......bakis i morgon!!!!

Klocka är drygt 19.00, Nyårsafton, utanför hörs massor av raketer, jag har alltid trott att det var kl 00.00 man smällde av dem. Men vad vet jag, de flesta nyårsaftnar har jag lagt mig att sova innan tolv slaget. Brukar säga att de är en helg för amatörer, för de är ju då som de människor som vanligtvis inte brukar festa speciellt hårt tar tillfället i akt och super sig dyngfulla, bara för att man får och kan, är ju nyårsafton.

Nu är jag ingen bitter gammal moraltant, jag har varit med jag med och har även då ibland somnat före tolvslaget inte för att jag var normalt trött eller ville, utan för att jag varit dyngfull. Men de var minst 13 år sen och om några timmar 14 år sen. Måste ju få säga det själv, fan va jag är stolt över mig, jag lever ju på övertid.  Hade jag fortsatt som jag gjorde då hade jag aldrig suttit och skrivit detta.

I jul var jag hos min dotter med familj, eftersom ingen där har problem och därför kan ta sig ett glas då och då, så även denna kväll i lagom mängd, inget som jag har problem med, men när min dotter tog fram Bailey,s samt övriga" goda " likörer så rann snålvattnet till, inte för att jag drack likörer speciellt mycket när jag drack utan mer för att de är lite som godis. jag berättade det för alla, men höll mig till riktigt godis, marsipan mm.

Min dotter kommenterade det med "Att Du får inte dricka", de parera min yngsta son (26 år) med att säga "Får och får, de bestämmer väl mamma själv", precis, där ligger det hela och som så många har svårt att fatta, de är bara jag som kan hålla mig nykter och ingen annan, det är ett val jag gör och som bara jag kan göra. Jag är inte dömd till livstid i nykterhet. För skulle jag gå omkring och säga "jag får inte", Då skulle jag nog ligga riktigt illa till. Men för det så förstår jag precis vad min dotter menar.

Risken att jag skulle börjas dricka igen är nog minimal, jag ska aldrig säga aldrig, för om jag ska lyssna på de som liksom jag gått 12-stegsprogrammet ska jag inte kunna vara drogfri....Jag går inte på möte och har inte gjort de på de senaste 9 åren. Men vem bryr sig, huvudsaken jag mår bra och lever ett helt normalt liv.

För övrigt Gott Nytt År och jag kommer inte vara ett dugg avundsjuk på Er som vaknar bakis i morgon!!!!


Lite funderingar

Nu är det bara två dagar till nyårsafton, och de regnar ute, den enda riktiga vintern jag sett i år är nog på vykort. Att de regnar ute gör egentligen ingenting, bara det inte blir kallt och fryser till is på backen, för i min ålder vill man inte gärna halka och bryta några ben. Har brutit mitt ben en gång, eller rättare sagt krossat hela foten, halka och satt mig på foten. De var en sommar och på en blöt gräsmatta, man ska aldrig tro man är säker.

I vilket fall som helst, att bryta något är egentligen inge problem, de går fort, man får smärtlindring hamnar oftast på sjukhus, men de är efteråt jobbet kommer, de är såååå jobbigt att gå på kryckor och man kan ju knappt inte göra någonting. Att inte göra någonting är bland de värsta jag vet, är nog en frukansvärt otålig och rasttlös människa.

Åter till Nyår, enligt mig en helt onödig helg, precis som julen, men julen kan ju ändå vara lite rolig för barnen. Vill jag ju tro i alla fall, för de flesta vuxna är ju dessa helger bara förknippade med stress, och efter kommer oftast den ekonomiska konsekvensen och detta för endast en dag  på ett helt år. Om nu julafton är barnens dag så är Nyårsafton nog mer de vuxnas, de ska festas, äta och smälla raketer för massor av pengar. Vad de gäller mat är de fint som gäller oxfile, hummer mm. Läste någon notis om att fiskarna tydligen hade problem med att kunna gå ut och fiska hummer eller krabba i Sverige p g a stormar, då kan de aldrig tittat på Discovery!

Såg också att de var en stödgala för hemlösa i Januari, blir alltid så fascinerad av dessa galor och event, där man betalar en viss summa, i detta fall endast 250+ servic.avg för att gå och se massor med artister, i bland ingår mat. Biljetter går oftast snabbt till de bättre bemedlade, så de kan lätta sitt dåliga samvete och njuta av musik och god mat, visserligen går pengarna till en god sak, men de kanske skulle vara roligt för dem det gäller att få närvara, men hur ska de hemlösa ha råd att gå.

Hur som helst så blir det ju ett nytt år hur vi än beter oss. själv ska jag sitta hemma och njuta av en film som jag vann i GD, bara jag tar mig in till stan och hämtar den innan lördag. Sen ska jag se över brandsäkerheten hemma hos mig för i vår trapp sitter en lapp om hur vi ska undvika bränder i december, vackert så, men hur gör vi i januari då;)


Sam, ge inte upp!

http://gd.se/nyheter/gavle/1.4213801-sam-avvisas-till-barnhem-i-irak

Vad har ni fått Er världsbild ifrån, att Sverige är ett bra land att leva i, tyvärr är det vad alla människor tror och framförallt människor i andra länder hoppas. Därför söker de sig hit, men verkligheten är en helt annan. Sam är inte de första fallet att bli utvisad från Sverige till en oviss framtid, och han kommer tyvärr inte bli den sista heller.

De finns flera aspekter på detta och frågor för mig, varför kan han inte återvända till hans mamma i Syrien, de måste väl ändå vara den bästa lösningen för honom i det här läget, att han får vara med sina nära och kära. Tror inte själv att han kan må särskilt bra i Sverige heller om han ständigt ska oroa sig för sin mamma. Sen verkar de ju ändå finnas en kontakt mellan Sam och mamman.

En till aspekt på detta för mig blir även att detta är ändå något som han borde haft någon vetskap om innan, att han lever under ett utvisnings hot, i annat fall tycker jag det är väldigt dåligt av dem som arbetar på de hemmet han bor. Kan inte tro att han blivit lovad garanterad uppehållstillstånd i Sverige, när han kom hit.

Jag vet att det här är svåra och känsliga frågor, men vi kan inte heller i Sverige rädda hela världen, tyvärr. Hur gärna vi än vill. Jag såg och hörde de tre kvinnliga frihetskämparna som fått Nobels fredspris i år, tre kvinnor som jag fick stor respekt för och för vad de gör och gjort, de kämpar för sina länder på plats, trots dödshot och fängelsestraff, så kämpar de vidare. Och som de själva säger, de är så det måste förändra världen, genom att få folket med sig hemma.  

Sen kanske det är dags att Barnkonventionen blir en lag i Sverige, för om sagt, Sverige är inte ett drömland och bryr sig inte speciellt om den enskilda människan och framförallt inte om barn som de borde, och detta gäller även alla barn som far illa i Sverige.

Jag förstår att detta inte är någon tröst för Sam, och visst är det för jävligt, han kanske måste göra som familjen som blev utvisad från Ånge efter 11 år i Sverige, och de om något borde väl ha haft en anknytning hit, de får söka igen. Sam kanske kan söka ihop med sin mamma från Syrien. Sam, Ge inte upp.

lita inte på de Svenska rättsystemet

http://www.aftonbladet.se/debatt/article14090019.ab


Läste Scott Ludlam, 41, Fremantle, Australien. debatt artikel om Julian Assange, han ifrågasätter om de går att lita på vårt rättsväsende och de med all rätt, de är klart att det är USA som driver på denna rättsprocess. Varför skulle annars Sverige lägga ned sådana resurser på anklagelserna om sexuella ofredande.

Jämför detta med våldtäkter eller sexuella ofredande mellan okända människor i Sverige, de är mål som i många fall läggs ned, men här pågår en ren häxjakt. De måste ligga mer bakom detta och Sverige har tidigare gått USA,s ärenden så varför inte nu.

Sverige är ett land som har fått hybris, som tror att vi är så humana och vi gör inga fel, men i verkligheten skiter vår regeringar i det mesta och jag skriver regeringar, den förra var inte mycket bättre. De enda de är intresserade av är att få leka med de" stora" grabbarna, och gör de på bekostnad av vad som helst. Samtidigt så hånler de "stora"pojkarna åt oss.

Oavsett om Assange har gjort ett brott eller ej, så står denna process inte i proportioner till den ev straffpåföljd vi har i Sverige för sexuellt ofredande.  Därför blir jag väldigt fundersam. Jag undrar vad USA lovat vår regering, om Assange blir utlämnad hit, ibland skulle jag vilja vara en liten fluga på en vägg, eller så ska jag vara jävligt glad över att jag inte vet någonting om hur verkligheten ser ut.

Jag tror på dottern

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14085598.ab


Jag måste bara fortsätta att följa den bittra striden mellan mor och dotter om den berömda triss vinsten. Nu går dottern ut med både namn och bild då Svenska spel i ett uttalande säger" att det är glasklart att vinsten är hennes". De finns regler för om fler vinner tillsammans enl Svenska Spel. Ja de gör det säkert men man behöver ju inte följa dem, finns flertal fall där människor blåser varandra vid storvinster, nu tror jag inte det är så här i det här fallet!

För är det sant de mamman ger till anledning till varför hon inte ville skrapa trisslotten i TV, blir ju jag i alla fall lite fundersam. Ville inte riskera sitt bostadsbidrag....Hallå, trodde att man fick bostadsbidrag för man har låg inkomst, 3 miljoner, räknas de till låg inkomst. Nu är man ju inte säkert att Du vinner så mycket pengar när man skrapar, men Du är garanterad 10 000/mån i minst 10 år.

Ändå ville mamman om det var hon som vunnit, behålla bostadsbidraget. Man kan inte både ha kakan och äta den. Sen skulle det ju också innebära ett grovt bidragsbedrägeri, så då  är ju inte moralen så hög hos mamman och därför tror jag mer på dottern.


Pengar gör ingen lycklig

http://kvp.expressen.se/nyheter/1.2651717/bitter-strid-om-miljonvinst-i-ratten

Pengar gör ingen lycklig, återigen har jag fått det bekräftat så på måndag när jag får mitt "bidrag" ska jag bara njuta.

Hur kan en mor och dotter bråka så om pengar, och en vinst dessutom, jag vet inte hur hela historien ligger till, men vinner man så mycket pengar kan man väl dela med sig. Vi pratar om 3 miljoner, visst kanske dottern och mamman har en dålig relation men så dålig kan den väl  ändå inte varit eftersom de tydligen varit tillsammans vid köpet av lotten.

När de gäller nära anhöriga ska man vara försiktig med relationer som rör pengar, barn ska inte behöva försörja sina föräldrar, men jag anser att man ändå ska ställa upp för varandra, men det är inget som jag kan kräva av mina vuxna barn. Själv är jag  ändå ganska övertygad om att vore det mina barn som vann skulle de dela med sig!

Relationer mellan barn och föräldrar är inte värda att bli förstörda, och av en sådan skitsak som pengar är det väl ännu värre, för pengar är egentligen en skitsak, ett nödvändigt ont och mår man inte bra så spelar pengar ingen roll ändå. Hellre lycklig och fattig än olycklig och rik.

Slutsatsen för mig är att detta kommer att bli en bitter strid i rätten och ingen kommer att gå vinnande ur den heller, oavsätt hur utgången blir så kommer detta alltid finnas i deras minne.....var det värt det?

Har inte Hovet mer att göra.....

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/tv/article14058800.ab

Ja inte vet om kungen ljuger eller ej, men att bli upprörd över en text som Lena Ph gjort om och framfört i ett program på Tv, visar bara att humor saknar han i alla fall. Nu namngav hon ju inte vilken kung det var, utan" att kungen och hans vänner ljuger", sen att vår kung tar åt sig, kan Lena Ph knappast göra något åt.

Lika dumt som när Håkan Juholt åker omkring och ber om ursäkt, fast han enl sig själv inte gjort något fel......Jag själv ber inte om ursäkt om jag inte vet att jag gjort fel. men åter till Lena Ph och låten där hon även visar en hel del självironi hon sjunger även att hon själv tappat taget.

Ja man kan faktiskt lägga ned en massa energi på skitsaker, se det för vad det är, en låt som håller i alla sammanhang. Bra gjort Lena Ph, Du har inte heller någon anledning till att be, kungahuset om ursäkt, vi bor i en demokrati och de finns viktigare saker att reagera på. Enl mig är vårt kungahus vanliga människor med samma fel och brister som alla andra, den som tror något annat, borde nog börja fundera över vilken verklighet de lever i. Och har inte informationschefen på hovet mer att göra, än att kritisera en text då är det illa.



... stort sett inte göra någonting

I går tittade jag på Heleninus hörna där Fredrik Reinfeldt var gäst, och hör och häpna, jag tyckte han var otroligt rolig. Kan inte tro att de var ett manus utan han var verkligen spontant rolig, hade jag aldrig kunna tro om honom. Man ska ju inte döma hunden efter håret, och han kan ju inte stå och skämta i allvarliga diskussioner, förstår jag med, men eloge till att han faktiskt bjöd mer på sig själv
Mer än vad man kan säga om Håkan Juholt, S verkar inte finnas de minsta humor i honom, tittade på när han var med på Skavlan, han var samma robotliknade person som jag alltid upplevt Reinfeldt vara förr. Är Juholt så för jämnan även privat, är det lite skrämmande och han lär ju inte få någon att rösta på honom, Socialdemokraterna ska väl vara ett parti för "vanliga" människor och då får han nog kliva ned från sin högdragna pedistal och bli lite människa.

Idag är de den 10 december och här regnar det, fan vad less jag blir, är de vinter så ska de väl vara lite snö tycker jag i alla fall. Sen vad den där berömda stormen som skulle drabba Gävleborg med sån kraft vart tog den vägen. Inte kom den hem till mig i alla fall. Nej här är det grått, grått och jag skulle kunna sova bort hel dagarna, då är det tur man har sin lilla "pittbulle" som tvingar ut en, oavsett väder.Fast hon är ändå lite kinkig när de är regnväder, då är det hon som vägrar gå ut!  Hon hatar regn, men snö kan hon faktiskt tycka var lite roligt.

Ja vad ska man hitta på en dag som denna, ingen aning. Kanske bara vara, något som jag har svårt för, håller alltid på med något och har svårt att inte göra någonting alls, de är faktiskt en konst i sig själv, och jag är imponerad av människor som klarar av, att bara leva i nuet. Men idag ska jag försöka praktisera det, göra i stort sett ingenting.


Pratar vi dödsstraff.........

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14032933.ab


De här börjar likna en jakt utan dess like, hur mycket kostar det inte i pengar, vem ska betala de advokaterna som företräder de två kvinnor som anklagat Assange för våldtäkt! Kommer vi skattebetalare att få göra det.....
Hur kan kvinnorna någonsin kunna gå vidare OM detta är våldtäkt, jag har bara läst om det i tidningen, men som kvinna blir jag ändå fundersam. Två kvinnor som frivilligt följer med och har sex med samme man, kvällarna efter varandra och sen berättar om det för varandra efteråt. Inte vad jag anser är ett typiskt kvinnligt beteende!

Sen undrar jag OM det verkligen endast de är eventuella våldtäkterna de handlar om, eller är det så att Sverige samarbetar med USA för att få  Assange utlämnad, för aldrig har jag varit med om dess like till att jaga en ev våldtäktsman .När de gäller övriga våldtäkter i  Sverige, så kan jag inte tänka mig att åklagare, advokater mm lägger ned så här mycket tid och pengar på att få ev förövare dömda.

Att Assange själv inte åker hit och medverkar till ett slut, kan vara som jag tror, hans rädsla för att bli utlämnad till USA det och inget annat. Vad skulle annars problemet vara, de straff han skulle få för ev våldtäkt i Sverige kan väl inte stå i proportioner till den tid och den kostnad detta även måste innebära för honom. Vi pratar inte direkt dödsstraff!!!

RSS 2.0