Totalt misslyckad lussebak samt lilla "byn"

Jag har aldrig varit någon bullbakande mamma, nu är mina vuxna barn utflyttade, några av dem har egna barn nu, men jag konstaterade precis att jag kommer aldrig bli en bullbakande mormor/farmor heller, klarar inte ens av att göra lussekatter på kungsörnens färdiga mix, vad är det för fel på mig.

På paketet står 2 1/2 dl varmt vatten, häll i torrjästen efter 5 min, häll i mixpåsen arbeta till en smidig deg, jäs i 30 min. Mn deg kan man slå ihjäl någon med. Hur svårt kan det vara :(.  Tur att min dotter inte ärvt min totala avsaknad av bakförmåga. Om det nu är ärftligt, min mamma var duktig på att baka, inget mix där. Så de kan ju så klart inte vara ärftligt om det inte hoppar över en generation. Om mina två söner är ena jäklar på att baka har jag aldrig fått uppleva.

De var i alla fall bara att kasta degen i soporna, när jag gick till vårt soprum, fick jag se att på kanten till sopkärlet stod en 3 l förpackning vin med ett decerlitermått på, kul tänkte jag och tog tag i den för att slänga ned den i sopkärlet. Den var inte tom, nu dricker jag ju inte alkohol, och har aldrig druckit något från soporna heller, även på den tiden då jag drack.Vet inte om den innehöll vin heller tung var den, men jag lät den stå kvar på kanten med decerlitermåttet. Kanske är det någon som tycker att alla som kastar sopor idag ska ta en klunk, eller så bor det någon i soprummet fast den personen var inte inne nu.

På tal om soprummet, vår hyrevärd har satt upp adventsstjärnor på alla soprum, jag tycker det är fint. Men den uppfattningen delas så klart inte med alla boende här. "Vore bättre de la pengarna på underhåll", eller "att sätta stjärnorna på soprummet är ju som att sätta dem på utedass"?, Ja varför inte" svarade jag "Där har ju kungen och drottningen suttit i alla tider, på varenda utedass som jag varit på". Varför kan man inte bara ta det för vad det är.Ett försök av hyresvärden att göra det lite trivsamt.

Allt går sin gilla gång här, lugnt och skönt, händer inte så mycket, några av våra "gubbar" var ute och skottade trapporna vid deras hus. Vill väl ha något att göra, stör ju ingen. En av "gubbarna" hade så klart åsikter om hur traktorn som skrapade gångarna samt parkeringen skulle ploga.  Han kan och vet bäst, förr gav jag mig in i omöjliga diskussioner med honom, men nu ler jag bara och lyssnar. Ingen idé att lägga sig i detta fall. Tror nog plog killen vet och gör det han ska ändå.

Vår !gubbe" från Norrland, han frågade mig en dag, om polisen pratat med mig angående"rånet"vid soprummet.De har de.Då berättade han att polisen hade pratat med honom med. De var när han kom ut från soprummet!De stod en man utanför som sa han var från polisen, berättade han. Mannen legetimerade sig inte, men vår "gubbe" såg att han hade en tjockare väst innanför jackan, en sån som poliserna har!! Polisen frågde honom om han kände någon som blivit rånad. Efter lite fundrande svarade var "gubbe" på sitt lite sävliga vis " Jo, de gör jag nog säkert", polisen tittade på honom lite fundersamt, fortsatte han att berätta och sa, "jaha, men jag menar här på området". De var ju en helt annan sak för "norrland" för de gjorde han inte.

Är det så konstigt att jag trivs här.





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0