Allt går att sälja och missbruka

http://svt.se/2.22620/1.2334128/adhd-medicinen_saljs_till_missbrukare

Såg Godmorgon om att nu har de upptäckt att adhd-medicinen Concerta samt Ritalin säljs  illegalt bland missbrukare, ja som sagt allt går att sälja o missbruka. Nu är ju doserna som läkarna ska/får skriva ut så låga, samt mängden är så kontrollerad. Så hur en tung missbrukare har för nytta av detta kan ju inte jag förstå. För att en läkare ska få skriva ut medicinen ska läkaren även ha beviljats licens, vem som helst kan inte heller hämta ut medicinen från apoteket, och mänden  och dosen är låga, så speciellt hög lär ingen bli och i så fall i en väldigt kort stund, verkningstiden är c;a 3-4 tim. Allt går att sälja illegalt, andra receptbelagda mediciner, cigaretter mm, säger som för att citera ett av Bétners favorituttryck "Vem bryr sig".
ja tydligen jag eftersom jag skriver om det :). J jag bryr mig för man kan ju undrar vad syftet med denna sensationella nyhet är, är det  för att kunna förbjuda en medicin som kan hjälpa många, en medicin som är precis vad de är en medicin.

Vem säger ett de är de som använder den och behöver den som säljer den.Kan vara en läkare, är ju precis inte första gången i historien de inträffar.När jag var 16 år, 57 nu, fick jag och min mamma som redan då, som de flesta kvinnor,var fixerade vid vikt, kontakt med en läkare i Stockholm som gladerligen skrev ut bantningsmedel, tror de bl a hette obesidyl mm. De var grejer det., vi rasa i vikt åt bara piller, lättfil och kokta ägg aldrig var vi hungriga, idag förstår och vet jag att vi var ständigt påverkade.

Läkaren som skrev ut dessa piller, fick så småningom sin licens indrargen, då han skrev ut dessa mediciner i stora mängder till kreti o pleti. Den medicinen börjades också säljas illegalt. På den tiden var ju inte kontrollen så stor som den är nu och dessa mediciner går inte att jämföras. Men detta är inget nytt allt går att missbruka. Är det inte bättre att man koncentrerar sig på de verkligt farliga droger som bl a sälj illegalt på internet, och gator

Sveriges befolkning skulle vara bland de magraste i världen

http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article8588796.ab

Hur mycket sanning kan de ligga i detta och jag som bor i lgh som har/är varit hemskt kall, borde ju vara enormt mager. Men nu är ju inte fallet så, inte heller är vi Svenskar speciellt magra, man kan ju undra vem som skulle tjäna på att vi sänker inomhustemperaturen, de måste ju vara bostadbolagen, så då är de väl dessa foskare sponsrade av dem! Vad vet jag!
I bland undrar jag om vetenskapen tror att vi är hur dumma som helst eller om det år så att vi verkligen går på allt.
Vill inte tro det- Men att en del gör det förstår jag och i denna tid av att de är så utseendefixerat är det ju ännu mer skrämmande att man kommer med mer och mer konstiga ideer, nu kommer tonårstjejerna försvara sig med, när föräldrarna vill att de ska klä på sig när det är kallt ute. Nej jag måste tänka på vikten, så då fryser jag....
Nu förstår jag nog att de inte menar att vi ska frysa, utan bara sänka temperaturen. men i alla fall om jag sänker temperaturen mycket borde jag ju gå ned mer i vikt eller..........Så vi får se fram emot en lång kall vår innan bikinin ska på





Jag är inte bitter!!!!!!!!!

Bitter, vilket fult ord, bitter får man absolut inte vara men ändå tror jag alla mer eller mindre är det. Att vara bitter är inget man talar om, däremot kan man tala om att alla andra är bittra, helt ok. Samt att bli kallad bitter, bitterkärring eller t o m skriva en bok bitterfittan, gav den till min dotter på en födelsedag, nästan skämdes och ursäktade mig med. "Läs på baksidan, den är jätte kul, inte alls vad Du tror". Precis som om jag kunde veta vad hon skulle tro, gjorde nog det inte bättre!
Jag är bitter ibland, Häromdagen blev jag bitter när jag tittade på den Hemliga Miljonären, när en av miljonärerna hjälpte en kvinna i programmet att bli skuldfri, fick aldrig se hur mycket, men jag blev bitter. Varför springer jag aldrig på någon miljonär, varför ska jag kämpa i hela livet, va har jag gjort för illa som har det så här m m.

Är nog inte ensam om att tänka så här ibland, men egentligen är det väl inget fel, så länge man inte stannar i tillståndet. Var och hälsad på min dotter samt barnbarn i veckan, en kväll kom en väninna till henne på fika, och då diskuterade vi just det här ämnet. De kände en kvinna i sin omgivning som var bitter, till den grad att hon blev elak och otrevlig mot andra. Se, vi pratade om "någon" annan, ja hur som helst. är det så så är det inte bra, för det är inte ok att låta sin bitterhet gå ut över andra, den enda som kan ändra på det är ju man själv. Vänninan som var på besök, var en kvinna som har ett mycket bra betalt arbete, reser över hela jorden i jobbet, familj, barn hela köret. Men även hon berättade att ibland kan hon också bli bitter, på vad får ni aldrig veta, sorry, men jag förstod precis vad hon menade, samtdigt kändes det skönt att det finns fler än jag som blir bitter ibland. De handlar inte om pengar eller något annat utan det handlar om allt.

Många blir bittra på grannens bil, hus,fru eller man. En del blir bittra på de som kan äta allt utan att gå upp i vikt, en del blir bittra på de som  kan gå upp i vikt, en del blir bittra för någon annan har bättre lön, en del blir bittra på männsikor som vinner massor med pengar, en del blir bittra på folk som är två, andra på de som är singel.


Jag har nog varit bitter i de flesta av dessa kategorier någon gång, ja med några undantag. Annars är jag aldrig Bitter:)

Jag är inte galen, tror jag :)

Ja jag är inte galen vad det gäller min lägenheten, nej det var ett fel, fråga mig inte vad. Men"mina pojkar" har fixat det. Nu är det så tyst så nu tror jag att jag blivit döv. Ja aldrig är man/jag nöjd eller hur!
Undrar egentligen hur länge detta surrande pågått, antagligen längre än de dagar jag trott, men kulmen var ju nu, allt går ju en viss tid. Men de blir ju skönt för nästa hyresgäst, ska tänka på andra. Då mår man bra:) Var på Tankens dag i måndag, jätte kul och tänkvärt men de var väl meningen.
Nej jag skulle ju gå ut, och jag vet att det stavas Pitbull, men min stavas Pittbull, p g a att det är en tik och inte ens den rasen.

Jag har chattat!

Såg debatt i torsdags ang fattiga barn i Sverige, blir lika förbannad varenda gång jag lyssnar på Alliansen. De enda de kommer med är att "inte var det bättre under Socialdemokratin"!! Skit i det nu ska vi väl gå framåt, i det här fallet spelar det väl ingen roll vems "felet" är. Killen som representerade "C", tyvärr kommer inte ihåg namnet. Sa också att vi ska inte prata om fattiga barn  i Sverige när det finns andra länder som har det värre. Tjejen från Röda Korset tog då upp att vi kan ju inte svika våra egna barn i Sverige bara för det. Banfamiljer i Sverige har nog fått det lite bättre, men de som alltid levt i fattigdom, har inte fått det bättre, bidragsförskott samt barnbidrag står i stort sett stilla. Trots att hyror, mat och allt annat ökar.

Efter programmet gjorde jag något jag aldrig gjort förr, jag chattade på nätet,(heter det så).blev uppe till klockan var närmare 02.00 men kul var det samt lite skrämmande. Ja det var fortfarande om debatt, och det är skrämmande vad lite de ungdoma/vuxnar som jag chattade med vet om verkligheten, de trodde till exempel att förbehålls/existensminimum låg på c:a 8 000/mån. Det ligger på ca häften, kommer inte skriva exakta siffror, skiljer ju sig från olika familjekonstillationer, fick själv många råd. Klassigt, sök jobb mm. Nu handlade det ju inte om mig och jag letar inte jobb. Roligt var de i allafall och spännande, ett helt nytt forum för mig, inte lätt att hänga med, ska ju skriva, läsa samt tänka samtidigt, även för en kvinna är det tufft. Eller det kanke det gäller bara mig. Men jag var glad när jag och la mig, kändes som jag hade haft en givande disskusion med andra människor även om det var på nätet.

Idag lyser solen över byn, då finns det hopp, börjar se lite mer människor. Fasar fortfarande för min flytt, inte för själva flytten uten de här innan, att packa! Skjuter det framför mig hela tiden, jobbar faktiskt bättre under stress.Vet också att det fixar sig i slutänden. vet inte om det beror på vädret, men idag stannade en av mina tidigare "fienden" på området och pratade med mig,han kom cyklande o stannade till, väldigt glad o positiv. Vi fick en trevlig pratstund om vädret, vad annars, berättade för mig att han inte kunde ta sig till jobbet igår p g a snön. Nej kan jag förstå när man cyklar mellan byn och furuvik. Själv skulle jag inte ens gå! Ja jag menar jag går hellre än cyklar! Älskar att gå, kan man inte tro med denna figuren :). Kompenserar mitt gående med att äta. Va fan, jag måste ju leva och enl läkaren är jag ovanligt "frisk" trots övervikt, och ett inte tidigare alltför sunt liv.

Nej kanske ska ta min"rabies smittade Pittbull" och gå ut i solen, kartongerna står ju där de står.

Håller jag på att bli galen!

jag har börjat förstått att jag håller på att bli galen :). Nu har ju jag lärt mig att om man är medveten om att man är galen så är man det ju inte, men vet i F-n om jag tror på det. Under mitt sovrum finns en gammal beredarcentral! Där går det olka ledningar och rör, samt att telia har massor med anslutningar. Hur jag vet det? Jo dörren stod öppen, och jag är inte nyfiken, bara jag får reda på allt.
Hur som helst, jag har bott i samma lägenhet i c.a 2 år, men det är först nu, för 4 dagar sen, som ett intensivt brummande har uppståt i mitt sovrum. I början trodde jag det var en bil som stod på tomgång, men i 4 dagar låter lite mycket. Kontaktade hyresvärlden, "mina" pojkar kollade upp det. Vet inte vad de kommit till för slutsats, kanske samma som jag. "Hon har blivit galen".
I natt sov jag i vardagsrummet, klarar inte av ljudet, det är psykisk tortyr. Ska sova hos min dotter inatt. Inte för att det brummar, utan bara för det är trevligt att umgås. När jag berättade för min dotter så sa hon "mamma, de kan ju vara något som blivit fel, så det brummar mer nu". Med andra ord hon tror inte att jag håller på att bli galen, hon vet redan att jag är det : ).
Ska ju snart byta lgh, men inte förrän den 1 mars, så blir det ingen ordning innan dess, flyttar jag in sängen i vardagsrummet och sover där resten av tiden, man ska alltid tänka positivt.
För övrigt är det en otroligt vacker dag ute, och de som sköter plogning och sandning här gör ett kanonjobb, var hos min son på Brynäs härom veckan, höll på att slå ihjäl mig minst tre gånger. Tror inte de vet vad grus är där.
Om jag är eller håller på att bli galen återstår att se

Veckans "Byn"

Var ett tag sen, men det händer inte så mycket i min/vår lilla "By", jag runt jul hände de ju en hel del. Men positiv som jag försöker vara får man tänka att" det  kunde ju faktiskt varit värre".
Jag menar ingen människa omkom varken i branden eller när taket "rasade " ned, samt jag har ju inte frusit ihjäl heller:)
Men jag menar att ute händer det inte så mycket. Alla har på något vis gått i idé, jo jag ser och träffar fortfarande mannen som dagligen promenerar lite flott runt området, för att sen vid lunch ta bussen en hållplats! ned till fabriken för att äta och sen åker tillbaka. Alltid funderat varför han inte går ned dit isället för att gå fram och tillbaka på området. Promenad som promenad!
Han är för övigt ganska kul att lyssna på, utger sig för att ha enormt mycket pengar, samt tror sig vara kvinnans gåva från gud, har en utsökt smak för mat samt fina spritsorter. allt enl honom. Ändå lämnat han sällan området och tillbringar den mesta tiden på den lokala pizzerian.

Jag ska flytta inom området, få balkong o "havsutsikt", vilket fått min granne att "go bananas", inte för att hon är speciellt ledsen för att de är jag som flyttar. Utan hon är mer rädd för vem som ska flytta in. När jag flyttade in talade hon om att röka gick inte för sig, hon var allergisk. På den tiden rökte jag, men jag har lärt mig vad respekt och hänsyn innebär. Vilket jag blev varse om senare att hon inte lärt sig. Stör mig inte egentligen, kan svara för mig, vilket resulterat till att hon o hennes son slutar prata med mig i veckor. Inte blir jag ledsen för det:).i denna trapp är det få förunnat att få bo, Du ska inte röka, titta på tv, tvätta, slå i dörrar eller överhuvudtaget inte märkas, nej riktigt så illa är det inte. men det är i alla fall låst dörr som gäller, annars kan hon stå i rummet och skrämma livet ur en.

Jo för några månader sedan träffade jag en tjej på området, rellativt nyinflyttad, en helt underbart rolig o spontan tjej. Tror inte hon är medveten om det själv, utan har sat själv till mig att människor kan uppfatta henne lite anorlunda. Välkommen i gänget kan jag bara säga: ). Men i alla fall, hon kan spontant berätta att hon ibland går omkring naken i lgh! Jaha, sen bryr hon sig inte om att hon bor längst ned och att persiennerna inte är neddragna. Så kan man ju också göra....... Inget jag vill rekomendera, som ung tjej. Skulle  nog vara annat med mig 55+ som man säger när de ska vara fint,jag är snart 58 och stolt för det, för om jag gick omkring naken inne skulle jag nog skrämma de flesta. Bäst före datum har gått ut för länge sen.
Åter till tjejen. Efter nyår när jag träffade henne och jag hade haft kallt i lgh, skoja jag om att elementen i våra lgh nog bara var prydnad, hennes reaktion blev så stark, så jag är helt övertygad om att hon trodde att jag menade att de faktiskt var så. Nej, de är riktiga element.  Sist när jag träffade henne, kom vi i alla fall in på området och våra vaktmästare. Då säger hon till mig, helt spontant " har du inte frågat H.... om en autograf!" Nej??? Ja nog för jag gillar "mina" killar, och nog för att de gör ett toppen jobb. Men där går gränsen, en autograf. Under samtalet kom det fram varför, hon kom med en så udda fråga. H..... spelar i ett band. Ja, som sagt, är ju ingen ungdom precis så någon autograf kommer jag nog inte be om, om de inte skulle vara för att H...... blir så berömd någon gång i framtiden att jag skulle kunna tjäna pengar på den:). Eller så kan jag ju säga att den är till mitt barnbarn












Är jag rasist!

Min yngsta son brukar säga att jag är rasist, tror inte det, även om jag har en hel del åsikter om Sverige och utlandsfödda. Men de ska ju inte behöva gör mig till rasist eller.......

Jag anser att man ska ta lagen dit man kommer, de är jag tvungen att göra om jag kommer till ett annat land. Är det fel eller,är jag rasist för att jag inte anser att det är rätt med hedersrelaterat våld, eller att vissa utlandsfödda grupper kallar våra flickor/kvinnor horor för att vi klär oss på ett sätt som inte är enligt deras, religon eller kvinnosyn. Däremot om vi kallat utlandsfödda något, nu tycker jag inte man ska kalla varandra för fula ord överhuvudtaget, kan vi bli dömda för rasistbrott. En tjej som blev kallad "negerfitta" i skolan fick ett skadestånd på 5 000 kr. Men är Du utlandsfödd och kallar oss fitta, är det inte samma brott. Du får säga fitta, hora m m till någon men lägger du till något före går det inte t ex svensk. Men vem säger  tex svenskfitta till någon, jag bara undrar.

De finns många funderingar, själv röstade jag på vänsterpartiet, men de kanske jag inte gjort om jag vetat vad Lars Ohly, skulle säga på valnatten, "jag sätter mig inte i samma rum som Jimmy Åkesson, SD". De kom som en chock, Vänsterpartiet som står för bl a alla människors lika rätt i samhället. Hur ska vi överhuvudtaget kunna få extrema partier samt grupper och ändra åsikt om vi inte kan ta en debatt med dem.
Jag har lärt mig att man ska respektera allas åsikter men man behöver inte acceptera dem, vi i Sverige ska ju ha yttrandefrihet, men gäller det bara om man har "rätta" åsikter. Var det bättre när folkpartiet gick ut med svenskprov m m , är det att vara mindre rasistiskt! Sen har jag alltid funderat hur det skulle gått för vår drottning, invandrare sen massor med år tillbaka, och är så fruktansvärt dålig på svenska. En kvinna som när de sa "klick" mellan henne o kungen, talade 5 språk.

Vad jag också har noterat är och undrar över är varför många utlandsfödda är mer rasistiska än vi "svenskar", som uppvuxen i Södertälje, är det något jag upplevt på nära håll, på den tiden var det bl a bråk mellan invandrargrupper p g a religion m m. Detta var för c:a 35 år sen. Inget unikt idag heller, räknas kanske inte som rasism när det kommer till religion, men de handlade även om bråk när kärlek uppstod mellan olika grupper.
I Södertälje fanns det även på denna tiden många finländare, där kan man prata om att ha rasistiska åsikter. Oj Oj då ligger SD i lä, men sen tror jag inte Finland tar in så många utlandfödda heller. Jag har även åtskilliga gånger fått höra av finländare (boende i Sverige)vilka idioter vi svenskar är, som tar in så mång utlandfödda ,
hallå säger jag vad är det som hindrar Er från att flytta tillbaka, om de är så många utlandfödda i Sverige.

Nu när vi ändå är inne på "den gamla goda tiden",kan vi ju prata om afrikaner och framförallt afro-amerikaner, som under "Black Phanter" tiden(Om nu någon mer än jag minns) OS och när afro-amerikanska löparna under Amerikas nationalsången knöt nävarna med svarta handskar, och blev av med sina medaljer. Springa gick bra men ha en åsikt gick inte. Till saken, de var många utav dem som var emot blandning mellan raser, vit kvinna och svart man eller vise versa. inte för att det skulle ligga någon vetenskap bakom, men raserna skulle inte blandas. Den diskusionen förekommer i USA fortfarande. Gör de dem eller mig till rasist om jag skulle ha samma åsikt.Troligtvis så skulle jag få mest kritik för den åsikten, är inte det lite konstigt.

Sen kan man ju tänka sig för hur man uttrycker sig, ja nu menar jag mig sjäv, en boende i mitt område hade hört att man vill flytta utlandsfödda från Andersberg hit ut där vi bor. Inga problem för mig, men vi undrarde bara vart de finns ju knappt några lediga lgh här. Jo, då kom jag på det, min lgh blir ju ledig, ska flytta inom området.
Min första reaktion blev då och kom ut helt fel "Va fan, ska in familj med 6 barn, flytta in i min lgh och den ska de renovera". enl många blir jag nog anklagade både för att vara fördomsfull samt rasist.

Fel, fel reagerar precis lika ovavsett vem som flyttar in, har att göra med att jag velat haft renoverat en längre tid, var inte tal om det när jag flyttade in för ca 2 å sen. Fördomsfull, vet inte, de flesta utlandsfödda bukar har större familjer, inget negativt, de tar hand om varandra. Både gamla och unga, något att ta efter kanske.

Utan min spontana, frustrerade uttalande hade inget med, utlandfödda eller någon annan inflyttad att göra, utan riktade sig mer till bostadsbolaget, gör de mig till rasist eller

RSS 2.0