Med makt kommer kontakter......

http://www.expressen.se/nyheter/1.2635861/forra-riksdagsledamoten-sagar-reinfeldt


Nu skriver en f d riksdagsledamot en bok om stadsminister, de är inte första gången människor som slutat sina uppdrag skriver böcker om sin tid i riksdagen och sina partier samt partikamrater. Vad jag blir fundersam över är varför kritiserar man inte och skapar debatt om sin "ledare", under tiden man sitter där, jo de är klart om personerna är precis som de beskrivs i böckerna och i artiklarna, så vågar de inget annat. Jag tvivlar inte på trovärdigheten i deras berättelser, både Göran Persson f d statsminister samt Fredrik Reinfeldt är män med makt, och de är duktiga på att utnyttja den.

De har även enl mig en dålig kvinnosyn och använder sig gärna av maktstrukturer och nedlåtande kommentarer mot kvinnor. Jag har aldrig varit en "fan" av Maud Olofsson, men en sak tänkte jag alltid på när hon var med i Alliansen, Fredrik Reinfeldts kroppsspråket och attityden på när hon pratade, och även att hon ibland blev framskickad vid dåliga beslut. Ska vi hänga någon så varför inte en kvinna.

Göran Persson på sin tid var inte ett dugg bättre, var nedlåtande både mot kvinnliga journalister samt partikamrater.Riksdagen är inte annorlunda än andra toppstyrda platser, där oftast män innehar de höga posterna, (ursäkta jämförelsen)de beter sig som tuppar i hönsgården, de springer omkring och sprätter.

De värsta i det här är att vi tillåter dem att göra det, varför vågar människor inte under tiden de sitter i regeringen, gå ihop och slå näven i bordet, visst är det bra att skriva av sig och låta människor som vill läsa om hur det fungerar göra det. För som med allting annat som rör vår nuvarande regering samt vår stadsminister så sopas detta också under mattan och blir bara en liten notis i tidningen för med makt kommer kontakter......

Svårt att sätta eld på bocken i Gävle

Ja de är första advent idag, men va fan är snön:(, jag vill ha snö när det är vinter. Förra året stod min dotter och jag på loppis i snöstorm och sålde saker , då svor vi över det, så hur man än vänder sig så har man rumpan bak.

I fredags var jag och en väninna på IKEA och då skulle Fredrik Reinfeldt varit där, han som säger att de nästan inte finns några arbetslösa i Sverige, för klockan var ett och de var packat med folk. Inte vet jag men lönedag kanske innebär helgdag för de som arbetar, var ju så länge sen jag bidrog till samhället, så vad vet jag.

I går lördag var jag inne och gjorde som alla andra, leta adventsljusstake i sista stund, mina har lagt av och de blir nästan billigare att köpa ny än att byta ljus. De sprang Tomtar på stan och sålde lotter, jag köpte en och vann. Två julklappar som jag stolt släpade hem. Även om de var julklappar så kunde jag ju inte låta bli att öppna dem, ett teleskop kastspö och en förpackning herr sportsocker, precis vad jag vill ha;). Få väl se vilken stackare av mina barn som får något dom aldrig förväntat sig av mig och knappast har någon användning för heller, då menar jag kastspö!

Här i Byn är de som överallt, grått grått, trist och dött. Kanske lite mer dött här en på andra bostadsområden som har ett levande centrum, här har vi endast ett torg. De skulle kunna göras hur fint som helst, finns en fontän som jag aldrig fått uppleva med vatten. De enda vi har är en Pizzeria och hur den går runt fattar jag inte. Nu springer ju inte jag där, men varje gång jag går förbi med Pittbullen är de ganska dött där. Fast de är ju tur att den finns för vart skulle "gubbarna" samlas för att skvallra, ja här är det nästan bra "gubbarna" som gör det. Sen vilka historier de kommer med, är helt otroligt och ibland snudd för förtal.

Hur jag vet det.......jo här kan man inte undvika att springa på dem ibland och då blir de ju att man slänger några ord, de mesta går in och ut och en hel del kan man bara skratta åt. Ni som följt när jag skrivit om "suggorna" på området som skulle förhindra bilkörandet runt vissa speciella ställen, kommer kanske ihåg att de blev borttagna och tur var väl de för de som gnällde mest om biltrafiken, kör just nu själva runt området som jävla biltjuvar, då pratar vi om "gubbar" 65 +, tycker det är för jävligt för kommer de ett barn eller någon annan ut från en port så kan de gå väldigt illa.

Ja jag stortrivs fortfarande i min otroligt mysiga lägenhet, framförallt utsikten och naturen, inte för att de motiverar en hyreshöjning på 4,5 % som bostadsbolaget yrkar. Jo om de sätter igång och renoverar och rustar i samtliga lgh, då kan jag kanske gå med på det, är många med mig som tycker lika och jag hoppas verkligen de hjälper till att protestera när det gäller.

Sen ska jag bara avluta med att den enda fördelen med regnet är, att fortsätter det så här, så kommer det bli väldigt svårt att sätta eld på Bocken i Gävle



Kanske dags att säga ifrån!

http://gd.se/ledare/debatt/1.4122216-nej-till-kvinnobadtider

http://gd.se/ledare/debatt/1.4120458-invandrare-maste-inlemmas-i-det-svenska-samhallet

Till skillnad från bla Håkan Juholt, Socialdemokraterna om nu någon missat det;), tycker  jag det är intressant att läsa om vad andra har för åsikter, även Sverigedemokraterna, de tycker jag är det enda sättet att bemöta att ev försöka få folk att ändra åsikt,  man måste vara tillräckligt påläst över vad de tycker. Påstår inte att jag är det, men jag stoppar inte huvudet i sanden och låtsas att de inte existerar. Sen måste jag respektera andras åsikt men jag behöver inte acceptera den.

Nu var de ju inte detta artiklarna handlade om, och vem Olle Ljungbeck är, sorry så vet jag faktiskt inte det. Men både han och SD skriver ungefär samma sak, och jag kan inte annat än hålla med.

Varför ska vi tillåta förtrycket av dessa kvinnor, för mig blir det så om vi tillåter speciella bad tider för kvinnor p g a religion, vi gör dem en björntjänst, varför ska vi låta deras män för oftast är det männen styra och ställa. I alla familjer är det säkert inte så, men de finns också ett förtryck som vi i Sverige måste motarbeta och inte uppmuntra, och de gör vi om vi inte sätter ned foten och säger nej.

Nu handlar det om en timmes kvinnobad, kan tyckas löjlig diskussion, jag som etnisk svensk, skulle mer än gärna vilja ha en timmes kvinnobad, inte för "religion" utanför att jag alltid varit "lite" överviktig, men inte har jag fått det, jag har ju inte krävt det heller för den tanken har aldrig slagit mig. Men man kan inte börja hård dra allt, men vad blir fortsättningen, vi införa  speciella bussar som är avdelade bara för muslimska kvinnor m m.

Om jag flyttar till ett muslimskt land, om kvinna får jag finna mig i att ev täcka mitt hår mm, ingen ska inbilla sig att jag har något att säga till om i den frågan och de här är de som är en kärnfråga för mig, är det vi i Sverige som ska byta religion, kvinnosyn och gå bakåt i tiden, bara för att vi är så jävla rädda för att bli kallade rasist

........de kan föda rasism!

http://www.expressen.se/nyheter/1.2616854/m-ska-gora-skattesankning-till-valfraga-igen



Är de någon som blir förvånad, inte jag. De vet ju att de gick bra i de två förra valen p g a att "vanliga" arbetare trodde de skulle bli rika..Nu hoppas jag folk insett att de fick mer på lönebeskeden än i plånboken, för allt annat har ju blivit dyrare, el, mat bensin. Så de kanske gick jämt upp förutom för dem som har höga löner, de fick nog mer och de behöver de ju så väl!

Jag har mer tro på mänskligheten och hoppas att människor inser att de kan inte hålla hur länge som helst att sänka skatter, för man gör det på bekostnad av något annat, de är sjukvården, äldrevården, skola, förskola mm som sätts åt sidan för att de kommer in mindre pengar till stadskassan, men kanske ingen som bryr sig, huvudsaken" jag får lite mer på papper" eller ......"Så länge jag är frisk och relativt ung behöver jag ju inte bry mig"

Sen ska massor med pengar åter gå till invandrare igen, och nya regler ska införas,  sk "blixtmedborgarskap" ska införas, om man lär sig svenska snabbt, gäller de alla nationaliteter, kan de komma att bli trångt i Sverige snart. Sen är förslaget att  föräldraredigheten ska förkortas för invandrare, varför i Sverige ska väl samma regler gälla för alla....De anses vara en kvinnofälla, är det inte det för etnisk Svenska kvinnor då.

Nej de är för att de snabbare ska komma ut till arbetsmarknaden, till vilka jobb då! När etnisk Svenska har svårt att komma in på arbetsmarknaden, hur ska de då lösa den frågan, eller får man förtur om man är invandrare. Sen säger man att man inte spelar SD rakt i händerna,  men de är klart ni gör. Men huvudsaken är att Ni vinner valet, vem som drabbas och vem ni spelar rätt i händerna och vilka människor de drabbar, är väl inte Ert och era väljares problem.

Jag är på inget sett rasist, för jag tycker alla har samma rätt o lika värde, men vi kan inte ta in människor till Sverige och låta en del av dem få en" gräddfil" in på bl a arbetsmarknaden, när vi redan har många unga människor idag som är arbetslösa, de kan föda rasism!

Reinfeldts son nedslagen

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13892547.ab

Ja man kan ju undra varför jag skriver om det egentligen, jo för att våld mot varandra är lika illa oavsett vilken man är. Att hans pappa är stadsminister ska inte göra att detta ska prioriteras mer än andra misshandels fall. I tidningen skrivs det att de var ute efter honom, varför då, för man inte gillar hans pappas uppdrag, är det så det skulle vara är de ju illa för den stackars grabben, han kan väl inte rå för vad hans pappa gör.

Men de finns alltid två versioner på allt, inget kan försvara våld. Men det här är andra gången han råkar ut för det, kan ju få en att börja fundera. Han kanske inte är en ängel själv, men som sagt det försvarar inte våld. Är inte alltid ens fel att två träter, sen kan man ju också undra vad en omyndig 16-åring springer på Stureplan för, eller har han andra regler än andra och behöver inte legitimera sig om han ska in på en krog.

Nu hände det ju inte inne på en krog men för mig blir det lite konstigt, tycker ingen 16-åring ska springa på stan. Men jag är ju bara en gammal tant. Var finns föräldrarna, har inte de något ansvar, eller har de inte tid med sina barn, kanske gör som många andra föräldrar, ger sina barn lite pengar, skickar hem dem till kompisar för att man själva ska få mysa och dricka vin i lugn och ro.

Jag har under mina år träffat många ungdomar där föräldrarna inte har "tid" med sina barn och i det här fallet kan de nog inte vara lätt, två föräldrar som väl knappast kan ha tid att vara hemma och vara familj. Och bör man inte hålla reda på vems sin sons kompisar är, verkar ju inte vara några dunungar precis, för de umgås ju tydligen i samma kretsar.

Skiter i om folk är gröna, gula eller randiga

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13877393.ab


Nu är Indian rasistiskt, vad är det som inte är rasistiskt idag. Jag räknar mig inte själv till rasist, men anser att de börjar gå lite till överdrift i Sverige.  "Du har ju inte alla indianer i kanoten" är upprinnelsen till en anmälan till JK. Som hets mot folkgrupp,Jag blir bara trött, man kan hitta fel i allt om man letar tillräckligt länge och ett uttryck som många använt och använder, är just bara ett uttryck.

Om jag generaliserar och säger att alla indianer, negrer mm är på det eller de viset då tycker jag det börjar bli rasistiskt, men att använda ord eller bilder på godis mm är nog inte många som kopplar till rasism.

I Sverige får vi tyvärr snart be om ursäkt för att vi är Svenskar, vi måste hela tiden tänka på vad och hur vi säger för att inte bli kallade rasist men om någon säger jävla svensk så är det tydligen helt okay.......
Att jag som är etnisk svensk ska behöva gå på tå och be om ursäkt för att jag kan råka säga något som inte är helt okay för någon annan, kan bli lite jobbigt

Jag tycker inte man ska kalla någon för någonting och jag skiter i om folk är gröna, gula eller randiga men alla ska ha samma rättigheter och skyldigheter i Sverige.


RSS 2.0