Jens Stoltenberg

http://www.aftonbladet.se/ledare/article13391846.ab

Jens Stoltenberg, Norges stadsminister om nu någon missat de, vilken människa så ödmjuk och så full av empati, jag minns när han var med i Skavlan på svt, hur han öppet och utan att tveka, eller lägga in några värderingar eller tyck synd om mig, berättade om sin systers svåra missbruk Han är så medkännande och så medmänsklig så ibland kan man nästan tro att det inte är sant, men de är det, han är bara en sån människa och ändå sitter han i toppen i maktens boning.

Han har inte glömt sina rötter eller vem han företräder, detta är något som saknas hos alla vårs partiledar i Sverige, att bara vara människor, Reinfeldt skulle aldrig erkänna att han hade några personliga problem i sin familj, inte någon annan svensk i toppen heller. Här soppar vi undan allt som inte hör till "normen", gömmer alla lik i garderoben och om de kommer fram så nekar vi till dem, även om vi tas på bar gärning....

För mig är fråga är de typiskt svenskt att vara så, som t ex att agera när något händer, vad är man rädd för, ta tsunamin mm alla andra reagerar blixtsnabbt, men i Sverige stänger vi av tel eller tittar inte på tv, eller kommer med dåliga ursäkter. Sen måste vi ha långa möten för att allt ska bli rätt. Ändå försvarar bl a stadsministern sin höga lön med sitt ansvar, men agera utifrån de ansvaret också. Nu kanske inte Fredrik Reinfeldt hade kunnat gjort så mycket i Norge, men visa åtminstone lite empati i intervjuerna, prata om sakerna för vad de är, var inte så jävla rädd för att visa att Du/ni är människor som alla andra med känslor.

Jens Stoltenberg har inga problem med det och han gör det inte för att vinna några politiska poäng, han gör det för han är medmänniska om vi kommer att lära oss något från detta, så hoppas jag att de är  lärdomen om hur Norges folk , utan själviska motiv stöttar varandra och inte spekulerar i allt, utan gett sig fan på att terror inte ska vinna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0