Medberoende eller...............

http://www.expressen.se/nyheter/1.2601283/william-petzall-blir-tvangsvardad

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13828730.ab

De är alltid tragiskt med missbruk, ingen vakna upp en morgon och vill leva det livet. Vad jag däremot reagerar på är att han inte vill ha hjälp och en missbrukare som inte vill ha hjälp kan ingen hjälpa, tyvärr måste han slå i backen rejält, men ska han få fortsätta göra det som politisk vilde och med våra skattepengar. Är han på tvångsvård är det för att han inte kan och vill ta hand om sig själv. Då kan han knappast ta hand om politik och fatta vettiga beslut.

Jag tycker det är fint av honom att han går ut med att vilja jobba med missbruksfrågor, men jag trodde det handla om att villa hjälpa till att förändra missbruksvården inte om att visa hur man missbrukar!!

För att kunna påverka måste han ju själv vara en förebild för andra missbrukare och inte vara en aktiv missbrukare, missbruk är en sjukdom och han är mycket sjuk. Ska med andra ord inte göra annat än att koncentrera sig på sig själv, och inget annat.

Efter en beh ska man inte gå ut inom två år med att man är nykter och drogfri, de är den svåraste tiden, dessa två år. För en offentlig person kan ju detta vara svårt men media hjälper ju inte till, genom att  inte ,låta honom vara ifred, detta är en mycket sjuk människa, med ett tungt missbruk ska mycket till för att bli tvångsvårdat.

Så frågan kvarstår ska han få göra det med våra skattepengar och gör de då inte oss lite medberoende eller....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0