Måndag och är det farligare att leva idag....................

Åter igen Måndag, ja de blir ju de varje vecka otroligt nog;), när jag var ute kl 06.00 i morse var de höst sen kl 90.30 var det vinter....vitt, vitt och de snöade. Som vanligt blir folk förvånade varje år, hart inte förstått det, bor vi inte i Sverige med fyra årstider. I tidningen o på radio lägger man ut en klass 1 varning, hallå.....................
 
När jag var ung på har jag aldrig hört talas om några  "klass" varningar, trots att de både snöade. stormade mm, kom ihåg en gång på 60-talet, ja jag är ingen ungdom, då vi höll på att blåsa bort och de haglade stora hagel så vi fick blåmärken, inte kul egentligen men vi tyckte det var roligt mina kompisar och jag så vi tävlade om vem som kunde stå längst mitt ute på gatan utan att blåsa omkull, där de förståeligt nog var bilfritt. Ingen normal människa ville väl vara ute, men jag tror inte jag kan komma ihåg att de utfärdades några "klass" varningar. Utom som med de mesta så fick sunt förnuft råda, vilket vi tydligen hade dåligt av just då, men kul var det. T o m så höghuset vi bodde i på elfte våningen svajade......lite läskigt, men också bra, de ska röra sig lite så de inte spricker.
 
Ja mycket tok har jag gjort i mina dagar, de här var ett av de mer oskyldiga, men har de blivit farligare att leva egentligen? Vi åkte bil när folk rökte, vi använde sällan eller aldrig några bilbälten och bilarna var inte speciellt säkra, jämfört med de "pansarvagnar" som trafikerar våra vägar idag. Ja de är ju klart de finns mer bilar idag och trafiken går fortare......fast då var de fri fart på våra motorvägar! De ni då susade vi fram med en jävla fart, min pappa som inte hade körkort, men var en jävel på att backa ändå, brukade hetsa min mamma som då var föraren att se hur mycket bilen kunde komma upp i. Min bror o jag som satt bak tyckte det var jätte spännande och var imponerad av vår tuffa mamma som vågade stampa gasen i botten!
 
Vi hade fler olika bilar, Bubbla, Amazon mm bilar som man sällan ser idag, den sista bilen som min mamma o pappa hade var en Folka Manhattan med tonade rutor bak o massor med extra ljus fram, köpte den av min äldsta son...tänk Er ett par i 70-års åldern åka omkring i den, även polisen blev lite full i skratt när de stoppade dem och såg en liten gråhårig tant vid ratten!
 
jo för att återknyta till om det är farligare idag än då, klart att de är, vi är mer sårbara med internet mm, snabba bilar, högre farter samt att samhället i det stora hela har blivit hårdare samtidigt som vi går till överdrift med att allt är farligt, förstår äldre människor som knappt vågar gå ut, efter att de tittat på tv samt läst nyheterna.....Så är det farligare att leva idag?
 

Två helt vanliga dagar..........................eller

Vilken höjdar kväll på tv igår, när Så mycket bättre drog igång igen, och vilka artister......Magnus Uggla, Pugh Rogerfeldt mm den enda som jag tycker verkar lite malplacerad är Sylwia Wrethammar...tycker liksom hon inte platsar i gänget, men vad vet jag, hon kanske överraskar. I varje fall så kommer jag sitta klistrad vid tv varje lördag kl 20.00 framöver, tror jag;).
 
I "Byn" är det vackert o lugnt eller lugnt för någon vecka sen satts de upp lappar om att de ska göras om till betalparkering här och då blev de fart på folket, har aldrig hört så mycket irriterande röster, och då pratar vi bilar o parkering.......ganska kul tycket jag! Kan i och för sig förstå att man blir förbannad, när man inte informerar utan bara bestämmer över huvudet på de boende, hade kanske inte skadat med ett möte innan, samma sak med att vi ska ha postlådorna i trappen, toppen tycker jag men vår port fick inga!?? Men med det är det samma problem man sätter upp men man informerar efteråt? Hallå, gör man så, tycker inte jag i alla fall, vår "By" är en liten by så de är ju inge jätte jobb att lägga t ex lappar i brevlådan innan, tydligen gjordes det efteråt, men inte i min brevlåda......kan kanske vara för jag inte har någon bil? Men jag har besökare hit, och hur ska de fungera med gäst parkering mm.
 
Ja vi ska ju ha ett bostadsmöte nu snart och då hoppas jag alla som varit förbannade sura mm kommer och talar om vad de t ex tycker om standarden på våra lgh, tapetsering, målning mm, Visst är de bra att man fixar yttermiljön, men de skulle ju inte skada om man målade köksluckor eller bytte golv, hur gamla är inte de?????
 
I går skulle jag ut på årets Loppis på IKEA, lyckades lura ut en person från Ljusdal, en granne och några personer som jag träffat på bussen i fredags, då jag åkte dit för att jag trodde de var loppis?, ja jag vet... inga kommentarer,... Har ju hört så mycket om den loppisen, men vilken besvikelse var de 7 bord så får man vara glad och ändå var de toppen väder,inte precis snöstorm! Så nästa år skiter jag i den, på något vis är det alltid min lott. Var som när jag flyttade till Gävle, har aldrig varit på den berömda Stadsfesten, men nu när jag flyttar ned så klar jag ska gå, ja vad hände då ....de la ned den och ersatte den med någon löjlig, billig cityfest. ja som man skäms att gå på, om man ska jämföra med andra städer i Gävles kaliber och deras stads/cityfester.
 
Att åka buss är i alla fall kul, tycker jag. Det p g a att man får se och höra mycket samt vissa saker aldrig slutar förvånar en. När jag i fredags åkte hem med buss 1 från Valbo, i stan byter jag till 12:an den bussen går endast 2 ggr/tim,precis när bussen blinkar ut men står fortfarande vid hållplats kommer två damer springande, den kvinnliga chauffören ser dem och om hon inte gjord det så knackar de på dörren, men tror Ni hon släppte på dem...Nä glöm det trots att står hon stilla, kör nonchalant ut och sen kör hon även mot rött vid övergångsstället, själv sitter jag alldeles för långt bak för att orka skrika åt henne och har en känsla av att hon inte skulle bry sig.
 
I går lördag åkte jag o en granne med buss 1 igen, om ni glömt det så var de ju då de var loppis;, vid en hållplats i stan stiger flera på, men bussen står kvar lite längre än vanligt och till vår häpnad så ropar busschauffören i högtalaren "kan tjejen från Bergy komma fram"???? En ung flicka går fram med sin tel och visar upp den igen och sen pratar hon o chauffören fram o tillbaka, till slut tar hon fram ett kort och bet, kan de vara så att de missade ett tillägg på höst 10 kr. Både jag o min granne som är ung, kan inte mer än utbrista "Hur orkar de" och då menar vi han som kör bussen. Kan väl knappast vara så att de drar från lönen om de inte stämmer. Jag har vid flera tillfällen betalat åt andra passagerare p g a kort som inte fungerat, eller för att de har fattats ngn kr. Var lite medmänsklig, kostar inte så mycket!
 
 
 

Njut av ensamheten!

Ja de är ju ett tag sen igen, livet går ju vidare i "Byn", många av mina vänner flyttar härifrån och det är tråkigt även om vi så klart säger att vi ska ha kontakt. Ja för så brukar det vara, man håller kontakt ett tag sen ju längre tiden går så upphör kontakterna mer o mer.......Ja inte alla. Brukar säga att riktiga vänner är de vänner som man inte behöver prata med på flera år och sen när de dyker upp igen, så är det som igår.
 
Jag är ju en människa som inte släpper många människor inpå livet, vilket jag tror att de flesta människor i min omgivning tror, därför att jag är väldigt social pratar med allt o alla och även är öppen om mitt liv. Men verkligheten ser helt annorlunda ut, de är få människor förunnat att komma in i min hem. Mitt hem är min borg, och det stämmer. Min barn m familj är så klart välkommna, men sen är det inte många mer, och min familj är inte här så ofta heller. de här är inget jag jag lider av, sen kan man ju om man är intresserad av psykologi fundera på varför jag är så.
 
Eftersom jag och de kunniga, ja jag menar kuratorer samt psykologer, anser att jag har självinsikt, så vet jag så klart vad de beror på, har svårt med tilliten till människor. Har ju levt ett tufft liv och blivit sviken många gånger. De är faktiskt ingenting so stör mig utan jag har levt och lever så här och trivs faktiskt med det. Tycker ensamhet är trivsamt, att få vara själv och bara njuta av det, blir lite irriterad när jag ska iväg på olika saker. När jag väl kommer iväg tycker jag det är skitkul, men när jag kommer hem igen så njuter jag av det,
 
Har hunnit med att vara på konsert med Di Leva, Gävle symfoniorkester samt Forsbacka kören, de var mäktigt och tårarna kom. Sen var jag på Eva Dahlgren även de en upplevelse. Sen har barn samt barnbarn fyllt år, så kalasen har avlöst varandra även min eget med middag för 11 i mitt lilla kök, så inte är jag speciellt isolerad.
 
Vet att många tycker att de är konstigt och att de inte är bra med ensamhet, men då vet de inte vad de pratar om, de är skillnad på att vara ensam och ensamhet, Tror många människor skulle må bra av att våga vara mer med sig själva eller bara vara tysta, samt njuta av ensamhet, Idag i vår tid är datorer, smartphone m m något som gör att vi aldrig är riktigt ensamma, så gör ett försök någon dag. Stäng av allt, gå ut i naturen själv och bara njut av tystnaden!

RSS 2.0