Totalt misslyckad lussebak samt lilla "byn"

Jag har aldrig varit någon bullbakande mamma, nu är mina vuxna barn utflyttade, några av dem har egna barn nu, men jag konstaterade precis att jag kommer aldrig bli en bullbakande mormor/farmor heller, klarar inte ens av att göra lussekatter på kungsörnens färdiga mix, vad är det för fel på mig.

På paketet står 2 1/2 dl varmt vatten, häll i torrjästen efter 5 min, häll i mixpåsen arbeta till en smidig deg, jäs i 30 min. Mn deg kan man slå ihjäl någon med. Hur svårt kan det vara :(.  Tur att min dotter inte ärvt min totala avsaknad av bakförmåga. Om det nu är ärftligt, min mamma var duktig på att baka, inget mix där. Så de kan ju så klart inte vara ärftligt om det inte hoppar över en generation. Om mina två söner är ena jäklar på att baka har jag aldrig fått uppleva.

De var i alla fall bara att kasta degen i soporna, när jag gick till vårt soprum, fick jag se att på kanten till sopkärlet stod en 3 l förpackning vin med ett decerlitermått på, kul tänkte jag och tog tag i den för att slänga ned den i sopkärlet. Den var inte tom, nu dricker jag ju inte alkohol, och har aldrig druckit något från soporna heller, även på den tiden då jag drack.Vet inte om den innehöll vin heller tung var den, men jag lät den stå kvar på kanten med decerlitermåttet. Kanske är det någon som tycker att alla som kastar sopor idag ska ta en klunk, eller så bor det någon i soprummet fast den personen var inte inne nu.

På tal om soprummet, vår hyrevärd har satt upp adventsstjärnor på alla soprum, jag tycker det är fint. Men den uppfattningen delas så klart inte med alla boende här. "Vore bättre de la pengarna på underhåll", eller "att sätta stjärnorna på soprummet är ju som att sätta dem på utedass"?, Ja varför inte" svarade jag "Där har ju kungen och drottningen suttit i alla tider, på varenda utedass som jag varit på". Varför kan man inte bara ta det för vad det är.Ett försök av hyresvärden att göra det lite trivsamt.

Allt går sin gilla gång här, lugnt och skönt, händer inte så mycket, några av våra "gubbar" var ute och skottade trapporna vid deras hus. Vill väl ha något att göra, stör ju ingen. En av "gubbarna" hade så klart åsikter om hur traktorn som skrapade gångarna samt parkeringen skulle ploga.  Han kan och vet bäst, förr gav jag mig in i omöjliga diskussioner med honom, men nu ler jag bara och lyssnar. Ingen idé att lägga sig i detta fall. Tror nog plog killen vet och gör det han ska ändå.

Vår !gubbe" från Norrland, han frågade mig en dag, om polisen pratat med mig angående"rånet"vid soprummet.De har de.Då berättade han att polisen hade pratat med honom med. De var när han kom ut från soprummet!De stod en man utanför som sa han var från polisen, berättade han. Mannen legetimerade sig inte, men vår "gubbe" såg att han hade en tjockare väst innanför jackan, en sån som poliserna har!! Polisen frågde honom om han kände någon som blivit rånad. Efter lite fundrande svarade var "gubbe" på sitt lite sävliga vis " Jo, de gör jag nog säkert", polisen tittade på honom lite fundersamt, fortsatte han att berätta och sa, "jaha, men jag menar här på området". De var ju en helt annan sak för "norrland" för de gjorde han inte.

Är det så konstigt att jag trivs här.





Hypokondriker, panikångest , missbruk!

Mina barn har alltid kallat mig för hypokondriker, de kan jag ju förstå, förr var hade jag alltid en dödlig jukdom så fort jag fick ont i huvudet, eller magen m m. Huvudvärk berodde så klart att jag hade hjärntumör, magen var alltid cancer. En vanlig förkylning var säkert början till någon mystisk sjukdom som jag så klart skulle vara först att få.
Stod det om legionella bakterier i en tidning så vågade jag knappt duscha. de är väldigt jobbigt att leva så, de skapar mycket ångest, samt kan bli väldigt dyrt.
Tänk alla stackars läkare som jag sprungit hos, när inte första hitta något utan alla pover var bra, så sökte jag en ny. De var ju klart att jag var sjuk. Varför såg de inte hur dålig jag var. Varför hittade inte min dödliga sjukdom som jag visste jag hade. De skapar också en hemskt massa ångest, så jag fick panikångest, och alla som lider av det vet vad handikappande de kan vara. Hur många gånger stod jag inte i kön i affären och tänkte "nu dör jag". jag stod oftast kvar o led, hyperventilerade vilket gjorde att jag fick syrebrist, vilket leder till hjärtklappning samt yrsel. Nu får jag hjärtattack! Men de kan jag ju inte få här. Vad ska alla tro då!

Ja vad tror jag om någon annan skulle bli sjuk och ramla ihop framför mig, så klar tror jag inget mer än att jag lider med människan och försöker hjälpa till så mycket jag kan. Men vid panikångest är inte tankarna speciellt rationella.

Jag har fått behandling för min panikångest, många år sen, utav faktiskt en av sveriges bästa på sin tid, tyvärr kommer jag inte ihåg namnet på honom. Lider nu för tiden av ahltzamiers light, egentligen inget att skämta om, men ibland blir jag riktigt orolig. Är ju 57 år, levt ett hårt liv med 30 års missbruk bakom mig, så några hjärnceller har jag med all säkerhet bränt:). är nykter- och dogfri sen 12 år tillbaka det är skönt, synd  bara att jag inte kom underfund med det tidigare.

Nu är det inte heller så lätt att bara komma underfund med att sluta, finns få missbrukare som vill leva som de gör, även om det säkert  finns äldre missbrukare som har funnit sig i sitt liv och har hållit på så länge att de inte vet något annat. Sn en sak som jag tycker är hemskt viktigt och som vissa människor verkar ha svårt att förstå, det finns ingen människa som vaknar upp en dag och säger "Fan, idag tror jag att jag ska bli missbrukare och skita i mitt liv". För skiter i sitt  eget liv gör man, men man skiter inte i andras för det. jag vet att både mina föräldrar, bror med familj samt framförallt mina barn led av mitt missbruk. De var inte vad jag ville men drogen var starkare, ångesten var starkare, med drog menar jag även alkohol. Vilket är den farligaste drogen som finns.

Nu förespråkar inte jag totalförbud av alkohol tvärtom, de som har problem skaffar de ändå,jag är nog faktiskt ganska drogliberal. Vad jag menar med drogen alkohol är att den slår hänsynslöst överallt, de a-lagarna vi ser på  på bänkarna är bara 1 promille av de som finns. Tänk alla som flyttat "bänken" in i vardagsrummet, dricker sitt fina vin vid middagarna, drinken framför tv, fina fester mm
.
Sen finns de människor som klarar av att dricka med måtta, och varför ska inte de få göra det. jag skiter högsktningsfullt i om andra vill använda alkohol, röka sin cigg eller vad det än gäller. Så länge man är medveten om vad man gör och inte skadar någon annan människa. Vet bara att jag aldrig mer vill dricka alkohol i hela mitt liv. Jag har gjort ett uppehåll med droger och cigg, det uppehållet hoppas jag varar resten av livet.





Kan man bli annat än förbannad



Såg ett klipp på aftonbladet, lyxfällan, hur kan programledarna låna ut sig till sådant skit. Hjälpa personer som inte verkar ta något ansvar överhuvudtaget. Sen får de oftast någon present, en resa eller något för att de varit så duktiga i programmet. Jag vet själv hur lätt det är att hamna i skuld, har varit och är där sen 1993, har gjort allt i min makt för att bli skudfri, betalar idag till KFM 3436 kr i månaden. Har kvar ca 100. 000 och beräknas enl KFM vara skuldfri 2015. Då har jag bet tillbaka på nuv skuld247 392.De är bra med ränta, Ändå har jag hållit på att betala i snart 17 år. Jag lovar Er att min totala kapitalskuld aldrig varit över 100 000 men med räntor upp till 27% . Så har aldrig skulderna minskat utan i stället ökat fortare än vad jag har hunnit betala tillbaka.

Ja jag har försatt mig själv i den situationen, det nekar jag inte till, men vem som helst kan hamna där, fortare än ni tror. Jag har även som sagt gjort allt i min makt, sålt min del av sommarstugan, enda arvet från mina föräldrar, min bror gjorde klippet. Annars hade KFM sålt torpet på exucitiv auktion, att min bror aldrig haft några skulder eller ägde halva huset, gav KFM blanka f-n i. En helt annan historia, men jag fick i alla fall in lite till KFM.
Jag har och har tydligen alltid haft för liten skuld för att skuldsanera, fick avslag när jag sökte.

Ja jag kan skriva en hel del om detta och därför blir jag så förbannad när man sänder sådana skit program. Där man enligt mig uppmuntrar till att skit i att betala , skriv till lyxfällan, så hjälper de Er, sen blir ni ju belönade också,detta är et hån till oss som kämpar varje dag med ekonomin.

Men det heter ju lyxfällan och inte skuldfällan


http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/inrikes/article8176039.ab

Rollatorfolket och en del över 65+

Snart är man  där, men jag tror samt hoppas att jag aldrig blir lika dan. men något är det  som händer när man går i ålderspension, blir man bitter för att man arbetat hela livet och nu har man inget att göra.
Eller tror man sig veta allt mycket mer då, och får man göra som man vill. De klagas på att ungdomar och andra yngre inte ha någon uppfostran. Tappar man själv sin uppfostran och hyfs när man fyller 65.

BUSSEN

många av de äldre som kliver på bussen med rollatorer, knuffar sig fram, de gör ont att få en mot benen. Ska vara först, blir sura när det finns barnvagn med på bussen. Vad jag vet går väl rollatorer att fälla ihop, kan vara svårare med en liggvagn. Inte blev det bättre efter att 65+ fick gratiskort i Gävle på bussen. Nej då är det deras tid mellan 09.00 - 15.00. Vi vanliga betalande kan väl åka någon annan tid.

AFFÄREN

Är det extrapris så vem är det som ska vara först, jo 65+, ta tex jordgubbar på sommaren, då plockas de finaste jordgubbarna över till den egna kartongen, de väljs, vänds och rågas ordentligt. Vem har de tänkt ska få köpa skräpet de lämnar efter sig. Är det extra billigt så kan de köpa hur mycket som helst av varan, även om varan går ut dan efter, men det var ju i alla fall billigt
Vid provsmakning kan man se ett helt rollatorgäng som har rena PRO-mötet framför ståndet, ja jag vill inte smaka, får dåligt samvete och måste köpa då, även om jag inte tycker om varan. Men rollatorligan tror jag inte handlar varan. De verkar mera äta lunch eller någon.
Sen för att inte tala om i kön, vem gnäller mest om det tar tid, jo 65+, har inte de hela dagen på sig! och de med rollatorer kan ju t o m sitta på dem och vänta, så vad gnäller de för.
Sen ett ex som jag tycker är hemskt, de är när man helt nonchalerar barn som står före i kön, tränger sig förbi,  och pratar över huvudet på barnen, De är de ju inte ensamma om. Gör tyvärr många vuxna.


BANKEN

De kommer alltid lagom till lunch, då de flesta arbetande människor, kanske har den enda tiden på dagen att göra sina bankaffärer. Men då rullar rollatorligan in i flock, antingen för att de vill se lite andra människor, för de kan väl knappast  göra det av ren illvilja.


När de är på dessa platser, samlas de gärns i flock, och då går diskussionerna ofta om hur ungdomarna klär sig, ser ut, beter sig. Jo jo bättre var de på deras tid. De vet jag nu inte om det var, har hört från min egna pappa, som tyvärr inte är i livet idag, han var i alla fall en kul gubbe. Kunde berätta många tokiga historier om när han var barn. Hartsfiol, äppelknyckarbyxor, samt frisyr klippt efter en potta : Jo men inför aga i skolan, lite stryk har ingen dött av, åsikterna kan vara många. Då är det ju det jag undrar över, de kan ju knappast ha hjälpt, eftersom ni idag använder er ålder som maktmedel!

LILLA "BYN"

Även här klagas det på ungdomar, som spelar musik, eller dricker öl på sommaren. Att man själv vinglar hem i stort sett varje kväll från "byn,s" pizza. Det stora samlingsplatsen för många 65+ här, elller att man själv sitter och dricker både öl samt även andra alkoholhaltiga drycker ute, de är skillnad det. ELLER!!!




lilla "byn", rykten, sanning! och rädsla

http://gd.se/nyheter/slutarana/1.2506373-polisen-soker-ung-kvinna


Igår var jag ute vid kl 19.00 har aldrig sett så mycket folk ute på länge i vår lilla "by", fick prata lite skit och lyssna på skvaller. Kan vara kul ibland, såvida det inte drabbar en enskild person eller personer. Fick också frågan "Hur vågar ni "tjejer" vi var två som stod och prata vid parkeringen. "Vara ute". Varför skulle jag inte våga det. Ingen ska hindra mig från att leva och gå ut hur mycket jag vill där jag bor. Men hon som stod bredvid mig berättade, att när hon kommer från jobbet på kvällarna, så springer hon in, för att hon är rädd. Nu är ju jag äldre : ) (Lever på hoppet), men också uppfödd i en mycket större stad. Har livserfarenhet, och är nog mer rädd för spöken än människor.

Tycker det i alla fall är tragiskt när unga och många äldre inte ska våga sig ut om kvällar eller som nu, när det är mörkt  ute tidigt.

Sen är jag också oroad över "gubbarnas" prat om packet de släpper in här, och även att de påstår att de är en ej "ljushyad" person. Detta är bara rykten. Men ingen har sett eller hört något, den kvällen, men nu vet alla.

Jag är fortfarande ute och går sent på  kvällar och nätterna, med min lilla hund, tomt ,dött ,stilla. Men igår träffade jag faktist en "granne" , bra rund under fötterna, tragiskt. Han hade huvan uppdragen över huvudet, min "stoora hund" morrade, som hon gör när folk har huva på sig. Antagligen för att hon inte ser ögonen på personen. Jag såg inte heller hans ansikte p g a huvan. men, jag vet ju vem han är, men om jag inte vetat det så skulle jag aldrig ha kunnat tala om hur han såg ut eller vilken hudfärg han hade.

Ändå kan många människor vara så säker på de det tror att de ser, skrämmande

Jag vet inte vad som är sant eller inte, men jag hoppas verkligen att flickan de söker, hör av sig. Så polis kan reda ut detta eller lägga sina resurser på något viktigare

"Byn" samt lite funderingar kring rån!

Blött ,trist och skitigt, tur att hunden är liten, går lätt att spola av och köra i torktummlaren :). jag tänkte att idag eftersom vädret som sagt var är skit, ägna mig åt att skriva på min blogg.
Hoppas jag inte skrämmer bort någon från att flytta hit, när jag skriver om de som jag ser det "originalen" här.
De flesta människor som bor här vet jag, absolut ingenting om, är väl som de flesta andra människor. Jobbar, kommer hem, äter , ser Tv. Och jag bryr mig inte de får leva sina liv.

Sen har jag vissa människor som jag har kommit lite närmare på området, som skjutsar mig för att storhandla, bjuder på mat, lyssnar på mig när jag inte mår så bra eller överhuvudtaget ställer upp på alla sätt och vis.
Sen har vi hundägarna och hundkompisarna till min lila ängel, fan, glömde jag henne i torktummlaren : ( .
Jaha nu blev de bara en mini hund  kvar av henne, skit ; ).

 För det mesta är området lungt och skönt, i min trapp hör man knappt av grannarna, är man ute på kvällarna, som jag är jämt ( med nu om döpt hund "trasan"). De enda jag springer på är råddjur, harar och ibland räven eller rävarna. Nu pratar jag om verkliga djur. Inga smeknamn på någon boende.

Hörde visserligen om någon händelse, stod i tidningen, 64-övermannar, rånare, i onsags eller torsdag. Polisen har tydligen gått runt och knackat dörr, hos mig har de inte varit. Ändå bor jag precis vid de soprum där enl rykterna händelsen har skett! var också ute med "trasan", kl 23.00 i onsdags, såg inte en människa, i torsdags var jag ute 23.30 samma då. Varför missar jag allt. Inte för jag skulle vilja springa på en rånare. Men om det skulle hända skulle jag nog fråga "Skämtar Du"! Har bara en gammal mobil som ingen vill ha, även om jag skulle kasta den efter dem. Inget att skämta om egentligen klart det är obehagligt , men jag var ute lika sent i fredags och lördag. Lika lugnt, eller ska jag vara rädd.

Några frågor jag ställer mig är, var tog kvinnan/tjejen vägen som enl uppgift var jagad och 64-åringen hjälpte, promenerade hon hem i lugn och ro, varför stannade hon inte tills polis kom på plats! Många frågor och funderingar.

Vad som jag verkligen tycker är obehagligt i detta, är att personer , som tror sig veta allt, pratas väl på "puben"
pekar ut, vissa människor inom området som de skyldiga. Mycket obehagligt och väldigt farlig.


Sen som någon funderar över , hur jag håller reda på tider jag är ute på kvällen, jag bara tittar i tv-tidningen : )

Betraktelser på och vid bussen.

På bussen: Under skylten "Samtala inte med föraren under färd" stod en dam och samtalade med den kvinnliga chauffören, hela vägen mellan Bomhus och Gävle centrum. Dåligt väder men resan gick bra och trevligt verkade de ju ha tillsamnas,

De första fyra säterna längst fram, är till för handikapp, en blå skylt med en människa med käpp, otroligt vad mycket handikappade ungdomar vi har i Gävle. men vi nöter en generation i taget. 

Nitiska busschaufförer håller stenhårt på regler ang, förtäring på buss, då menar jag en vanlig dricka eller en mugg kaffe, och de finns förbudsskylt, sen sitter samma förare och talar i mobiltel. under hela resan

Vid busskur i stan: c:a 6 peroner stod och väntade på samma buss, alla iförda röda jackor, de var inte i sällskap, kände mig hemskt utanför i min liia kappa. Röd måste vara årets färg : )




Lite om liv i rymden och AREA 54!

Lyssnade på P 3 i torsdag ang rymden, en svensk vid namn David Duner har föreläst på NASA, har alltid varit intresserad av rymden och om vi är ensamma i detta stora universum. Tror knappaste det, är inte det att ha lite hybris, att påstå att vi är de enda levande intelligenta varelser.
De som diskuterades i programmt var väldigt intressant, lyssnade inte från början. De var min gamla klockradio som var inställd på nio, som gick igång, så programmet hade säkert pågått ett tag : (.
Men till om vi är ensamma tror jag nte som sagt, men vad jag blir så irreterad på, är hur man pratar om deras utseende.  Varför ska de se elaka ut, ha stora ögon , inga öron mm. Kanske de ser ut precis som Du och jag. Varför skulle de vara så omöjligt. Att forskarna inte tror det , kan ju ha med förutsättningarna att leva i rymden att göra, men de kanske har en egen liten univerum, som vi har att leva i. De kan ju faktskt vara som vi, och då är det ju inte så konstigt om vi inte ännu fått kontakt.

Men vad jag reagerade på i programmet var att vid frågan om AREA 54 existerar, blev David för fösta gången tyst, kom en liten konstpaus "eh, det tror jag inte" blev hans svar. Och för mig var det svaret helt klart, Det finns.


Dagens lilla "by"

I går såg jag reprisen på Ung och bortskämd, har ju skrivit om det tidigare. Måste faktiskt säga att som rent underhållningsprogram var det de roligaste jag sett på länge. Dessa ungdomar vet nog inte hur roliga de är. Men då ska man inte lägga några som helst värderingar i programmet, utan bara titta! Skulle nog kunna få något pris som de mest komiska programmet, för skratta får man.

I vår lilla "by" går livet sin gilla gång, händer inte så mycket, ja kanske ska vara mannen som var inne på Hyreskontoret och hade åsikter om området o de boende där, han ansåg att de var lite upp till personalen inne på kontoret att hålla koll på människorna här. Ja och de kan jag ju till viss del hålla med om, men inte till vilken gräns som helst. De finns något som heter integritet, något som denna man nog inte har en aning om vad det är.
Han tyckte att de som bodde tillsammans här på området, så skulle båda stå kontrakten. Nu är det väl oftast så om man är sambos men i detta fall ville han, så som jag och även en av tjejerna på kontoret uppfattade det, så ska varje person som träffar någon gå in på kontoret och skriva in den personen om han/hon bor här en längre eller kortare tid. Nu kunde ju inte jag som en stund stått och lyssnat på detta, låta bli att lägga mig i, inget ovanligt. Då påpekade han att vi hånade honom, samt så fick jag en känga om att jag inte plockar upp hundskit efter mig. De är det sista man ska anklagas mig för, för det gör jag faktiskt alltid. På det här området vågar man inget annat ; ). Jag upplyste honom att då gick han på fel person.
Åter till saken, jag sa också till honom at det kan väl knappast vara upp till hyresvärlden att kolla vem t ex jag umgås med eller släpper in hos mig så vidare vi inte har sönder hela lgh eller stör någon. De kan ju bara ta kreditupplysning på kontraktskrivarna, kan väl knappast begära in polis, soc eller andra handlingar, ska inte heller göra det. Då är vi väldigt farligt ute.

Mannen och jag lämnade kontoret tillsammans, han hade åsikter om de mesta vad de gäller att bo i lgh, bl a har man barn eller barnvagn och inte har plats med den inne, eller orkar bära upp den till lgh, ska man inte bo här.
jag försöker lyssna mer än hetsa upp mig nu för tiden, men sa ändå "att med de kraven han har på de boende i detta område, så vore det bättre att han flyttade ut i ett hus i skogen", verkade som om  han inte ville höravad jag sa eller han så sket totalt i det, han fortsatte ändå om vad man enl honom inte får och får när man bor i vår lilla "by". Ja ja, men en eloge till honom, han var i allafall så ärlig att han erkände de han hade klagat på.

En sak är säker,personalen på vårt Hyreskontor kan inte ha det lätt : )

Impulsiv renovering!

Igår fick jag av min yngsta son höra att hans syster, behövde en ny lgh, min yngsta håller på integritet och brukar aldrig upplysa mig om vad som sägs eller skrivs. Detta var och visade sig vara en mycket roligt  upplysning!

Min dotter och hennes sambo renoverar sitt hus, matplatsen är redan tapetserad, ganska nyligen, men min dotter som är en väldigt impulsiv person (kan kanske ärvt det från mig), fick för sig att de skulle upp nya som passade bättre. Detta utan att informera den hon bor med. Det visade sig vara svårare än hon tänkt sig.
Att ta ned de gamla var det största problemet, var inte så lätt som hon trodde. Skam den som ger sig, ut med ett panikanrop på Facebok(tror jag), och lite andra kontakter. Om bland annat hjälp eller ny lgh. Några grannar hade någon form av maskin som skulle göra det lättare. Allt lungt sambon ska ju komma hem torsdag kväll (detta var tisdag). Hon trodde väl att han inte skulle märka de nya tapeterna, eller. I vilket fall som helst, får jag på kvällen ett panik sms "Nu behöver jag verkligen ny lgh, sambon kommer i redan ikväll : ). Jag ringde upp och jag skrattade så tårarna rann, behövde jag var längesen, jo sambon hade ringt "hej jag kommer hem ikväll" "Nej sa min dotter " eeee, de får du inte". Det samtalet avslutades, Jag kan förstå att det snurrade mycket i huvudet på sambon. Sambon hör av sig igen och undrar vad det är frågon om, varför hon inte vill att han ska komma hem mm. Sanningen kom fram förr eller senare under samtalet, så nu är det lite frågan om min dotter kanske skulle behöva en förmyndare eller något, när sambon jobbar borta, så hon inte river hela huset : ). Som mamma till min impulsiva dotter tyckr jag det är lite gulligt, att hon vill göra fint, men snälla, nästa gång ,byt gardiner eller något


Ung och bortskämd, kunde inte låta bli

Har inte sett programmet, kommer förmodlingen inte att göra det heller, även om jag älskar såpor. Men jag såg på debatt och låg och lyssnade på radion idag. Curlingförälder är vi föräldrar lite mer eller mindre, här  i detta program är det definitivt mer. De är väl upp till dem kan man väl tycka, de gör jag också. Vad jag däremot reagerar på är deras totala avsaknad av respekt både mot sina föräldrar och även mot andra människor.
Sitta i en soffa och låta sin pappa mer eller mindra krypa på knäna framför, tjejen i inslaget på debatt, för att man själv tycker hon det är äckligt och under sin egen värdighet att städa. Sådant reagerar jag på.om inte det fanns människor som jobbade med städning samt sopphämtare, båda dessa är underskattade arbeten skulle vi överhuvudtager knappt inte kunnna vistas varken ute eller inne. Dessa människor gör ett helt fantasktiskt arbete, som tar reda på skiten efter oss.

Nu åter till saken, hennes pappa jobbar nu inte med det, utan åker ändå hem till sin lilla dotter och sköter markservicen, varför betalar han inte ett företag att göra det, de har ju uppenbart råd med detta, då skulle han hjälpa till att få rull på ekonomin och människor som vill ha jobb skulle ju få det. de finns företag som gör detta dagligen och fullständigt skiter i om det sitter en bortskämd unge och tittar på dem, bara de får sin betalning.
Så kan ju pappa ut och arbeta lite mera, för pengar måste han ju se till att ha.

Sen mamman som säger "mina män har alltid velat att jag varit hemma", för de innebär väl inte det att hon ska uppfostra sin dotter i samma anda. Nu verkade ju dottern ha mer skinn på näsan, än hennes som jag upplevde henne, väldigt förtrtryckta mamma. Som tydligen alltid gjort som männen sagt.

Vad jag sen reagerar på att svt gör en sådan här såpa, priset en jordenruntresa, de finns många curlingföräldrar som inte har denna ekonomi som dessa överklassföräldrar har, kunde ni ine visa det i stället. som kanske kämpar med arbete, barn m m så kunde de ju vinna en resa eller mat och städhjälp ett år. De här familjerna kan tror jag, har som sagt inte sett det, betala sina resor själva.



Charmen med att bo i vår lilla "by"

Åkte buss hem i förrgår och vid vår station steg jag och en man som är boende i vår lilla "by".av. Han tittade på mig och så sa han "Jag hörde två män med Göteborgsdialekt prata, de bor visst här, är inte det konstigt!"
"Nej,sa jag och fortsatte "Hur menar Du då""Ja men" svarade han "De är ju från Göteborg".......
"Ja men Du då" svarade jag " Du kommer ju långt upp från Gällivare/Kiruna eller ngt de är väl lika konstigt att Du bor här" "Nä" Svarade han "jag är ju fortfarande i Norrland"

                                           

Sen har vi mannen som konstaterar att där det lyser i fönstrerna på nätterna, där bor de knarkare?
Varför tror Du det har jag frågat. "Jo för de måste knarka för de lyser ju hela natten och vem är uppe då om inte knarkare". "Jaha, men knarkar Du" blir min motfråga. "Va, men nej de är klart jag inte gör" svarar han "Nej jag bara undrar för att Du måste ju vara vaken hela natten för att veta om de är tänt hos andra hela natten, eller"  Han har även lösning på varför det kan vara tänt uppe på en vind vissa nätter. Då görs de stoora knarkaffärer. "De tror jag inte" blir mitt svar. "Däremot tror jag att de är någon som signalerar till yttre rymden" : )
Eller så är det helt enkelt så, att någon varit uppe på sitt förråd. 

Sådana möten sker ständigt här, de är det som är charmen med att bo i vår lilla  by.


Va fan

Ibland kan man bli jävligt irriterad på folk som tror att de besitter en massa makt. Var tvungen att ändra en tid hos en vårdgivare. Då börjar sköterskan att ifrågasätta mig och att de också skulle dröja med ny tid, för dr ska ha semester och sen skulle hon väl se om  hon kunde göra något, de lät väl inte så farligt. Var bara det att hon var inte de minsta trevlig, hon betedde sig som de var helt upp till henne om jag skulle få träffa läkaren eller ej. Nu är det en läkare jag haft kontakt med tidigare och som jag var kallad till. Som vanligt när jag blir bemött på detta vis, blir jag liten kryper ihop och säger ingenting. De hör till saken att  jag alltid haft lättare att slås för andra än för mig själv.


Men efter jag bryggt mitt kaffe och retat upp mig lite, ringde jag upp personen ifråga. Talade om vad jag tyckte om hennes bemötande, och att det var en sak mellan läkaren och mig om jag skulle komma, så de var hennes jobb att fixa en tid till mig.   Åh vad skönt, nu var det hon som blev liten och kröp ihop, hon menade inte så och visst skulle hon ordna en tid til mig, så fort som möjligt.

Tror och vet att det är fler än jag som blir bemötta på detta vis, oftast på kommun eller landsting, men förekommer även på affärer. Tänk när man kommer in på en liten fin butik, på fina o dyra gatan, då kan expediterna titta på en som om man vore något som katten släpat in. Okey som sagt jag är en "lagom rund kvinna" ingen ungdom och jag skulle med all sannorlikhet aldrig komma i deras storlekar. Men jag kan ju för den delen ha en lika lagom rund plånbok :) och kanske ska handla till någon annan. De kan de ju aldrig veta, döm aldrig hunden efter håret.

Min dotter brukar säga att man ska vara lika trevlig mot alla människor, kan vara din blivande eller nästa arbetsgivare. Kanske något att tänka på.

Sen kan jag ju fråga mig varför man tar ett service jobb om man inte klarar av att vara trevlig på arbetstid, de gäller ju att skilja på arbete och privatliv.


7 nov -10

Vilket helt fantastiskt väder, de är sådana här dagar man stormtrivs där jag bor. Här har man allt, nära till naturen, gångvägar,vatten, gröna ytor öch ändå så nära till stan. det enda man faktskt kan sakna är folk som bor här! För att de bor folk här det vet jag, det lyser ju i fönstren på kvällarna. Jag ska vara just också, jag vet att de bor folk här, för jag har på väldigt kort tid lärt känna en hel del. Både positiva och mindre positiva bekantskaper : ).

Mitt bostadsoråde är ett område som lever sitt eget liv, här råder lite av egna regler och flyttar man hit som utomstående så blir man rejält granskad av de som bott här en längre tid. Man ska helst int ha en alltför olik åsikt eller sticka ut för mycket. Gör man det kan man råka riktigt illa ut, t o m bli bannlyst av "den inre kretsen". Brukar lite ironiskt säga till folk som inte bor här, att detta område måste vara en dröm för Grannfejden, kanske skulle de lyckas knäcka Aschberg.

Då kan man ju komma tillbaka till mitt påstående att jag stormtrivs här, jo just för att de finns så mycket udda individer här, så de blir en liten utmaning att bo här och framför allt, de behöver aldrig bli tråkigt. Jo de skulle då vara den här årstiden då de flesta Kastsjöbor verkar gå i idé. Kommer nog att utveckla detta ämne mer. Men nu stannar jag vid att idag stormtrivs jag här- 

Lite om mig och min blogg

Jag har aldrig bloggat tidigare, men har i mina dar skrivit en hel del insändare.  Jag tycker och tänker om det mesta. Är inte alltid seriös älskar ironi. Men i mycket är jag väldigt seriös. Jag är ingen ungdom 57 är men kan i mångt och mycket känna mig yngre än vad jag är, ålder är bara en siffra för mig.Pratar alldeles för mycket enligt bl a mina vuxna barn, och har det lättare att  få fram vad jag tycker när jag skriver ,kan ju bero på att när jag pratar och diskutera är det få som hinner med:).

De här är en del saker som jag funderar på och kan tycka om t ex

Varför jag som har skulder hos Kronofogden inte har en chans till ett drägligt liv som att t ex få bo i Kommunala bostadsbolag. Att aldrig lyckas bli skuldfri hur länge jag än betalar p g av räntor, men företag som inte betalar får sina skuler avskrivna inom vissa år

Varför rökare och hundskit kan få människor att engagera sig i med insändare m m, men vi snällt finner oss i andra orättvisor som utförsäkringa roch att de fattigare blir fattigare osv


Vaför det är okey för Annica Östlund att medverka i sommarpratarna både på radio och TV, men Jackie Arklöv nekas tidsbetämmt straff


Varför är det okey för politiker, högre tjänstemän , poliser mm kommer undan med det mesta, men om vi vanliga dödliga gjorde samma sak så kom myndigheterna, polis m m och sätter stopp


Varför blir folk upprörda över SD, när de ju faktiskt säger det många människor tycker när de sitter vid kaffeborden


Varför är invandrare oftast mer rasistiska än gemene man, för att inte tala om Finländarna många av dem (Inte alla) skäller och gapar över jävla invandrare, men hallå


Samt varför blir alla i såpor, som jag älskar, så knäckta när kompisen sviker, ljuger m m, Hallå där också, var det ingen innan som talade om att de var en tävling. Där bara en kan vinna

Detta är en del om vad jag kan tycka och fundera över, är van att få ovänner, stör mig inte så mycket. För efter ett tag när man diskuterat brukar folk ändå gilla mig. Har blivit kallad det mesta. allt har jag säkert inte fått höra. jag tycker inte om alla så alla behöver inte tycka om mig Men jag brukar säga att man ska vara glad att folk pratar om en, för då vet man att man lever








RSS 2.0