Välkommen i gänget!

http://gt.expressen.se/nyheter/1.2528216/skuldsatt-m-politiker-i-tingsryd-far-stanna

De ända man kan reagera på är att en moderat politiker borde ju ha råd att betala sina skulder, men sen tycker jag det är bra att de är som alla andra eller lite mer som oss, med fel och brister. Nu kanske de anses "bättre" att ha skulder från eget företag än som vi vanliga, som inte haft råd att betala räkningar av en eller annan anledning. Nu har ju ändå han en fördel för att ha skulder som egen företagare, så har man lättare at få skuldsanering m m.

Så även i skuldfällan behandlas vi olika, att egna företagare har skulder är väl mer accepterat, men att som enskild person ha det är fy och skam. Vad är de för människa som inte betalar sina skulder, fy fy.
Sen att de i verkliga livet fungerar på ett helt annat sätt är det ingen som vill se, med alla räntor avgifter mm betalar man sin skuld flera gånger om, vissa blir aldrig skuldfria i ha sitt liv.

Sen sitter folk och tittar på lyxfällan och tycker det är för jävligt, är det så här de ska gå till, människor har lyxbilar, hus mm och så kommer Tv in och hjälper till och så får man en resa eller något. De är ett hån för oss som har skulder, nu heter de ju lyxfällan och inte skuldfällan. Ett program som inte har ett dugg med verkligheten att göra. Bara det att gå in till Kronofogden och betala kontant över disk är bluff, Kronofogdemyndigheten handhar inte kontanter, bl a på grund av säkerhetsrisk.

Men åter till den moderata politikern, de är som sagt ingen nackdel att ha skulder, kan i stället vara en fördel, de är ju detta vi behöver, vanliga människor som vet hur det är i livet, har själv arbetat politiskt och suttit i fullmäktige, de gick bra för mig även om jag hade skulder, för jag betalar varje månad på mina skulder och har gjort det i c.a 19 år å jag behöver inte skämmas, och politiker i Tingsryd ska inte göra det heller utan se de som en tillgång, sn kan man ju undra över hur det går bra för en att ha skulder med inte för en annan, men de tror jag är en helt annan historia, men välkommen i gänget!



Aftonbladet använder Norge massakern till att sälja lösnummer!!

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13464327.ab

Tror inte de är sant, sitter och läser aftonbladet på nätet, och får se att man nu vallar Norge mördaren på ön, de här är något jag förstår att det måste ske, samtidigt finns vanliga människor där för att hedra offren efter massakern, de måste väl gå att se till att en rekonstruktion görs utan privatpersoner.

Sen under den artikeln så står det med stora bokstäver Köp Aftonbladet idag allt om vallningen samt unika bilder, va fan håller aftonbladet på med, är ingenting heligt, hur länge ska de/ni "gotta" Er i denna tragedi. Kan inte vara något nyhetsvärde att visa, utan mer än anledning till att sälja.

Såg sent i går kväll på Discorevy en dokumentär om "Massakern i Norge" var ett program som var gjort, med mycket hänsyn samt fakta, där även amerikanska psykologer mm fick uttala sig, en man sa precis de som jag tror är så farligt och som mördaren vill, gör honom inte till kändis eller ännu värre en martyr, då "vinner" han, all uppmärksamhet göder hans sjuka ego, och de borde Aftonbladet tänka på.

De kommer bli en rättegång  och de kommer att bli en korrekt rapportering senare, men under tiden visa för fan lite respekt!

Kan ju alltid skylla på någon annan!

http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/danielswedin/article13461356.ab

Ja tycker Daniel Swedin,s ledar säger allt, men frågan är vem som har gjort dem till experter, Fredrik Reinfeldt har sen den dag han blev vald till statsminister betett sig som en gud. Han kanske inte blev vald ens en gång, jag älskar ju konspirationsteorier, så jag tror de är en kupp. Hur kan en parti som inte bryr sig om oss vanliga människor vinna ett val, och vi s k vanliga människor är väl fler än de rika!!

Så fort de händer något ute i världen som handlar om ekonomiska kriser, så kommer Reinfeldt samt Borg och talar om för oss i samtliga medier, att i Sverige är vi trygga, hela världen är så avundsjuka på Sverige, vi har lösningen på det mesta och enl dem så gör EU vågen varje gång Svenska moderata politiker öppnar käften, Skulle inte tro det. För min del tror jag det handlar mer om att de stora EU deltagarna som bl a Tyskland samt Frankrike, kliar deras ryggar för att de sen ska få ut något av det.

Sen blir jag lite orolig när de alltid talat om hur bra vi har det i Sverige, jag brukar alltid säga att när de är å jävla bra, finns det alltid något som lurar bakom kulisserna,  Inte handlar de heller om att Sverige är ett föregångsland på något vis, Sverige är som en pink i Missisipi, sen vet inte jag vad herrarna har fått sin hybris ifrån, kan ju vara att de ses av media som just experter och inte vad de är folkvalda politiker. Ingen av dem har någon som helst erfarenhet av livet, de har åkt på en räkmacka i hela deras liv. De skulle inte klara sig att leva på en vanlig arbetarlön en dag.

För att bli politiker behövs ingen erfarenhet av någonting,egentligen bara en förmåga att kunna uttrycka sig, samt att oftast ha en önskan att förändra, ha en ideologi. Den viljan och ideologien brukar de flesta, inte alla, tappa på sin väg mot toppen. De förstår jag, att de kan nog vara lätt, att gå från en kommunalpolitiker med kanske 200 - 300 kr i arvode /per mån till riktdags männens löner kan nog få vem som helst att tappa kontakten med verkligheten.

De saknar helt empati, har aldrig sett Reinfeldt i en intervju, där han med hela kroppen och framförallt ögonen visar att han har någon som helst förmåga att sätta sig in i andra människors tillvaro, nej och varför sk han ha det, han behöver ju inte det, han skor sig och sina gelikar, sen att andra människor far illa på grund av det, kan han ju alltid skylla någon annan för-

Mormor igen!

I måndags vid 19-tiden blev jag mormor för tredje gången, en kille, och ingen liten heller 4 650 kg och 52 cm lång. De tog sin tid, men huvudsaken att allt gick bra. Tyvärr har jag inte sett den "lille" ännu, inte ens på foto, trots dagens moderna teknik via sms mm. Men vi hinner umgås resten av mitt iv.

Livet just nu är tungt är såååååå jävla slut, hatar min trötthet, samt att jag inte får behålla någon näring. I morgon ska jag upp och ta nya prover, får se om blodvärdet har gått ned igen. En sak är säker när de här är över ska jag aldrig gnälla om trötthet, nu ska man aldrig säga aldrig men tror jag kan lova det.

Här på Byn är det också dött och trist, händer inte så mycket, min kära vän "lilla blå" är ju också indisponibel, har genomgått något ingrepp så han kan inte vara ute, men de hindrar honom ändå inte för att sitta i sin lilla holk, och föra protokoll över boule gänget;). Jag missunnar inte honom det, bra att han har något att göra.

Nu för tiden pratar jag sällan med någon på området, orkar inte gå några längre promenader, så håller mig i min världsdel och har bestämt mig för att så ska de få fortsätta, jo jag var faktiskt inne på kontoret i måndags, kunde inte låtsa bli:). Lite kul att prata lite, men jag var inne även för att klaga på soprummet och på möblerna som står där, vad fan tänker människor med, sopbilarna är väl inga flyttbilar!!!!I alla fall fick jag se områdeschefen samt vaktmästaren ute dan efter och inspekterade området, jätte bra, så chefen kanske får en bild av hur de kan se ut. Är inte bara jag som gnäller, jämt.

För som jag alltid har sagt och alltid kommer att säga, Byn är ett helt fantastiskt område att bo på, vackrare tror jag inte man kan bo, sen finns de ju en del att önska vad de gäller skräp mm, men de är också ett ansvar som ligger hos de boende också, tycker jag i alla fall.

Snart är nog de nya grillplatserna klara och då får vi hoppas att människor uppskattar det och tar hänsyn till varandra och inte skräpar ned,  för de ska väl bli papperskorg där?

Ännu en dag i Byn

Tog spruta nr 8 fredag kväll, sen är man hängig fram till nästa ons igen, ja nu går de ju bättre, kroppen vänjer sig ju. Nu har jag bara lindriga influensa symtom fredag till söndag, sen trötthet till torsd och sen börjar vi om fredag. Roligare kan man ha;)

Hade i alla fall glömt at handla hem en del saker på lördag, så de var bara att kämpa sig fram till bussen för att åka in och handla, inga problem tänkte jag, hinner hem med nästa buss. Nu blir ju inte allt som man vill, bussen var 15 min sen, enl x-trafik elfel, vi var 10 st som väntade. Men jag gjorde som jag alltid gör, ringde och frågde varför! Här ute är de ju inte så noga med buss, och jag orkar inte stå och vänta en timme på nästa och istället för at stå och muttra i kön, ta reda på fakta.

Hur som haver, dit kom jag sen var de bara att köpa en tidning och sätta sig i kuren och vänts en timme tills bussen gick tillbaka, men jag kan ju sitta är och läsa, likaväl som att sitta hemma, sen att buss 14, kommer och går tom varje halvtimme är bara att skita i, måste vara jävligt tråkigt för chaufförerna!

Hem kom jag, och när jag passerade vår "pub" ropade kvinnan som jag nämnt tidigare på mig, jag visste varför hon ropa, men jag gick fram ändå. Då kom det, med en tår...."Hörde Du att ........dött" "jag är så ledsen", nu sprang kvinnan på fel person, jag gick i taket. Frågade om hon tyckte jag skulle tycka synd om henne, nu hade hon ju ännu en anledning till att dricka, först neka hon till att hon drack!!! Står de dum i pannan på mig, eller...

Jag talade om för henne vad jag tyckte om att hon beter sig som hon gör, sluta för fan och tyck synd om dig själv, kan gråta över en död fågel också.  jag fortsatte "Tänk på dina egna anhöriga och hur roligt de kommer att tycka de är när du går samma väg". Att dricka ihjäl sig är en långsam och plågsam process.

De satt flera där och vad de tyckte eller inte tyckte om mig skiter jag i, en karl föreslog att jag skulle sätta mig och t en öl, "nej, du" sa jag "hellre skjuter jag mig,går snabbare". Kvinnan svarade med att hon skämdes och de sa jag att de behövde hon inte alls görs för mig, men att jag bryr mig om henne och därför blir jag förbannad, hon är värd något bättre.

Nu kan jag kanske pratat för döva öron, men någonstans vet jag att jag inte gör de, för varje gång hon ser mig så vet jag att jag stör henne, vore det inte för att min egen energi är så låg, så skulle jag försöka engagera mig mer.

Vilken jävla dubbelmoral

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/article13424102.ab


Trött trött ja kan man bli annat en trött, nu kom de fram att Patrik Sjöberg använt kokain under sin aktiva tid, men de är ingen fara enl honom själv. Jag för min del anser att kokain är ett stämning höjande medel och ska anses som doping och va fan ska han, liksom Persbrandt samt många andra kändisar komma undan med det som vanliga människor inte gör.

Folk har gått och tyckt synd om Patrik för att han blev sexuellt utnyttjad av sin styvfar samt tränare, detta kom fram efter tränaren död och inte kan berätta sin sanning! Nu kommer detta, ska vi finna oss i allt. Han är liksom Ola Lindholm, som nekat till anklagelserna, en förebild för många ungdomar. och föräldrar skricker rakt och Ola avgår från alla sina uppdrag. Men de är väl skillnad de är ju synd om Patrik Sjöberg, nej kan jag inte påstå att jag tycker det. Man kan inte skylla sina val på i livet på andra, ens uppväxt m m kan vara en bidragande orsak, men de är ingen ursäkt. De kan kanske bara förklara ens betende.

Jag ska ju inte lyssna på honom idag på radio, nu har jag ju inte lyssnat på någon annan sommarpratare heller, men jag är trött på alla som gör sig till offer för sina omständigheter. De finns människor som har sämre möjligheter och förutsättningar än vad kändisar har, som lever destruktiva liv och ingen bryr sig om dem, nej de går folk förbi och fnyser åt. Missbruk slår lika inom alla samhälls grupper men de verkar vara lite finare att knarka "lite" i kändisvärlden. Vilken jävla dubbelmoral


För övrigt gick en fin kille i Byn bort i natt, han tillhörde dem som människor borde sett mer, en så underbar och gullig kille. Brukade hjälpa mig med att bl a bära mina kassar från bussen. Men de var bara en tidsfråga, men han kommer ändå att vara saknad, av mig i alla fall.



Skäms medpassagerare!

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13417864.ab

Nu har vi i flera dagar hört om flickan som blev av slängd av tåget, verkar vara nyhetstorka,  visst är de en jävla soppa, klart de är tragiskt och ett trauma för flickan.

Men i stället för att hänga konduktören, som helt klart inte varit ett dugg flexibel, så undrar jag vad vad gjorde de som satt runt omkring......satt ni och tittade i taket, eller kanske tänkte ni " Ja, en till utlänning som försöker åka gratis", är jag lite närma sanningen. Historien blir för mig ännu mer konstig, när en kvinna finner en gråtande flicka i en tunnel och tar med henne hem över natten!!

Jag skulle för min del, ha kontaktat polisen omedelbart, om jag hade hittat ett ensamt barn, och jag hade stannat på plats, och vad de gäller på tåget, hade de varit så svårt för medpassagerarna att ta upp plånboken och bet en biljett åt flickan eller möjligtvis öppnat käften och tala om att hon inte var ensam på tåget.

Så jag vet inte, nu i dessa tider när vi ska bry oss om varandra mer, verkar det gå åt precis åt andra hållet i Sverige, sköt dig själv och skit i andra. Skäms medpassagerare!

Inget att orda om, enl regeringen finns de väl inga sjuka........

http://gd.se/nyheter/gavle/1.3772900-sjuka-ska-betala-mer

Ja de är klart att vi ska fortsätta slå på dem som redan ligger, och ingen reagerar speciellt mycket heller i Sverige, ta vilket annat land som helst och folk står upp för varandra,. Men inte vi, vi bara tackar och tar emot.

Man skyller på att de ska följa prisbasbeloppet, ja när de gäller att folk ska betala då ska vi följa prisbasbeloppet, men när det gäller att betala ut pengar då är de inte så jävla viktigt. Pensionen, barnbidrag, bidragsförskott mm har stått still hur länge som helst. De som för mig gör de  ännu roligare att människor röstat fram en regering som ger dem lite mer i plånboken, tror de,... för i själva verket har ni  verkligen fått några rena pengar över. De flesta priserna på mat, el , bensin mm har ju även de höjts, så de äter väl liksom upp sig själv, eller. Jo de är klart om ni tillhör eliten så har ni ju säkert fått pengar över, men de hade ni ju redan, så nu har ni fått ännu mera att lägga på hög.

Jag för min del tycker inte det är så konstigt att ekonomier i världen rasar, de handlar inte om att inte pengarna finns, utan mer om att de rika roffar åt sig mer och mer, men de konsumerar inte och då faller ju allt, vi som är "fattiga", allt är relativt, ska ju vara flera men om vår ekonomi försämras hela tiden, så kan ju inte vi konsumera och då stannar ekonomin upp.

Men de här är ju egentligen inget att orda om, för enl vår regering så finns de ju inga sjuka i Sverige idag, så vi kan väl slopa högkostnadsskyddet helt och hållet och lägga de pengarna på något lyxigt spa hotell eller något, men jag tror även de rika kommer att inse en dag att pengar inte går att äta

De är farligt att leva, man kan dö!

Hörde om att man ska förbjuda dataspel för att mördaren i Norge spelade dem, varför ska vi låta en väldigt sjuk människa styra våra liv. Att han har tagit till olika saker för att rättfärdiga sitt beteende, ska väl inte göra att vi andra normala inte ska få leva våra liv. Han har ju också hänvisat till Tempelriddare, ska vi förbjuda Jan G böcker Arn, tror inte det, Enl Jan G själv å hade Tempelriddarna bränt mördaren i Norge på bål, för vad denna galning gjort är att ta olika tolkningar och gjort dem till sina, utan att de finns någon sanning bakom. Att ta texter ur sitt sammanhang och göra om dem  till sina ska ska inte gör att vi ska ändra våra liv.

Då till min rubrik, jag de är farligt att leva, man kan dö, och vi kommer att dö, de enda vi vet är inte när, hur eller var och de rättfärdigar inte bl a Norge, men Norge kom för nära, för de dör människor över hela världen varje minut och bland dem många barn, de dör p g a svält, misshandel, sexuellt våld m m. Deras död är inte mindre värd än Norges ungdomar.

För hur graderar man död, för en anhörig tror jag inte det går, smärtan när någon nära anhörig dör oavsett dödsorsaken är lika stor, de är inte mängden av dödsfall som är gränsen för sorgen, i Norge känns det också lite konstigt för mig för jag upplever det som de åtta som dog i bombdådet i  Oslo har kommit lite i skymundan, men deras anhöriga har ju också lika stor sorg och har ju också drabbats av samma tragedi.

Sen kan vi ta föräldrarna till killen i Sverige som ringde till SOS och inte fick en ambulans utan dog hemma, hans familjs smärta och sorg ska ju inte förringas av tragedin i Norge, men de var en nyhet som försvann i bevakningen av Norge. De här är ingen tävling utan jag vill bara sätta fokus på att allas människoliv är lika värda. Lyssnade på Täppas på radio i morse ring p1. ett program som jag verkligen rekommenderar:), där var de någon som tog upp om att alla de pengar som människor köpt blommor för till offren i Norge, kanske borde de ha tagit de pengarna och skänkt till t ex svältdrabbad i Somalia, då hade de kanske räddat några liv, sen var ju  ändå tanken fin, att skänka en blomma de uppskattas nog av de anhöriga.

Själv brukar alltid säga har jag inte fått några blommor när jag lever, så varför köpa några åt mig när jag är död, de måste nog vara mer för sin egen skull man köper blommorna, jag är ju död då.'För dö kommer jag, de är faktiskt det enda jag vet med säkerhet, de enda jag inte vet är när hur eller var, men för att kunna dö måste man leva och de tänker jag göra tills jag dör.




Lite Byn bl a

De var ett tag sen jag skrev om Byn, och de kanske inte är så konstigt, min behandling göra tt jag nog är ganska avstängd och så förbannad trött så jag orkar inte vara ute mer än nödvändigt. De gör ju därför tt jag inte träffar så många av de helt otroliga människor som bor här, människor med sina egenheter och som jag tycker om bara därför.

Några träffar jag i alla fall, de är killen som ständigt går omkring i sin lilla pillervärld, han är otroligt smart och väldigt ödmjuk och trevlig men helt förstörd av mediciner som läkarna skriver ut legalt. Där har vi ett missbruk som förekommer inom alla samhällsklasser och slår lika hårt för alla. Men som inte ses som något speciellt farligt eftersom de är läkare som skriver ut.

Träffade också en kvinna, som satt på vår "pub" en dag, hon vinkade åt mig och eftersom hon satt ensam gick jag fram för att prata med henne, då började hon ursäkta sig över att hon drack öl, men de var "bara" hennes andra. Jag talade då om för henne att hon behöver inte ursäkta sig för mig, hon är en myndig person och får för mig göra precis som hon vill. Sen kan jag väl tycka att hon ska rycka upp sig, har varit i hennes situation så jag vet vad jag talar om, men har även lärt mig att i hennes tillstånd talar jag till döva öron, trust me...jag vet. De tragiska i detta att de finns ett tonårsbarn med i bilden, visserligen inte boende hos mamman men ändå.

Då kom jag helt osökt in på mina egna,visserligen vuxna, men ändå mina barn. Barn som jag är otroligt stolt över, trots den uppväxt de haft så har de lyckats bli ganska "normala"" Svensson`s". Tror inte den yngsta gillar uttrycket, han har precis kommit hem från en tripp från Åland med techno, så "Svensson" kanske han inte vill kalla sig.

Men lite "Svensson" får han bli, han jobbar ju minst fem dagar i veckan, mina två äldsta barn har lyckats gjort mig både till mormor och farmor, sonen har producerat ett litet troll, min dotter är på väg att producera sitt tredje vilken dag som helst, finns redan två troll sen tidigare samt ett bonusbarnbarn.

De är i alla fall mina allra käraste och finaste jag har, även om vi inte har kontakt varje dag, och de ska vi inte ha heller, de är vuxna med egna liv, så vet jag att jag betyder mycket för dem och efter 13 år av drogfrihet så tror jag nog de är lite stolta över mig också.

De är därför jag tycker det är tragiskt med kvinnan, ser nog lite mig själv i henne, jag har också suttit med en öl och ursäktat mig för andra en gång i tiden, så dömer henne är det sista jag gör, jag dömer ingen egentligen, de finns alltid orsak och verkan, och människor måste få slå i backen för att kunna resa sig.
De tragiska i detta är att de är hennes s k vänner som dömer, samtidigt som de sitter och utnyttjar henne samt låter sig glatt bli bjudna av öl från henne, dessa människor har jag mer svårt för.

Sen jag bytte lgh har jag kommit bort från dem och idag orkar jag varken lyssna eller bry mig om dem, utan jag tillbringar min tid på balkongen med den ortoliga utsikten samt ute på den minst lika fina gräsmattan utanför, synd bara att vissa grannar använder gräsmattan till någon form av skrotupplag eller verkstad, har även påpekat de för grannen och blir de ingen ändring får jag väl ta det med tjejerna på kontoret. Att ha utemöbler samt en grill eller något stör mig mindre men båtar, plankor, verktygsbänkar mm är mer än jag vill se, samt att de stör min utsikt över "havet" och i längden även förstöras gräsmattan!!!

RSS 2.0