Hur ska Sverige agera nu!

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=4500159

Nu börjar världen krympa, är de här vad vi vill, fler länder börjat införa strängare gränskontroller bl a för att stoppa kriminella, däribland Danmark! Så nu är vi tillbaka till att visa pass inom bl a norden. Jag för min del trodde de skulle bli och vara lättare att röra sig  fritt inom länder i europa. EU trodde jag var en ring mellan de och oss. Finns alltid någon de, var de inte lite så Hitler höll på han var vi och alla andra var de, för att gå till ytterligheter.

Att Danmark inför strängare  passkontroller gör att konsekvenserna av detta blir att ser Du inte tillräckligt "nordisk" ut så kommer Du att bli stoppad i tullen, för då kan ni tillhöra "de".

För min del har jag aldrig trott att de finns några vi eller dem, människor är oavsett ras, hudfärg, sexuell läggning mm lika benägna att begå brott om rätt tillfälle ges, sen kan brotten se oika ut, att gå mot röd gubbe är ett brott.

Men att vi skulle från att vara öppna länder till att åter stänga gränser hindrar inte den organiserade kriminalliteten utan stoppar och hindrar de utsatta människor som behöver hjälp, för att komma ifrån krig, förföljerser, misshandel, mordhot, våldtäkter i deras egna hemländer.

Nu återstår det bara att se hur Sverige kommer att reagera på detta, ska vi börja ta emot ännu mer människor, i ett land som inte är så stort till ytan, som inte heller har arbete till de "etnisk svenska", som lider av barnfattigdom, som inte tar hand om ensamkomna barn som de borde samt andra flyktingar men som samtidigt är så rädda för stt bli kallade rasister samt främlingsfientligs så t o m invandrarna och andra länder skrattar åt oss

Kommentarer
Postat av: Harald Nordius

Du har nog missförstått saken. Danmark ska inte införa passkontroller. De är ju med i både Schengen och den nordiska passunionen. Det de ska införa är tullkontroller av samma slag som Sverige redan har. Så Sverige behöver nog inte reagera alls. Vi kan bara konstatera att nu har vi fått en kompis i EU som också tycker att det är OK att stå vid gränsen och kolla vad folk har med sig, fast vi har skrivit under på att avskaffa gränskontrollerna.

2011-05-12 @ 16:30:58
Postat av: Inger

Tack för upplysningen, inte alltid lätt att hänga med;)

2011-05-12 @ 17:21:53
URL: http://kastsjokarringen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0