Dö snack på en Söndag!

Sitter o lyssnar på Imperiet, "Kungens man", skitbra, solen lyser ute och de är en vacker söndag. Händer inte så mycket i Byn, är som om folk går i idé här ute, de enda som gör något är väl gänget i "vi älskar Kastsjö" de brukar grilla o ha de trevligt på helgerna, ja grilla! tycker det är skitroligt att de finns några som gör något här ute även fast de är vinter o mörkt, så då grillar de bl a. De tar väl sig någon bärs eller två, men vem bryr sig så länge de är trevliga o roliga, och de är de. Jag har själv gått med i gruppen, nu har jag ju varken varit med på någon grillkväll eller tagit mig en bärs. Är för kallt för mig att grilla ute och bär dricker jag ju inte, dricker för övrigt ingen alkohol, så då kan de ju vara svårt att hålla värmen också.

I lördags var de några som tog en tripp över till Åland, jag valde att inte följa med, kan  ju finnas isberg:), har sett filmen Titanic för många gånger, flyger hellre än åker båt. Fy för att hamna i vatten vid den här årstiden, om ett plan störtar däremot tror jag att de går så jävla fort att jag inte ska hinna tänka och sen smack så är man död!

Nu kanske folk tycker att jag var lite rå, men jag anser att man kan skämta om allt, och döden framförallt, de är ju faktiskt något som vi alla kommer att göra, dö menar jag, men vi vet bara inte när och hur. Ändå är döden något som är så hyss hyss i Sverige, de flesta vill inte höra om det? Vi föds, vi lever och vi dör, enklare kan de väl inte bli, förr kunde jag ha en fruktansvärd dödsångest, men de var en som sa till mig att "Man måste leva, för att kunna dö" och då tänkte jag att de är ju helt rätt, ska jag gå och oroa mig för något som jag inte styr över, hela livet, verkar ganska meningslöst.

I går hyrde jag en film, 127 timmar, handlar om en kille som är ute och vandrar och faller ned i en stenravin o fastnar med armen mellan en stenväggen och ett stenblock. Ingen vet var han är, och ingen tel, så i 127 timmar sitter han fast där och tänker över sitt liv och vad han vill. Han filmar även sig själv under tiden. En helt otrolig film och sann är den också, jag satt som på nålar hela filmen igenom, och inte blev de bättre av att han till slut bestämmer sig för att skära av sig armen för att ta sig loss, de scenerna slår de mesta jag sett på film, helt otroligt. När filmen var slut var jag helt färdig, kände en sorg samtidigt som jag kände mig otroligt tacksam över livet. Hur de gick för honom, talar jag inte om. Den rekommenderar jag verkligen.

Nu när vi ändå är inne på död och elände, så undrar jag varför de oftast är snälla/goda människor som dör först och för tidigt enl mig, själv kommer jag ha ett långt liv enl min så klart, döda pappa, "Han ansåg att jag var så jävla elak", han var lika ironisk som mig, han valde själv att avluta sin behandling med dialys och sitt liv frivilligt, tog två veckor sen fick han somna in lugnt o stilla, annars hade han nog fortfarande levt, jävligt elak han med;)

Nu åter till ämnet varför snälla/goda människor alltid dör först och för tidigt, kan de vara så att Gud om han/hon nu finns håller på att samla på sig en armé av goda, så att de kan komma tillbaka ,för att tala om för oss otroligt egoistiska och grymma människor att nu får det vara nog. De skulle behövas tror jag, för om han/hon finns så måste de ju finnas något syfte med att unga samt goda lämnar först, nej nu får jag sluta innan jag blir som även det var ett av min pappas älsklings uttryck "När fan blir gammal, blir han religiös" o så roligt ska vi inte ha

Samhället sviker Emilie 12 år

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14257111.ab

Tror inte det är sant det jag läser, men samtidigt förstår jag att de här är verklighet. Ett sjukt barn en familj som måste ha levt med fruktansvärd ångest och ovisshet under en längre tid, varje dag måste vara en kamp,och nu sviker samhället.

Familjen faller igenom p g a en stelbent byråkrati och otroligt korkade regler, de får inte socialbidrag  och allt för att de äger en bostadsrätt..Nej, sådana är reglerna, men hur kan man begära att man ska hålla på att flytta samt lägga ut en bostadsrätt för försäljning under sitt barns sjukdom. Tror nog man har lite annat att tänka på då, jag menar flytta är väl knappast prio ett. De har levt på marginalerna under sjukdomstiden och efter operationen av dottern Emilie ansågs mamman inte ha rätt till föräldrapenning, utan fick ett vårdbidrag på 6 000/mån

– Vi är medvetna om att systemet med vårdbidrag är förlegat. Det är låga belopp, men det är upp till lagstiftarna att se över systemet. säger handläggaren på försäkringskassan. De har hon så rätt i men eftersom vår nuvarande regering bara har en mantra, de ska löna sig att jobba, så lär de ju inte se till att några vårdbidrag höjs.

jag kan bara lida med familjen och framförallt lilla Emilie 12 år, som är det stora offret i de här, inte nog med att hon har haft en dödlig sjukdom som hon fortfarande kämpar med, hon får 12 år gammal lära sig att i Sverige som ska vara ett så fint och bra samhälle, visar sig vara ett samhälle som inte tar någon hänsyn till sjuka, inget en tolvåring ska behöva läggas till last. Ska hon behöva lägga på sig skuld för att hon blivit sjuk, hoppas verkligen de finns någon människa med gott om pengar på sitt konto som kan ställa upp så Emilie får ett hem samt ett värdigt liv med sin familj och sin hund


Varför inte kalla sig "Nya Moderaterna"

http://www.aftonbladet.se/ipadoriginal/article14249068.ab

Nu har det hänt det de flesta väntat på., Håkan Juholts avgång. Inte en dag för tidigt, han har gjort alldeles för mycket tabbar för att han ska få sympatier och förtroende utav väljarna. Han verkar inte kunna se sina egna fel, utan krampaktigt hållit sig kvar och när han lämnar så gör han de på ett köpcenter i Oskarshamn, där några få skriker ett frustrerat "neeej", och de är väl inte konstigt Oskarshamn är litet, han har sina rötter där och hans vänner och bekanta, samt som partiledare samt ev tänkbar stadsminister så hade han ju satt Oskarshamn lite mer på kartan. De är väl klart de är besvikna!

För mig blir det bara patetiskt, lika patetiskt som när han åker land och rike runt på en "snyft o förlåt" turné!!! Tyckte det var skitbra av Linn Ullman när de medverkade i tv-programmet Skavlan och hon kommenterade hans berättelse om turnén, "Kan inte förstå varför man åker omkring och ber om ursäkt om man i inte gjort några fel", jag håller med henne, han har ju gått ut och sagt att han har haft rätt till sina bostadsbidrag! Sen kan man ju undra varför han sökt dem, inget riksdagsmän är tvungna till, han som socialdemokrat och hög lön borde väl ha lite mer moral. Men de är historia.

Carin Jämtin håller senare en kort presskonferens och ser väldigt road ut, samt också påstår att detta kom som en total överaskning, bullshit...De är klart det inte gjort, vad håller socialdemokraterna på med, vet de de själva. Tror Olof Palme samt ett flertal andra gamla socialdemokrater, svär och skäms i himlen, eller var de nu är, över dessa floppar partiet gör hela tiden.

Jag tror att de kommer ta en lång tid innan de kommer partiet kommer att återhämta sig, och de ska mycket till innan de återfår ett nytt förtroende i väljarnas ögon, tror jag. Nu kommer ju vänsterns nya partiledare, Sjöstedt med stora kliv, en människa som verkar ha båda fötterna på jorden, går igenom rutan samt är påläst.

Socialdemokraterna kanske ska börja kalla sig de "Nya Moderaterna", för att ta väljarna från Moderaterna o Fredrik Reinfeldt och för att lyckas i nästa val

Livet går vidare:)

Ja jag kan ju fortsätta på mitt positiva liv, de senaste dagarna har bara kantats av "idotsaker", varit sådana dagar jag bara tänkt "varför"!!!!!!!!!!!!!! I onsdags var jag hos min dotter för att passa den minsta, på morgonen när jag skulle värma vällingen, visste jag inte hur deras mycket moderna gasspis funka, så då fick de väl bli mickro,men tror ni jag visste hur den fungerade.Nej, skulle inte tro det, äger för övrigt ingen mickro själv och gasspis var sådant folk hade förr och dog av:).
Man kan bli frustrerad för mindre, så de var bara att ringa upp dottern, nu är ju inte det de lättaste för min, dotter, både p g a arbetet och att hon hellre skickar sms än pratar i tel inte svarade. Så jag fick skicka ett sms, och vad kom för svar jo " jag får ringa sambon så får han komma hem". Hallå varför då, tala bara om hur saker fungerar. Så jag ringde upp honom själv och han konstaterade lugnt att micron var lite svår. Jag trodde han var ironisk och fräste till "Menar Du att jag är dum i huvudet, eller" Men han svarade lugnt "Nej, den är krånglig för att vara en mickro, ring gärna igen om Du får mer problem". Ridå...

Dagen flöt på med att den lille tillbringade i stort sett hela dagen med att skita, ständiga blöjbyten, så nu har jag verkligen fått träna på det, sen inte nog med det, c:a tjugo i två RINGER:) min dotter" kan Du hämta den näst yngsta hos dagmamman kl två, för jag hinner inte". Jaha kom du på det nu!!"De är bara att klä på den lille, sig själv samt ta "pitbullen" och ge sig ut och försöka köra, även de, den moderna vagnen med bara ett hjul fram, borde vara körkort på dessa, svänger inte riktigt som jag vill. Men hur det var så tog vi oss både till dagmamman,något försenade, o hem igen.

På torsdag skulle jag ta en lugn dag, eftersom man inte är van med barn runt omkring sig hela tiden, finns en anledning till att vi kvinnor inte kan föda barn vid en viss ålder, men hur det var så kom ja på att eftersom mitt äldsta barnbarn ska sova hos mig på fredag kväll med en kompis, så vore det ju skönt att handla så kan man ha fredagen fri fram till jag ska in till stan och möta tjejerna.
Så in på banken o sen till köpcentret för matinköp, och hämta ut ett paket, eftersom jag åker buss och de ju inte är billigt tänkte jag försöka hinna att åka på samma biljett. Allt flyter, tror jag:(, vid bussen står en kvinna och kuren är helt igen immad, och även mina glasögon immar, så när en buss dyker upp säger jag "Är det 12:an som kommer nu" " Ja visst är det de" svarar kvinnan, Jag fortsätter "Ja ibland kommer 14 före. "Jaha, men de är nr 12," säger kvinnan. Jag kliver på vad jag tror är buss 12, och tänker ,vad lite folk det är!!! Bussen startar med en gång och svänger runt vid rondellen ned mot stan,..........ag sitter altså på buss 14 till stan. Jag ropar till chauffören att jag tagit fel buss, "Jaha, då är det bara att kliva av vid nästa hållplats" svarar han hurtigt, och framför oss kommer MIN buss emot oss. Innan jag kom hem var jag bra less.


Fredag vill jag inte ens tala om den gick till historien, total kaos, utom vid lunch då min äldste son kom ned från Söderhamn och bjöd mig på mat. För övrigt var de frustrerande, irriterande, stressigt innan jag lyckades komma hem med mitt barnbarn med tillhörande:) kompis , samt de nyinköpta fiskarna till mitt akvarium. Då hade kl hunnit bli 18.00 "pitbullen" var överlycklig när vi kom, tror aldrig hon varit själv så länge förr. Men nu är allt frid och fröjd, tjejerna käkar frukost, fiskarna verkar trivas i akvariet och "pitbullen" har varit ut och sover lungt nu, efter att ha stått och tittat fundersamt på de två jätte "hundarna!!!". Jag vet att de är rådjur, men "pitbullen" fatta nog inte det, en sak är säker gårdagen är borta, lev i nuet och livet går vidare:) :)

Tänka positivt;)

Vad allt är tråkigt nu, mörkt, halt och det händer inte ett skit. Nu känner jag mig verkligen "positiv", men de är en del av livet, alla dagar kan ju inte vara toppen och tur är väl det, tänk vad livets skulle vara trist då.
Bland de värsta jag vet är människor som är så där super optimister, de som alltid säger sig inte han några bekymmer och alltid kvittrar om att man ska tänka positivt mm. Lill-Babs är en sådan människa som alltid är lika glad och ääääälskar alla människor, för mig är det lite väl överdrivet och inte heller trovärdigt.

För att fortsätta på min "positiva"sida, att gå ut med "pitbullen" en söndagsmorgon är som att ge sig ut i en spök by, var är alla människor, vill ju inte påstå att jag går ut speciellt tidigt c:a 09.00, men inte en människa. De är väl de tillsammans som gör det å trist och tråkigt nu, ingen att slänga käft med, inga möjligheter att sitta ute och mys med en kopp kaffe, om ändå solen ville titta fram.

Inte blir man gladare av att läsa tidningen, där står de bara om kriser i Europa, och om att hör och häpna nu vill bankerna sluta helt med kontanter. Ingen nyhet egentligen, har råkat ut för det en gång när min dotter och jag var i Söderhamn, fick inte ta ut kontanter före 12.00 på banken!!!! Vad ska man ha banken till då, jo banken ska tydligen vara till endast för de riktigt rika och välmående, som inte använder kontanter, utan bara utför transaktioner mellan sina och andras konton , och som kör med fina kontokort. Nej att använda kontanter är ju stenåldern, eller?

Själv tycker jag ju inte det, ska jag ge mina barnbarn ett bankkort om de vill gå och köpa lite lördagsgodis, och för att jag ska kunna utföra mina bankaffärer hemma, så måste väl alla ha tillgång till dator samt uppkoppling, är det något som ska bli standard i lägenheterna.

Vi är ju så beroende av datorer att vi snart inte klarar oss utan dem, lite läskigt måste jag ju säga, människor slutar snart att prata, vi kommunicerar genom Facebook, sms m m. Vi kan köpa hem mat direkt till dörren vi behöver snart inte lämna våra hem om vi inte vill. En ganska otäck framtid tycker jag och framförallt jävligt tråkig. Nej skärpning, nu får jag rycka upp mig och tänka positivt ;)

Vi har rätt att existera vi också!

http://arbetarbladet.se/torget/debatt/1.4262738-gavle-behover-ett-nytt-politiskt-ledarskap

Jag blir så trött, är inte så här man vill vakna upp, men kunde inte låta bli att läsa debatt, och då om att" Gävle behöver ett nytt politiskt ledarskap" Tror för min del inte att de är så enkelt och sen blir jag främst trött på Moderaterna som beter sig som robotar och bara hänvisar till arbete. Arbete, arbeta de är Er eviga mantra och också Er lösning på allt.

Ni skriver att Ni är konsekventa och drivande i Er arbetslinje och jag håller med, så drivande att människor som t o m har vård i livets sluskeda måste ut och jobba, så länge vi andas ska vi arbeta och de är ju också så att Ni måste få ut mer människor att arbeta, eftersom Ni sänkt skatterna för dem som arbetar, därför annars går inte ekvationen ihop. Ni urholkar välfärden på lång sikt.

De siffror Ni hänvisar till, 171 600 fler som arbetar stämmer säkert men med vad, de är Fas 3, lönebidrag mm Ni har bara ändrat i statistiken! Sen skryter Ni om de 143 000 som inte längre har förtidspension eller är sjukskrivna längre men var tog de vägen,  de talar Ni inte om, jo de har hamnat på sociala eller får leva på anhöriga. De är bland dessa som fattigdomen ökat, och vad ska Ni göra då.....jo Ni ska höja bostadsbidraget till barnfamiljerna för att hjälpa de fattiga barnfamiljerna, stiligt.

Sen åter igen mantra arbete, arbete, men de måste väl finnas riktiga arbeten att gå till, de måste väl även finnas bra fungerande barntillsyn, kommunikationer, boende mm, men de börjar det bli dåligt med och kan de möjligtvis bero på att ni sänker skatterna hela tiden!!!!. Vi vet vad som håller på att hända över hela världen, när de rikare blir rikare och varken vill betala skatt eller konsumera sina pengar. De är som Joacim von Anka de bara lägger sina pengar på hög. Till slut kollapsar hela systemet ihop, när de svaga i  botten inte orkar hålla upp de på toppen.

Ni kommer även lägga 8,1 miljarder på 3 år på bl a att skapa ett bättre företagarklimat samt att vår skola ska bli bättre på att skapa bättre möjligheter till jobb. Alla har inte möjlighet att bli egna företagare, samt gör inte arbetslösheten till ett problem för skolan. 8,1 miljarder på tre år är inte heller några svindlande summor i detta sammanhang.

Att Ni sen försöker göra detta till ett kommunalt problem är lite sandlådenivå för mig  , jag är själv inte socialdemokrat, så detta är inget försvarstal för dem, utom mer att jag blir så trött på att Ni moderater, slår Er för bröstet och pratar om Er arbetslinje hela tiden, inget fel att arbeta men, men inte till vilket pris som helst. Ni får och ska inte heller glömma den gruppen av människor som inte kan arbeta av en eller annan orsak. För  i slutänden är de vi som håller Er uppe ändå, så vi har rätt att existera vi också.

Man behöver inte älska mig!

Nu är det över jul och nyår, menar jag, jag hade lovat mig själv att inte dras in i jul hysteriet men de gick åt helvete, så nu blir det havregrynsgröt resten av månaden;), ja inte riktigt men nästan i alla fall.

I går nyårsdagen var det tvätt dag för mig, bra dag att tvätta på, ingen annan som vill eller för den delen kanske inte orkar efter nyårsfirandet, så jag kan ta det med lugn och ro. När jag var på väg upp från tvättstugan så sprang jag på en granne som var på väg in i trappen, "Hej" sa jag tycker att de tillhör vanligt människohyfs att heja på grannar, behöver inte umgås med dem men vi bor ändå i samma trapp, men si de skulle jag inte ha gjort.

Personen ifråga började på väg upp för trappen muttra "Den där jävla skitsnackar kärringen ska inte hälsa på oss"!!!!!! Min fråga blev ju då "Är det mig Du pratar om, så kan Du stanna och säga det till mig ansikte mot ansikte". De passade inte personen ifråga utan personen fortsatte att kalla mig för det ena och det andra under sin väg mot sin dörr. Jag har ju svårt för att hålla käft, så de sista jag sa innan jag gick in genom min dörr var "Att jag står för det jag gör och tänker och om man har något att säga så välkommen till mig". Nu tror jag inte de kommer att hända, ja att personen ifråga kommer ned till mig.

Jag blir alltid lika road av dessa incidenter, när människor som inte känner mig, som aldrig pratat med mig och vet inte ett dugg om mig kallar mig för både det ena och andra, och jag kan bara ha två förklaringar på deras beteende, antigen har de bildat sig en uppfattning av mig genom någon annan person som pratar "skit"  och tror sig veta vem jag är, eller så är personerna totalt tokiga. Vilket har jag ingen aning om.

Själv kan jag erkänna att jag är totalt tokig och senil samt enligt mina barn även både döv och blind samt jag är inte nyfiken, bara jag får reda på allt och visst tycker jag det är roligt att prata "skit", men jag står för det och kan säga de till den som jag ev pratat om också, men jag hittar inte på rena lögner samt jag försöker bildar mig en egen uppfattning om personer i min omgivning själv och inte på vad andra tycker och tänker. Sen behöver man inte älska mig!

Skäms!

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14151355.ab

Vad är det för fel på människor som har pengar, varför blir de aldrig nöjda, de här är människor som tjänar miljoner varje år och ändå ska de mygla. Sen går de omkring och ursäktar sig med att jag kan ingenting om detta, "jag har rådgivare som sköter det"!  De är väl också ren skandal att uttrycka sig så, visst fan vet de, är man så gniden att man inte vill betala skatt i Sverige och bidra till vårt samhälle, då betalar man inte någon idiot till rådgivare heller, samt är det inte ett eget ansvar att veta vad som sker med sina egna inkomster,  alla vet väl att vi betalar skatt i Sverige.

Skulle en "vanlig" människa bete sig så här skulle de aldrig gå, för våra deklarationer är så enkla så att lyckas mygla bort ett öre skulle aldrig gå, samt som "vanlig" löntagare, pensionärer mm har staten full kontroll på vad Du har och inte har. så man kan ju undra hur så att vissa människor kan  bete sig som de vill. Därför är det jättebra att skatteverket har gått in och gjort denna granskning.

Hur tänker bl a plastikläkarna de som fört ut 29 miljoner!!!! 29 milj jag menar de är säkert redan miljonärer på de pengar som är "vita" i Sverige, var kommer girigheten ifrån

Jag kan förstå att de kanske tycker att de betalar för mycket i skatt i Sverige, men de gör vanliga löntagare med, skillnaden är bara nollorna efter inkomsten och vad man ska betala, och har man mycket så ska man väl kunna bidra med lite mer. Är en fråga om moral för mig och också en anledning till att jag kan vara glad att jag har ont om pengar. för är de så här girig man blir är jag hellre fattig.

Har ni något samvete och hur sover ni om nätterna, ja ni sov nog jävligt bra eller gjorde det åtminstone,  ett ord skäms

RSS 2.0