Vi har rätt att existera vi också!

http://arbetarbladet.se/torget/debatt/1.4262738-gavle-behover-ett-nytt-politiskt-ledarskap

Jag blir så trött, är inte så här man vill vakna upp, men kunde inte låta bli att läsa debatt, och då om att" Gävle behöver ett nytt politiskt ledarskap" Tror för min del inte att de är så enkelt och sen blir jag främst trött på Moderaterna som beter sig som robotar och bara hänvisar till arbete. Arbete, arbeta de är Er eviga mantra och också Er lösning på allt.

Ni skriver att Ni är konsekventa och drivande i Er arbetslinje och jag håller med, så drivande att människor som t o m har vård i livets sluskeda måste ut och jobba, så länge vi andas ska vi arbeta och de är ju också så att Ni måste få ut mer människor att arbeta, eftersom Ni sänkt skatterna för dem som arbetar, därför annars går inte ekvationen ihop. Ni urholkar välfärden på lång sikt.

De siffror Ni hänvisar till, 171 600 fler som arbetar stämmer säkert men med vad, de är Fas 3, lönebidrag mm Ni har bara ändrat i statistiken! Sen skryter Ni om de 143 000 som inte längre har förtidspension eller är sjukskrivna längre men var tog de vägen,  de talar Ni inte om, jo de har hamnat på sociala eller får leva på anhöriga. De är bland dessa som fattigdomen ökat, och vad ska Ni göra då.....jo Ni ska höja bostadsbidraget till barnfamiljerna för att hjälpa de fattiga barnfamiljerna, stiligt.

Sen åter igen mantra arbete, arbete, men de måste väl finnas riktiga arbeten att gå till, de måste väl även finnas bra fungerande barntillsyn, kommunikationer, boende mm, men de börjar det bli dåligt med och kan de möjligtvis bero på att ni sänker skatterna hela tiden!!!!. Vi vet vad som håller på att hända över hela världen, när de rikare blir rikare och varken vill betala skatt eller konsumera sina pengar. De är som Joacim von Anka de bara lägger sina pengar på hög. Till slut kollapsar hela systemet ihop, när de svaga i  botten inte orkar hålla upp de på toppen.

Ni kommer även lägga 8,1 miljarder på 3 år på bl a att skapa ett bättre företagarklimat samt att vår skola ska bli bättre på att skapa bättre möjligheter till jobb. Alla har inte möjlighet att bli egna företagare, samt gör inte arbetslösheten till ett problem för skolan. 8,1 miljarder på tre år är inte heller några svindlande summor i detta sammanhang.

Att Ni sen försöker göra detta till ett kommunalt problem är lite sandlådenivå för mig  , jag är själv inte socialdemokrat, så detta är inget försvarstal för dem, utom mer att jag blir så trött på att Ni moderater, slår Er för bröstet och pratar om Er arbetslinje hela tiden, inget fel att arbeta men, men inte till vilket pris som helst. Ni får och ska inte heller glömma den gruppen av människor som inte kan arbeta av en eller annan orsak. För  i slutänden är de vi som håller Er uppe ändå, så vi har rätt att existera vi också.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0