några gånger, nu skulle hon flytta igen. Anledningen var att någon hade mordhotat henne, så hon hade ringt polisen, så nu skulle hon in på kontoret på måndag och ha ett allvarligt samtal!

Då säger min "Kompis"" inte för att vara elak, men jag tror Du är en sådan person som drar till dig bråk" och jag håller med henne fullständigt, för om man som jag orkar sitta ett tag och lyssna på denna tjej så verkar alla tydligen vilja bråka med henne, både tjejer och killar. Kanske dags för henne att börja fundera över varför!

Väl hemma igen börjar jag städa lite, de är ju cruising i stan, och på gården kör en stor amerikanare upp, ut hoppar två killar och ställer sig och pissar precis utanför fönstrerna, jag ruskar bara på huvudet och tänker för mig själv! Vilka tuffa killar:).

Söndag åter ute med "pitbullen" möter en kvinna som är ute med sin katt. Hon tillhör "Lilla Blå"s gäng och hon ropar på mig. "Vet Du va de är för människor på boulbanan?" blir hennes fråga hon fortsätter" de kan inte bo här, kom i en bil". "Jaha" svarar jag "De får väl komma från var de vill för mig" Är väl en offentlig plats. samtidigt kan jg ju inte låta bli att lägga till, "De är bäst de aktar sig för "Lilla Blå" och mycket riktigt tar inte många minuter innan "Lilla Blå" dyker upp. Han konstaterar att han sett mig hjälpa kvinnan som var onykter igår, och jag berättar om taxin samt frågar vad han tog vägen. Nej han hade sagt åt "brorsan" "att nu drar vi!"  Han tyckte taxi gjorde helt rätt, för han hade gjort lika när han körde taxi, han har jobbat med allt som går att jobba med, allt enl honom själv.
Jag skulle ringt polisen, konstaterade han. (Han har faktikt aldrig sagt att han jobbat som polis?). Nu tycker jag samt en annan av mina hundvänner som också dykt upp att polisen borde ha viktigare saker för sig, än att åka hit, för en onykter kvinna. "Lilla Blå" muttrar på och jag som har börjar få lite horn i pannan, frågar honom om han sett att de är "utomjordlingar" på hans bana! Då far han upp och går iväg med en väldig fart för stt titta till sitt revir, vi som är kvar ler åt varandra, lugnet lägger sig och var och en travar hem till sig själva och väl hemma går jag ut på min balkong med havsutsickt och tänker "Fan, vad jag har det bra;)







Poliser och lag

http://gd.se/nyheter/gavle/1.3131208-locket-pa-i-valdtaktsmal

Som vanligt när det gäller en polis så är det hysch, hysch. Jag håller fortfarande fast vid vad det än gäller att alla är osyldiga tills motsatsen är bevisad.

De gäller i detta fall också, men så fort det är en polis, domare eller någon annan inom rättsväsendet som begår ett brott, så behandlas brotten anorlunda än för vanligt dödliga. Polis mm håller varandra om ryggen, de blir en kollektivt skam. Nu ska det ju inte vara så, vad enskilda poliser eller annan yrkesgrupp gör, ska enskild person stå för. Rättsväsendet ska definitivt se mer alvarligt på detta, för de handlar om människor som själva är utbildade för att agera mot brott. Och därför bör veta bättre, men vi har sett det förr och kanske får se det igen, poliser står över lagen, de får behålla sina jobb m m. De gäller ju även läkare som beter sig brottsligt, de får fortsätt sin yrkesutövning ändå.

För min del tycker jag det är helt jävla sjukt, de är som att t ex låta en person som jobbar med barn och  som skulle bli dömd  eller enbart misstänkt för pedofili få jobba kvar. Då skulle folk gå man ur huse!

Eller ta ett s k våldtäktmål som nog alla känner till Julian Assange, han är ju redan anklagad och dömd av hela Sverige, och definitivt av poliskåren utan rättegång. Där handlar de inte om sekretess eller något. Ja han är offentlig person, men brott som brott eller har jag helt fel. Sen kan vi ju ta brottsoffren, vem skyddar kvinnan, hon har nog hela jävla poliskåren mot sig.

Alla är lika inför lagen, men är man polis borde man veta bättre, men för de är man inte felfri.

De kommer bara finnas offer!

http://www.aftonbladet.se/nyheter/binladin/

http://www.aftonbladet.se/nyheter/binladin/article12961489.ab

Vad är det för fel på USA, hur är Amerikanerna funtade. Jag tänker inte generalisera, men varför kablar man ut en bild där man ser delar av USA´s  regeringen titta på ett attentat. Mår man bra av att se hur man skjuter ned bl a kvinnor samt även enl uppgift Bin Ladin. På expressen skrivs bl a om att en av bin Ladins fruar blev skjuten i benet för att hon kastade sig fram för att skydda sin man. Är de någon som tycker det är konstigt! Inte jag i alla fall, klart man skyddar sina närstående, skulle också kasta mig framför en kula om någon hotade mina nära och kära. De tror jag man gör med ryggmärgen, utan att tänka.

Om de är bin Ladin som varit hjärnan bakom 11 september, så kan inte jag förstå hur man ändå får döda utan en rättegång, samt att man jublar över det. Var händer med gränser och moral då, vem eller vilka är det som USA tycker att de ska ha bort nästa gång, så då skjuter vi lite till. Börjar förstår lite varför Sveriges nuvarande regering är så USA vänliga, kanske rädda för att få en kula i sig, om vi inte gör som "Storebror" säger eller tycker. Fast en riktig storebror skulle aldrig bete sig så illa, om de inte var en väldig sjuk storebror.

Alla tror de har något att vinna på detta, Obama blir lite hjälte och kan troligtvis vinna ett omval, USA gör sig ännu mer till"storebror" över världen, men tyvärr kan de även slå bakut, för samtidigt ger det ett rättfärdigande för fanatiska grupper att utkräva en hämd, och så kan de fortsätta hur länge som helst

Då finns de inga vinnare på någon sida, de kommer bara finnas offer!




Titta det snöar!

Påsken i år gav oss en tro på våren, men idag den 3 maj snöar det! Ja de är ju bara maj men ändå, jag vill ha värme, är ingen soldyrkare på det viset att jag kan ligga timmar i solen, men jag vill gärna ha varmt och lite skugga. De här vädret gillar varken jag eller "pitbullen", den kylan som är nu är isande, riktigt jävla is kallt.

Igår lämnade jag in min deklaration, i brevinkastet på skattemyndigheten. Hade faktiskt helt glömt bort den, fick lite panik. De ska inte vara lätt heller när man är ute i sista sekund, gick till bussen för att åka in till stan. Träffade en väninna  som fråga varför jag inte deklarerade på internet!" Ja de kan man undra" sa jag och travade hem, för till stan ville jag ju inte egentligen. Men men inget ska vara enkelt.

Jag hade några avdrag som jag måste ändra och för att göra det behövde man e-legitimation, något jag varken har eller tänker skaffa mig. Så de var bara att trava tillbaka till busshållplatsen och ta bussen till stan senare på dagen för att lämna in den traditionellt. På vägen in har polisen en fartkontroll vid skolan, måste vara ganska tröstlöst, för de är ju långtradare samt bussen som åker mest här, och de meddelar nog varandra ganska snabbt om vad som är i görningen. Så poliserna som satt på bänken i busskuren hade nog ganska tråkigt om de nu inte satt och väntade på bussen:)

i dag har jag faktiskt lite ångest, gjorde något i går som man kanske inte borde göra, skit i vad, men de märks att man är gammal och inte lika tuff som man var i unga år. Lite kul var det i alla fall och jag får väl vara glad att jag har lite samvete, för hade jag inte det skulle jag ju inte ha någon ångest. Hur som haver jag gör aldrig om det något mer:)

Nu har det i alla fall slutat snöa, så vi får se om"pitbullen" vågar sig ut

Makabert

tthp://www.aftonbladet.se/nyheter/binladin/article12961489.ab

Vaknade av klockradion som vanligt och fick hör a att Usama Bin Ladin var dödad av Amerikans specialstyrka, även en son samt andra släktingar fick sätta livet till. USA´s president går ut och talar till hela värden om hur "bra" och "duktiga"USA är. Amerikanska folket går ut och firar!

Jag för min del tycker det är oerhört makabert, vad ger USA rätt att ta dö på folk godtyckligt, är Bin Laden dömd för något, vad har hans barn och övriga släktingar gjort, även bin Laden har väl anhöriga. Jag tycker att det är rått och otäckt att USA gör sig själva till Gud över hela världen.

Jag har alltid varit emot dödstraff anser att man inte ska sänka sig till samma nivå som ev mördare mm. Vad ska ge mig rätten att döda en annan människa, för att den har dödat någon. I det här fallet är väl inte bin Laden dömd för något ingen vet om det är han som låg bakom 11 september, och enl min konsperationsteori är han inte ansvarig.

Om det skulle vara så, och att han var hjärnan bakom massor av dåd, ska han väl ha rätt till en rättvis rättegång. sen kanske han inte tar emot USA`s specialstyrkor med öppna armar när de kommer, vi vet ju inte heller hur det gått till, den enda informationen vi får är genom USA. De är för mig part i målet och USA litar och tror jag inte ett dugg på. De tror att de kan bete sig precis hur de vill, och var som helst.

Tyvärr tror jag inte sista handlingen stoppad med detta, för visst finns det fanatiska människor, som kommer att hata USA ännu mer, men inget blir bättre av att man tar lagar i egna händer, det drabbar bara oskyldiga på båda sidor

Tror helvetet fusit till is;)

Jag har en förmåga att stöta mig med folk, framförallt värst med kvinnor, grunden ligger i en taskig mamma, dotter relation, inget att hymla med. Men min saliga mamma är död och kan inte försvara sig, mer än att hon kan spöka för mig. Kom igen...Nej jag var faktiskt med när min mamma somna in och vi hade innan hon gick bort haft en väldigt fin sista tid. Hon har ju säkert uppfostrat mig så bra hon kunde, under de förutsätningar hon hade.

Men vi har ju alla en ryggsäck  Min är kvinnor, men jag jobbar med min varje dag och jag är långt ifrån perfekt, pratar nog mer än jag lyssnar sen pratar jag hemskt mycket, skämtar mycket om mig själv samt har svårt med gränser. Kan även många gånger ge mig in i saker jag mot bättre vetende borde hålla mig ifrån.

Där har vi kvinnliga "vänner". De kvinnor jag väljer till närmaste vänner är oftast kvinnor som är väldigt komplicerade och lika "sjuk" som jag oftast "sjukare", samt de läser av mig som en öppen bok. Män har jag lätare med men så har jag i stort sett bara umgåtts med män i hela mitt liv, och då menar jag som vänner, min bästa vän och närmaste vän idag ä en man. Jag har alltid varit en i gänget hos killarna.

Nu har jag ju faktiskt jobbat så mycket med mig själv att jag har vid ett flertal tillfällen rensat ut dessa kvinnor som inte är bra för mig, trodde jag.

Jag har ju haft en s k  kvinlig "vän" från Söderhamn där jag bott tidigare, henne sa jag till efter c:a två år att nu får det vara nog. Hon hade svårt att ta det ringde samt terrde min son som bodde kvar i Söderhamn om frågor om varför jag inte ville umgås. Han skiter helt i det. Jag flyttade även hit där jag bor nu så avståndet blev en faktor, hur som haver henne springer jag på utanför IKEA häromdagen, tro det eller ej hon fortsätter som sparrisen som blir fryst på reklamen på TV, som om inget hade hänt. Pratar på om samma sak efter i stort sett över två år, va fan. jag säger att jag inte har tid utan ska med bussen, hinner inte sätta mig ned  på bussen innan tel ringer. Känner inte igen nr, svarar och de är samma kvinna, som säger "Jag skulle bara koll att Du hade samma nr" Ja min dumma jävel säger ingenting.

Dagen efter sitter jag och en granne med våra hundar ute på en bänk, pratar faktiskt om händelsen dagen innan samt om en f d "väninna" på området. Vi umgicks i stort sett dagligen i ett år, sen fick hon ett spel och slutade prata med mig utan förklaring. Enda förklaringen kan ju vara att jag sa ifrån om att int umgås så intensivt som vi gjorde då, men som sagt någon förklaring har jag aldrig fått och tror inte jag får heller.  Vi har i alla fall inte pratat med varandra på det senaste året. Då kommer denna kvinna med sin  hund gående fram till oss, sätter sig ned och pratar även hon på som om tiden stått stilla.

Eftersom jag bor längst ned i huset är det jag som bjuder på kaffe och tro det eller ej hon tar emot min inbjudan om kaffe, jag är inte långsint, eller också är jag jävlig dum. Men en sak vet jag henne kommer jag hålla kort. Bjuda på kaffe tillsammans med flera går bra, men inte på tu man hand. Vet inte heller om det var ett enkilt tillfälle. Har inte sett henne sen dess

Igår åker jag med grannen till affären, vi diskuterar så klart händelsen, hon känner ju kvinnan sen många år tillbaka, och vet vår historia hon är lika chockad som jag. Då ringer tel, privat nr, jag kan bara säga att de måste vara någon som driver med mig, en annan kvinna som jag sagt upp bekantskapen med ringer och önskar mig trevlig helg. Va fan är det som händer. Vi skrattar i bilen och konstaterar att eftersom det är så kallt ute måste helvetet frusit till is

Konspirationsteorier på hemmaplan

Jag gillar konspirationsteorier, bland det bästa jag vet. Kan vara att man hamnar ibland på gränsen till vad som  är logiskt och vad som är ren galeskap. Men som sagt kul är det,

De flesta teorier handlar ju om hur stormakter döljer och försöker inbilla oss en massa tok, jag är som många andra helt övertygad om att vi aldrig varit på månen, varför har man inte varit där igen, eller att de var USA själva som planerat attacken mot bl a Word Trade Center, hur kan flera stora passagerarplan samtidigt flyg in i ett luftrum där de inte ska vara, utan att någon reagerat tidigare. En bra ursäkt för att starta bla krig. ja de finns mycket man kan räkna upp samt fundera över.

Jag tänker hålla mig på hemmaplan samt i mindre skala, tänker faktiskt på min hyresvärd och hur man placerar boende i området, och att man (tror jag) skiljer på folk och folk. De är en klar skillnad på hur och var boende placeras och hur man renoverar och vad/vem får och inte får göra  saker på området.

Med risk för att kanske bli vräkt:) ,men jag kan ju inte låta bli att lägga fram MINA konsperationsteorier, vi har husen närmanast stora vägen samt fabriken, tre st hus där man verkar placera vad som helst, nu menar jag inte något illa mot dem som bor där, men ut och in flytt kan vara ganska stor i perioder. Där kan de grillas , roa sig m m utan större konsekvenser. Så ska det vara, bara de inte går över styr.
Sen har vi mitten på området bor de många som bott här många år, även de som "tror" att de styr området, där får man verkligen passa sig för att gå utanför ramarna. Där får man inte festa, grilla eller något annat om man inte tillhör den "inre crkeln".
själv bor jag i ett litet blandhus, vet knappt vilka som bor i min trapp, tror de flesta jobbar. Min granne närmast har jag aldrig sett, ändå flyttade han in, ja jag vet att de är en han på namnet, ungefär samtidigt som mig. Men här gör man inte heller mycket väsen av sig, men på vår baksida mot "havet" är det så som det ska vara i ett bostadsområde. Här grillas de , spelas fotboll, och vovvarna på området ligger i gräset och trivs.
Sen har vi husen på "andra sidan" som anser sig själva bo bättre och finare än oss! De får de gärna tro för mig, men jag bor bäst och finast, så det så. Vet inte så mycket om dem heller, hejar på en del, tror de har de lite som i "mitt hus"

Ja nu kan man ju undra vad konspirationen är, gör i alla fall jag;) Jo kom på det häromdagen när en granne och jag satt ute och fikade, kom en mamma till en nyinflytad ung tjej, i den lgh som jag tänkte ta. Till den lgh hörde förr en hemmabyggd altan. Just därför var man ju ute efter den, samma sak sa mamman de var altan dottern föll för. Men men, den är jämnad med marken, borta. Säger bara en jävla tur att inte jag bytt min gamla lgh mot den och sen hade de rivit altanen, då hade jag gått bananas.

Varför man rivit den, ja enl mamman är husen K-märkta och man får inte bygga altan, hallå kom man på det nu, när det byggdes var det ingen som sa något om det. I alla fall så bor tjejen där nu, vad de inte heller tlalade om var att ovanpå bor en kille som är duktig på att festa i perioder, och när han gör det så kan han spela hög musik. Något jag själv känner till från min egen vilda tid. Vi sa inte så mycket om de till mamman, ska ju inte skrämma bort folk, men vi påpekade att får dottern några problem ska hon inte dra sig för att prata med tjejerna på kontoret.Sen har vi porten där jag bodde förr, min gamla granne ovanför ska även han flytta, och där ska en tjej flytta in, som enligt henne själv, inte tar skit samt ska både grilla och festa när hon är barnledig. Hon ville ha min lgh men se det gick inte. Den är ju helrenoverad och där ska tydligen kungen flytta in!??

De är här konspiration kommer in....:) :). Man kanske flyttar mindre lugna människor till trappor som ska vara lugna och vise versa, låter lugna flytta in i lite stökiga portar, på så sett kan de redan boende eller de som flyttar in ges möjligheter att klaga så mycket, så dessa mer "stökiga" människor blir vräkta, för att vräka folk som betalar sin hyra är jävligt svårt men vräka folk som "stör" är mycket lättare. På så sett blir det en naturlig utrensning utan att hyresvärd kommer i dålig dager.

Men de här är bara konsperationsteorier och har ingen som helst vetenskaplig grund!


RSS 2.0