Jag skäms över att vara svensk och över vår regering!

http://www.aftonbladet.se/debatt/article13331271.ab

De är inte första gången man läser om hur svårt sjuka människor behandlas som skit, av försäkringskassan mm, var de c.a ett år sen på Tv 1, debatt, om en svårt cancer sjuk kvinna, som hade palliativ vård, hon debatterade med socialförsäkringsministern om sjuk regler, ministern satt bredvid kvinnan och svarade på hennes frågor, med en klapp och ett leende att nästa år blir allt bättre..........jag beundrade den svårt sjuka kvinnan och gör det fortfarande som hade sinnesnärvaro nog att inte hoppa upp och mörda ministern, utan sa helt lugnt "nästa år lever inte jag". Ministern sa inget mer.

Här har vi ytterligare en svårt sjuk kvinna, som ingen verkar bry sig i, ingen lyssnar på henne och hennes önskan om ett värdigt liv, den sista tiden hon har kvar. Alla vet att för ALS finns idag inget botemedel.

Men varför skulle Filippa Reinfeldt bry sig, hon har ju inga bekymmer om någon blir sjuk i hennes familj, då kan man köpa sig bra vård, köpa sig vårdpersonal man har råd till att göra bra saker för sig själv, för där finns de pengar och pengar är makt. Nu är de ju inte bara Filippa och Fredrik Reinfeldt vi ska hugga på utan alla som röstat fram dem i valen, på bekostnad av de sämst ställda barnfamiljer samt sjuka.

Men de är väl ett sådant samhälle vi vill ha, eller.... vi är ju är beredde att gå över lik för att få några kronor extra i plånboken varje månad, nej fy fan jag skäms, skäms å vår regering som inte har någon förankring i verkligheter, skäms för de "vanliga Svensson" som röstat fram vår regering, skäms för att vi svenskar är så jävla mesiga så vi inte gör något, utan bara sitter hemma och tackar och tar emot, titta på andra länder, de går man ur huset och protesterar, men inte vi. Skäms över att vi svenskar lever med sköt dig själv och skit i andra.

Inte vet jag hur Filippa o Fredrik Reinfeldt sover på nätterna och man ska inte önska andra illa, men ibland skulle de behövas att dessa människor som lever i en gräddfil, skulle råka ut för någon sjukdom eller olycka, eller gå en dag i Maria Eggers sko. Ödmjukhet och empati saknas i Felippa och Fredrik Reinfeldts vokabulär.

Kommentarer
Postat av: Pirjo

Alldeles riktigt!

2011-07-17 @ 12:51:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0