Lite funderingar kring pengar..............

Jag funderar lite över vad de är som gör att pengar styr människan så mycket och varför! Pengar är ju bara papper och ett nödvändigt ont. Själv har jag under min tid i missbruk alltid haft pengar, idag tycker jag de låter helt otroligt, men de var så! De var jag som stod för pengarna och männen mitt liv levde på mig! Något som i dag skulle vara helt otänkbart. Fö jag fick betala dyrt, för mycket av pengarna jag spendert, när verkligheten kom ikapp mig, och skulderna staplades på hög. Hamnade på Kronofogden, och stannade där i 20 år, så bet för mina synder har jag verkligen fått göra.
 
Säger inte att det är fel och jag har ju lärt mig att leva på marginalerna. Nu har jag varit drogfri i 15 år och i fjol gick en faster till mig bort och vi var syskonbarn som fick ärva! De var en hel del och jag gjorde mig skuldfri, skänkte lite till barnen, slösade lite på barnbarnen och även på en del andra som hade de tufft och även på mig själv! Fixade mina tänder , köpte nya möbler, hotellresa till Stockholm samt Barcelona m m. ett tag kände jag mig väldigt populär, var inte några problem att få hjälp och skjuts. Pengar är makt. Märkte även att jag började bli behandlad annorlunda i affärer m m, och de är klart kommer man in och köper datorer, Ipad, TV m m på en gång och samt bet allt kontant, så blir man behandlad med respekt, ändå är jag samma person som jag alltid varit.
 
Vilket gör att jag även får dåligt samvete för att jag "slösar", är uppvuxen med att man ska hålla i pengarna, inget jag funderade över under min tid i missbruk. Men jag har alltid fått hört hela min uppväxt att man ska inte slösa. Nu tycker jag väl ändå inte att de är att slösa, när man bet sina skulder! De finns de som inte vill bet sina skulder fast de kan, jag har exempel på andra i min omgivning som har ärvt,samt fått pengar på annat vis, och fast de har skulder hos KFM inte vill bet, hur de tänker vet jag inte. Även att man inte vill förlora sitt bostadstillägg p g a att man fått in mer pengar, utan sätter in pengarna på sina barns konton eller på sin sambos, något om jag aldrig skulle kunna tänka mig! För när de gäller pengar kan Du aldrig lita på någon. Finns ju skräck exempel, där anhöriga bråkar om trissvinster!
 
Nej, jag ska vara nöjd, har inga skulder, inga lån, hyfsad inkomst, lite på banken samt kan unna mig om jag vill. Ska snart flytta in i en toppen lgh i stan och detta p g a att jag har den ekonomiska situation som jag har, hade aldrig fått den här lgh när jag hade mina skulder, bara de ännu ett exmpel på att pengar är makt! Pengar är ett nödvändigt ont och gör ingen lyckligare och som sagt jag är fortfarande samma människa så nu ska jag snart in till stan och gå på Loppis! Där kan man fynda billigt o bra!

Nu var de ett tag sen jag var här..............

Ja jag har inte varit direkt aktiv på den här sidan, men de finns annat i livet som är viktigare.......fb t ex :) Ja jag har fastnad där många ggr! De är inte viktigt, fast de blir lätt ett beroende. Jag kan i alla fall erkänna det, men många andra i min omgivning, har svårt för det. Ja jag menar att erkänna att man är på fb eller tittar på olika såpor på tv. Varför är det så....jag för min del älskar Hollywood fruar i alla former, nu orkar jag inte titta på alla men de Svenska är ett måste!
 
Jag älskar Gunilla, hon är så annorlunda och så spontan, så hon är ju en dröm för dessa program. Hon får Maria M att framstå som en helt ortolig människa. Missförstå mig inte, de är otroliga allihop. De är tv och inget annat! För mig ren avkoppling, jag får tänka på något annat och skratta lite!
 
Från de ena till det andra, jag ska flytta, såg att jag hade skrivit gång gång tidigare att jag ALDRIG skulle flytta härifrån, men de gör jag nu ändå. Har fått en otroligt fin lgh på Söder, som jag bara inte kunde tacka nej till. Nu slipper jag åka buss, är sååååå trött på att slösa bort massa tid på att sitta och åka runt hela Bomhus för att komma till stan! Så inte vet jag om jag bör byta namn på in lilla blogg, eller jag kommer väl altid vara förknipad med Kastjökärringen??
 
De tråkiga med att flytta härifrån, de är ju att inte få höra snacket efteråt.......ja för de enda negativa med de här området är de boende, som kommer med den ena lögnen efter den andra! De tycks veta allt om varandra och vet man inte det så hittar man på! Så har de varit sen jag kom hit, har aldrig bott på ett område med så mycket skit snackare! Ja de är ju inte så att de bara pratas om mig, utan de pratas om alla!
 
Så människorna här ute kommer jag inte sakna, men området i sig, min balkong och naturen. Men jag flyttar in till kulturen, rörelsen, männsikorna, restaurangerna m m på härliga Söder och de är det värt!
 
 
 

RSS 2.0