Samma skrot och korn

http://www.expressen.se/nyheter/1.2608147/goran-persson-stamd-av-byggare


Nu var vi där igen, denna gång är de inte en aktiv politiker men då, de är vår förre detta stadsminister. Nu ska han hängas ut, sen är ju frågan om detta är något av allmän intresse, han är väl privatperson idag!! Att han som socialdemokrat, om han nu fortfarande är det, beter sig lika illa som alla andra med pengar och makt är ju inget nytt under himlen.

Man försökte hänga Juholt, S och drevet gick hårt, även jag reagerade, för var det riktigt så var de ju för jävligt. Nu är de visst luddiga regler, men jag tycker ändå de är för jävligt att man med dessa höga löner behöver bostadsbidrag. En vanlig arbetare med dubbelt boende har inte  samma rätt till dessa förmåner.

Men vad jag reagerar på är inte egentligen vad de gör, för de fungerar tydligen så i vårt samhälle idag,  utan jag reagerar på att de är människor med en viss partitillhörighet, som hängs ut och kläs av ända in på kroppen, vad tog Carl Bildt vägen, hans medverkan i Lundins är väl mycket värre, men de tystas ned, eller Centerpartisten som gjort exakt som Juholt var tog han vägen, de blir bara små notiser.

Sen såg jag Skavlan i fredags, och vi har mycket att lära av Jens Stoltenberg, Norges stadsminister, om nu någon missat det, vilken människa och så mycket kloka ord, bara en parentes

Sen man kan ju undra vem det är som styr pressen idag, visserligen var de Aftonbladet som gick hårdast åt Juholt, men jag tror att i toppen sitter samma skrot och korn


Skräp

Ännu en Söndag, går ut med "Pitbullen", de finns inte en människa ute. Men de syns att de har funnits människor, utanför soprummet står en byrå m en låda!, skräp blåser omkring och några flaskor samt burkar kan man också se.Jag har alltid förundrats över hur man orkar släpa hem en massa burkar och flaskor, men när det är tomma orkar man inte bära dem till soporna, lite underligt tycker jag.

Vi bor på ett område som är så naturnära och vackert, därför blir jag så förbannad när jag ser detta, sen fattar jag inte varför många andra som bor här verkar skita i det. Kanske jag som håller på att bli en riktig elak och bitter tant, läste föresten att vara tant är inne, de ni;). Jag tänker så här om jag bodde i villaområde inte fan skulle jag slänga skräpet på tomten. Ja de finns nog de som gör det med, men till slut kommer nog de få en tillsägelse. I ett hyresområde blir det värre, för man kan inte bara anklaga en person, här måste man veta.

Fast här tänker folk "att varför ska jag bry mig" " jag betalar hyra och förväntar mig en viss service". De är argument jag hört några gånger, men då undrar jag om folk är så jävla dumma att de inte fattar, att ju mer de kräver av bostadsbolagen ju mer höjs hyran. De är en ganska enkel ekvation för mig. Nu ska jag inte bara gnälla på de boende, kan ju vara folk utifrån, sen så har vi ju hyresbolaget, som enl mig borde hålla mer koll hur de kan se ut här, chefen rör sig inte allt för ofta på området, tror jag, har  noll koll på sånt idag, eller skriv ut lite ordningsföreskrifter om hur det fungerar, lika väl som man får ett A5 på fyra sidor om hur man ska bete sig när man ska flyttar.

Idag ska jag tvätta, fast de är Söndag, förr var det helt omöjligt, Söndag var en vilodag. Sen tror jag att jag också ska försöka få in mina utemöbler i källaren, de känns ju inte precis som det är den 1 november på tisdag. "Ur led är tiden", sa alltid min pappa när han levde och de stämmer idag med

Nej nog med skit och skräp snack, blir bara ledsen, sen är jag också ledsen på fåglarna som inte upptäckt att de har goda frön i min fina röda fågelmatare:(



Nej nu jävlar:)

Var inne och bloggportalen för att pinga mitt förra inlägg, fick se när jag gick in på min sida att jag var länkad till en annan blogg, är ju alltid kul........men jag är länkad till någon som tycker att jag och många med mig behöver Jesus:).

Tack men nej tack, jag är inte det minsta religiös och vill helst inte bli ihop kopplad med som jag ser det väldigt extrema sidorna, sen har ju alla rätt att tänka och precis som mig tycka precis som de vill, men som sagt inget för mig.

Sen är de säkert många som tycker at jag kan behöva Jesus, tvivlar inte på att han funnits, men sist jag kolla var och är han död, eller

Lite stolt kan jag väl få vara

Åter till brottsplatsen, ja jag har varit i Söderhamn i två dagar. Kändes lite jobbigt att åka hemmifrån, men när man väl kommer iväg är det kul.

Åkte och hälsa på en gammal kompis, skulle hjälpa henne med lite överklagande samt andra papper då hon blivit stämd av en annan person, en konflikt som inte jag blir klok på, men som samtidigt för mig verkar väldigt konstig och de är de som stämt henne som bryter mot alla avtal. Jag känner båda parterna men den andra parten vägrar prata med mig i tel idag, lägger t o m på luren när man försöker få någon rätsida och de kan man kalla moget av en kvinna på 60+. De här är ett fall som helt enl mig spårat ut, men de finn
s regler och avtal och de ska enl mig följas. Sen om min väninna som faktiskt inte gjort mer än följt avtalet, blir stämd så är de klart jag hjälper henne om hon frågar.

Att den andre parten blir sur på mig då tycker jag är skitlöjligt, skilj på sak och person, tack! Men o andra sidan bryr jag mig inte speciellt. Kan t o m tycka det är lite roligt när folk blir arg på mig, allra helst om jag vet att jag har rätt, eller om jag inte gjort något fel.

Jag är en person som reagerar när andra far illa, stora som små och då kan jag inte hålla käften, de är samma sak om någon förstör eller gör något annat dumt. Är det barn går jag hem till föräldrarna, jag först pratar jag med barnen och i de flesta fall går de bra. De lyssnar och förstår vad jag menar. I en del fall tycker ungarna är jag "ska skita i vad de gör". Men de kan de glömma, är man 10 - 15 år, snorunge så säger man inte till mig att skita i saker, så då tar vi föräldrarna och då blir man kallad "Kvarterspolis". Sorry "lilla blå", jag har knuffat ned dig från tronen;).

Sen kan man ju undra vad barnen får sin attityd ifrån!!! Barn gör inte som vi säger, de gör som vi gör. Har tre ohängda vuxna barn själv, de är vuxna nu men de har mina barnbarn och där ser man det mer tydligare. Det är fö rdelen med att vara farmor och mormor, man ser sina egna misstag från utsidan.

Men de är så här överallt, vissa människor tror att de kan och får bete sig precis hur de vill utan konsekvenser, de beter sig för att de kan, för att folk låter dem hållas. De är inte min sak kn man ju tycka men de finns gränser och jag vet mina rättigheter och skylldigheter. De är de man lärt sig med de liv jag levt, kallas livserfarenhet och jag älskar när jag får överklaga och protestera mot framförallt myndigheter.

Har hjälpt flertal personer i Söderhamn  att överklaga både mot Sociala, Försäkringskassan sam Afa och utan att skryta har vi faktiskt vunnit våra mål, lite stolt kan jag väl få vara



Medberoende eller...............

http://www.expressen.se/nyheter/1.2601283/william-petzall-blir-tvangsvardad

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13828730.ab

De är alltid tragiskt med missbruk, ingen vakna upp en morgon och vill leva det livet. Vad jag däremot reagerar på är att han inte vill ha hjälp och en missbrukare som inte vill ha hjälp kan ingen hjälpa, tyvärr måste han slå i backen rejält, men ska han få fortsätta göra det som politisk vilde och med våra skattepengar. Är han på tvångsvård är det för att han inte kan och vill ta hand om sig själv. Då kan han knappast ta hand om politik och fatta vettiga beslut.

Jag tycker det är fint av honom att han går ut med att vilja jobba med missbruksfrågor, men jag trodde det handla om att villa hjälpa till att förändra missbruksvården inte om att visa hur man missbrukar!!

För att kunna påverka måste han ju själv vara en förebild för andra missbrukare och inte vara en aktiv missbrukare, missbruk är en sjukdom och han är mycket sjuk. Ska med andra ord inte göra annat än att koncentrera sig på sig själv, och inget annat.

Efter en beh ska man inte gå ut inom två år med att man är nykter och drogfri, de är den svåraste tiden, dessa två år. För en offentlig person kan ju detta vara svårt men media hjälper ju inte till, genom att  inte ,låta honom vara ifred, detta är en mycket sjuk människa, med ett tungt missbruk ska mycket till för att bli tvångsvårdat.

Så frågan kvarstår ska han få göra det med våra skattepengar och gör de då inte oss lite medberoende eller....

Heltid i Oljeindustrin, kanske.........

http://www.expressen.se/kronikorer/kgbergstrom/1.2598080/k-g-bergstrom-det-blir-svart-att-avsatta-bildt


Ja nu är vi där igen, som Moderat politiker kommer man undan med allt. Svenska folket har fortfarande förtroende för Carl Bildt!!! Han har indirekt medverkat till folkmord i Etiopien och de anser svenskar har mindre betydelse än att Håkan Juholt "fuskar " med bidrag.

Carl Bildt satt förra fredagen och anklagade programledaren i Fredrik Skavlan för att mer eller mindre ljuga i TV när han fick obehagliga frågor från Skavlan. Carl Bildt är arrogant och lider av hybris, anser sig alltid ha rätt och känns liksom Fredrik Reinfeldt helt känslokall när han svarar på frågar. Till Carl Bildts fördel kan jag ändå säga att han framstår som lite rolig, och de är de jag tror går hem hos Svenska folket, de är alltid roligt att titta på en intervju med honom. Men jg tror vi gör de mer för att se vad han kommer med och de som är kärnfrågan och de viktiga frågorna och svaren skiter vi i och de är detta som gör de här så farligt. Han kommer undan med vad som helst.

Men någon gång måste det ta stopp, jag kan inte se hur han kan sitta kvar som utrikesminister eller de kanske är så ila att de är bara han som kan få de fängslade journalisterna fria, p g a hans medverkan i styrelsen Lundins petroleum, men då tror jag att de kommer att handla om att han måste göra en ej offentlig uppgörelse med Etiopien, som vi aldrig kommer att få del av, men som jag är helt övertygad kommer att ha mer med Carl Bildt och hans tidigare uppdrag att göra. Kliar Du min rygg så kliar jag din.

Men gör två fel ett rätt, nej och hur kan vi tycka att hans agerande i oljeindustrin är okay, att sko sig på andra människors lidande, men så länge det inte kommer för närma oss vid köksbordet, så tycker vi det är ganska okey och så är han ju såååå rolig!

Enl K-G Bergström kan de bli svårt att avsätta Carl Bildt, men när ska politikerna själva inse att de har förverkat sitt förtroende och tappat sin moral, Carl Bildt har kanske suttit för länge, kanske dags att göra något annat, han lär ju inte bli arbetslös. Heltid i oljeindustrin, kanske..

Åter en ny dag!

Ny vecka, nu tycker jag tiden går så fort, andra veckan utan mediciner och jag börjar få upp ångan. Igår var jag i Norrsundet på kalas, de var dotter som fyllt år samt mitt barnbarn som fyller 3 idag samt min äldsta son som faktiskt var den enda som verkligen fyllde igår på gårdagens datum. Men de blir så när alla har egna liv med jobb mm och så bor vi ju inte precis grannar.

Fast min dotter och jag har i stort sett kontakt varje dag, blir nog alltid ett sms om dagen i alla fall, de är något jag uppskattar mycket, för vi är två som inte alltid har dragit åt samma håll. Finns perioder i mitt liv som har varit jobbiga och då kan jag ju  försöka förstå hur min dotter kan ha upplevt det. Men jag kan bara gå vidare i mitt nya liv och ta en dag i sänder.

En sak som jag funderar på fortfarande ;), är alla pratar om att man ska åka kommunalt, men ska man ta sig någonstans t ex en helg är det ju näst intill omöjligt. Kan förstå när politiker som bor i t ex Stockholm kan tycka det, går tunnelbaner och buss dygnet runt och billigare än här är det också.
Men vi som är beroende av buss, kommer nästan ingenstans, ta igår t ex skulle jag ju vara på kalas vid 14.00 för att lyckas komma i tid måste jag ta buss från Gävle kl 10.00 till Norrsundet, hemifrån mig måste jag åka 20 över 9 för att hinna, nu är det ju inte säkert att de vill att jag ska komma 3 timmar innan någon annan ska komma. Hem är det samma visa!!!!  Ställ det till att hade jag velat åkt till Stockholm så hade det gått nästan gått snabbare, åtminstone från Gävle,hemifrån mig är det lika illa. Vår buss går en gång i timme på helger. Sen är det dyrt en enkelbiljett 40 kr för mig, för att t ex ta mig fram o tillbaka till affären kostar biljetten 80 kr. Vem fan vill åka kommunalt!

Nu håller de på att röjer nere vid Rudsjön, blir så fint men jag med flera skulle vilja att de röjer de andra små sjöarna också som håller på att växa igen, men enl de som röjer får de inte det p g a fågellivet, men om de inte gör det så finns de snart inga sjöar och inget fågelliv. Så mitt nästa projekt blir att ringa chefen på Korsnäs och ha ett litet samtal.

För övrigt har kommunen inte råd att bygga en busskur åt oss i år, så vi får stå en vinter till i ev snö och blask och titta på en kur som ingen använder. Jag tycker vi alla ska börja kliva på åt det hållet, bussen vänder ju ändå nere vid fabriken och då lovar jag att en kur nog kommer snabbare!

Åter en dag i Byn


Avskaffa Riksdagen!!!

http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/lenamellin/article13754354.ab


De enda man kan säga snart är väl att Håkan Juholt ska ha beröm för att han i alla fall erkänner att han gjort fel.De flesta politiker med handen i kakburken brukar ju blåneka.

Nu kan ju de erkännandet kanske inte räknas så länge, för nu verkar det hagla oegentligheter över honom, sant eller inte, vad vet jag. Men med mina konspirationsteorier tycker jag det är konstigt att de alltid är S och V som granskas till leda. I detta fallet är de ju inte en kvinna, konstigt nog, men hur kommer det sig att man alltid letar lik i garderoben hos motståndarsidan.

Frågan blir också för mig,varför rensade inte Håkan Juholt bort sina lik, innan han valdes till partiledare. Är det så illa att han inte trodde eller visste att han hade några, de är nästan otäckare att en ev blivande stadsminister inte haft mer koll.

I Sverige räknas ärlighet och att stå för det man gör och tycker som heligt bland de flesta av oss "vanligt dödliga". Och de är för oss ännu viktigare att bl a de som ska leda landet samt myndigheter kan göra det idag. För vi fotfolk har en sådan jävla koll på oss, så då ska samma regler gälla för alla, rik som fattig.

Sen partiledardebatten igår, de var bara Åsa Romson, Miljöpartiet som kom med något vettigt, hon var saklig och ärlig,  Jimmy Åkesson,SD fick in lite extra också. Men Alliansen vart tog ni vägen, ni verkade helt tappade bakom en vagn, klarar ni inte av att möta andra partier utan ett visst stöd frän S och V. Eller blev ni tysta av att ni inte hade S och V att ha lite pajkastning med, de hade förmodligen varit lättare än att stå med Jimmy Åkesson;SD.

Tycker fortfarande de var hemskt dåligt av S och V att inte infinna sig, men jag kan samtidigt förstå lite av deras resonemang om att de buntas ihop med SD. Nu ska de ju inte heller underskatta oss väljare och de liksom SD är demokratiskt valda av oss och ska därför ta obehagliga beslut och möten, annars kan vi avskaffa riksdagen.



Söndagkväll

Regnar ute, gillar det, är lite mysigt med höst, mörker och regn. Man kan kura ihop sig inne om man inte som jag måste gå ut med "pitbullen", tvärtemot mig hatar hon regn. Så henne får man nästan dra omkring ute:)

I dag var yngsta sonen här och åt lite söndagsmiddag med mamma, har inte träffat honom på ett tag, mest pratat i telefon. Som alltid när vi kommer ihop blir de lite diskussioner, men de är faktiskt ganska kul. Vi blir sällan riktigt osams och skulle vi bli det så går de över ganska fort. Kul när han kommer i alla fall.

På lördagen fick jag följa med min dotter åter igen på jouren, hon genomgick en gallstensop för c:a 14 dagar sen, och har blivit infekterad i såret, Sköterskorna tyckte det var konstigt att hon inte fick penicillin, men inte läkaren!!!!Han stod bara med ett papper i handen och rörde henne aldrig, men har man ingen feber så är man inte sjuk. Ja vi får hoppas att det inte blir värre.

När jag kom hem från stan på lördagskvällen gick jag ut med "bullen, utanför husen närmast vägen var de fest, grillfest, där grillas det ute året runt. När jag skulle passera ute på vägen fick det syn på mig och "bullen" och ropade på oss. Blev tillfrågad om jag också ville grilla, men då man som jag är en gammal tant, och tycker att ungdomarna ska få roa sig själv, sa jag" tack men nej tack!" De är i alla fall helt underbara och roliga personer, som alltid har tid att prata med mig och"bullen" när vi är ute. Inget skitsnack eller intriger där. I alla fall inget som drabbar utomstående.


För övrigt undrade min son vad de var för konstig "gubbe" som stod  vid pizzan, och blängde på honom när han kom med bussen. Ja de kan ju bara vara en, som stirrar ut människor som kommer utifrån. Nu är ju inte min son den som är den, så han sträckte på sig och stirrade tillbaka. Så gubben vek undan blicken. Ja vi alla vet nog vem personen är, de är ju han som vandrar omkring här på området i sin lilla keps och tror han har full koll.

Nu ska jag sätta mig ned och titta på partiledardebatten, får väl se de kanske bara blir SD innan de blir klart, lite som de 10 neger pojkarna om man nu får säga så utan att de anses som rasistiskt. Alla i min generation kan de ramsan.

Anarki och lekstuga del 2

De blir aldrig något slut på galenskaperna, nu vägrar S och V medverka i Agendas partiledardebatt, vad är de för sandlåda fasoner....Om hela sanningen är att de vill att de bl a ska lottas om platser är de rena hönsgården.

Varför bemöter man inte sina motståndare med argument, varför bete sig som trotsiga barnungar. Enl S vill de inte förknippas med samma sida som SD. Snälla ge oss väljare lite mera intelligens, vi vet vad ni står för och inte står för, de visade Lars Ohly,V, mycket tydligt på valnatten, vägrad gå in i samma rum som SD!!!!!!

Hur ska man kunna ändra och förändra om man inte debatterar och försöker få motståndarsidan att kanske ändra lite åsikt, ett lite frö kan man alltid så. Men om man tiger så säger det mer om S och V. Varför vågar man inte ta debatt, de har mitt mandat att göra det, man kan inte sopa allt under mattan och låtsas att verkligheten inte existerar. SD finns i Riksdagen, och kommer nog att fortsätta göra det en längre tid, så länge denna lekstuga pågår.

Många ungdomar röstar på SD, inte nödvändigtvis på grund av deras "rätt" åsikter , utan mer för att de är så less på de större partiernas barnsligheter och skit samt mygel. SD är inte bättre de heller, men de är nya och får röster för att folk vill rösta på något. Själv ska jag nog, som jag känner idag, rösta blankt vid nästa val.

Sluta att vara trotsiga och barnsliga, ta en debatt som vuxna människor, unga behöver bra vuxna förebilder och om inte ens våra riksdagsledamöter , vågar och vill vara de. Vem ska då vara det!

Sen undrar jag vad bl a V,s alla människors rätt och lika värde har tagit vägen..........Man måste respektera allas åsikter men man behöver inte acceptera dem

Bli vuxna och ta debatten




Anarki

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13741591.ab


Nu verkar det råda total Anarki i riksdagen, William Petzäll vill inte vara SD längre, utan blir politisk vilde med en önskan om att lite senare bli Moderat! Sina "gamla" åsikter vill han inte längre pratat om. Han sitter kvar med 56 000 i mån samt fri lägenhet resor mm.Ska bli kul och se hur Fredrik Reinfeldt kommer att agera, skulle ju aldrig för en diskussion med en i SD

Håkan Juholt, S myglar till sig dubbelt bidrag för ett boende som han har med sin sambo, kan ju säga mer om hans relation till sambon än något annat, han verkar ju tro att han bor själv. Hur kan man missa något så, han är partiledare borde väl veta bättre eller........Men skulle en vanlig dödlig lyfta dubbla bidrag, från t ex försäkringskassan blir det både polisanmält och återbetalningsskyldig med ränta.

Kan de här tyda på att de har för mycket betalt så de inte vet, hur mycket de får in på kontot, fråga mig jag vet exakt vad jag har och inte har på mitt konto, om jag nu har något alls. Tror dessa människor att de får och kan göra precis vad som helst

De här är ju inte första gången regeringsledamöter myglar, lyfter höga löner samt pensioner. Men de är det öppna myglet som framkommer mer och mer, verkar mer vara en regel än undantag. Vi gör det för att vi kan!
Detta är inga enskilda händelser utan förekommer inom alla partier, inte ens Reinfeldt kommer undan, men hans missar soppas under mattan

Sen har vi också Mats Odell, som vill kandidera till ny ordförande i KD. Som i direktsändning sitter och erbjuder Marcus Birro en post som vice partiledare, vem gav honom det mandatet att göra det.
Marcus Birro, har aldrig röstat på KD, och enl honom själv så skulle han bli en väldigt dålig partiledare samt han skulle gråta mer än vad Maud Olofsson gjort.

Är detta seriöst, är detta vad våra skatter går till, en jävla lekstuga. I Sverige finns fattiga barn, uteliggare, sämre åldringsvård än aldrig förr, där dras pengar in, vi ska spara enl vår stadsminister för de är kris i världen. Hur skulle de vara om ni sopar rent framför egen dörr först. Är detta vad vi ska ta ställning till och ev rösta på vid nästa riksdagsval, verkar vara dags att lägga ned denna lekstuga för gott

RSS 2.0