Poliser och lag

http://gd.se/nyheter/gavle/1.3131208-locket-pa-i-valdtaktsmal

Som vanligt när det gäller en polis så är det hysch, hysch. Jag håller fortfarande fast vid vad det än gäller att alla är osyldiga tills motsatsen är bevisad.

De gäller i detta fall också, men så fort det är en polis, domare eller någon annan inom rättsväsendet som begår ett brott, så behandlas brotten anorlunda än för vanligt dödliga. Polis mm håller varandra om ryggen, de blir en kollektivt skam. Nu ska det ju inte vara så, vad enskilda poliser eller annan yrkesgrupp gör, ska enskild person stå för. Rättsväsendet ska definitivt se mer alvarligt på detta, för de handlar om människor som själva är utbildade för att agera mot brott. Och därför bör veta bättre, men vi har sett det förr och kanske får se det igen, poliser står över lagen, de får behålla sina jobb m m. De gäller ju även läkare som beter sig brottsligt, de får fortsätt sin yrkesutövning ändå.

För min del tycker jag det är helt jävla sjukt, de är som att t ex låta en person som jobbar med barn och  som skulle bli dömd  eller enbart misstänkt för pedofili få jobba kvar. Då skulle folk gå man ur huse!

Eller ta ett s k våldtäktmål som nog alla känner till Julian Assange, han är ju redan anklagad och dömd av hela Sverige, och definitivt av poliskåren utan rättegång. Där handlar de inte om sekretess eller något. Ja han är offentlig person, men brott som brott eller har jag helt fel. Sen kan vi ju ta brottsoffren, vem skyddar kvinnan, hon har nog hela jävla poliskåren mot sig.

Alla är lika inför lagen, men är man polis borde man veta bättre, men för de är man inte felfri.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0