Med makt kommer kontakter......

http://www.expressen.se/nyheter/1.2635861/forra-riksdagsledamoten-sagar-reinfeldt


Nu skriver en f d riksdagsledamot en bok om stadsminister, de är inte första gången människor som slutat sina uppdrag skriver böcker om sin tid i riksdagen och sina partier samt partikamrater. Vad jag blir fundersam över är varför kritiserar man inte och skapar debatt om sin "ledare", under tiden man sitter där, jo de är klart om personerna är precis som de beskrivs i böckerna och i artiklarna, så vågar de inget annat. Jag tvivlar inte på trovärdigheten i deras berättelser, både Göran Persson f d statsminister samt Fredrik Reinfeldt är män med makt, och de är duktiga på att utnyttja den.

De har även enl mig en dålig kvinnosyn och använder sig gärna av maktstrukturer och nedlåtande kommentarer mot kvinnor. Jag har aldrig varit en "fan" av Maud Olofsson, men en sak tänkte jag alltid på när hon var med i Alliansen, Fredrik Reinfeldts kroppsspråket och attityden på när hon pratade, och även att hon ibland blev framskickad vid dåliga beslut. Ska vi hänga någon så varför inte en kvinna.

Göran Persson på sin tid var inte ett dugg bättre, var nedlåtande både mot kvinnliga journalister samt partikamrater.Riksdagen är inte annorlunda än andra toppstyrda platser, där oftast män innehar de höga posterna, (ursäkta jämförelsen)de beter sig som tuppar i hönsgården, de springer omkring och sprätter.

De värsta i det här är att vi tillåter dem att göra det, varför vågar människor inte under tiden de sitter i regeringen, gå ihop och slå näven i bordet, visst är det bra att skriva av sig och låta människor som vill läsa om hur det fungerar göra det. För som med allting annat som rör vår nuvarande regering samt vår stadsminister så sopas detta också under mattan och blir bara en liten notis i tidningen för med makt kommer kontakter......

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0