Du finns inte ändå?

http://gd.se/nyheter/gavle/1.3954266--mig-veterligt-sover-ingen-pa-gatan-i-dag-


Enl socialtjänsten i Gävle finns inga uteliggare här. de är inget de känner till i alla fall. Är inte det konstigt att de alla vet, har inte de en aning om, och de är den förvaltning som ska måna om de mest utsatta människorna i Sverige. För mig är de egentligen inget konstigt för de är den här mentaliteten som finns i hela landet, och som vår regering även stöder, de finns inga uteliggare, hemlösa barn eller fattiga människor i Sverige.

De ser dem inte även om de kliver över dem, men de här männsikorna eksisterar faktiskt och är en grupp som blir större i Sverige. Läste Hem&Hyra i förrgår, som är hyresgästföreningens tidning, där de stod om en undersökning bland Sveriges socialchefer om vem som har svårast att få lägenhet i Sverige idag. De är människor med betslingsanmärkningar och skulder, och de är idag en väldigt stor grupp och den blir bara större och större.

96% är personer med betalningsanmärkningar samt skulder, 85% var människor med missbruksproblem efter de kom människor med psykisk ohälsa, personer med försörjningstöd kom på fjärde plats, sen flyktingfamiljer och sen kom ensamstående med barn.

Idag håller vi på att få en helt ny grupp av utliggare, de är "vanliga" människor utan missbruk och oftast med någon form av försörjning,men som inte får skriva kontrakt på grund av betalningsanmärkningar, de är andra klassens medborgare utan något värde.

Du kan köra för fort, du kan spöa kärringen m m, men betalar du inte dina räkningar som Du ska, då förlorar Du helt ditt männsikovärde och hamnar Du på gatan spelar det ju ingen roll, för Du finns inte ändå?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0