Korsnäs vädjan om Buss

http://arbetarbladet.se/nyheter/gavle/1.2567575-korsnas-vd-vadjar-for-morgonturen


Jag har full förståelse för att vd Christer Simrén vädjar om buss, han tänker på arbetarna som behöver komma till jobbet, och det tycker jag måste vara hemskt viktigt, de är i alla fall viktigare att 4 människor kommer till sina arbeten, än att 1 till 2 personer åker, i olika bussar som också går precis i baken på varandra under dagtid.
Jag menar också buss 1. Den har en avgångstid med 10 min intervaller hela veckan, vilket gör att de i hinner köra ifatt varandra eller till o med om varandra. De gäller mellan centrum och Karskär, dagligen.

Har stått bl a och väntat på buss 12 vid Bomhus centrum, och upplevt detta fenomen, buss nr 1 en efter en, tom eller som sagt med 1 eller 2 personer ombord. Kan vara så att de har varit fler personer på bussen från Valbo - centrum eller vice versa. Är det ekonomiskt eller miljömässigt försvarbart då, eller ta buss nr 14 mellan centrum-Gävle Strand-Fjällbackens c, hur kan den vara försvarbart, har sett den mångas gånger komma tom till fjälbacken och sedan gått lika tom, även linje 4 har i en insändare förrut beskrivits om hur den går tom på kvällar, flera varv runt jorden tror jag det var.

Henrik Lunqvist åker uppenbart aldrig buss. Skulle vara intressant att få en uppgift på hur många som åker på de bussarna över hela dagen.


Buss 12 går ju också till Korsnäs samt förbi bostadstadsområdet, samt en skola i Kastsjö, den går bara 2 ggr i halvtimmen, samt 1 gång i timmen på helger, ändå är den bussen vid vissa tider proppfull. Var glad att det finns en så stor arbetsplats kvar, och sen vill ju ni att vi ska åka buss, men se då till att de går bussar till och från de ställen det är svårt att ta sig till stan, att åka buss från Gävle Strand till centrum måste väl ändå vara lite lyx, de flesta som bor där, har troligtvis egen bil.
'

Tycker Henrik Lundqvist ska kolla hur verkligheten ser ut, innan han utalar sig om ekonomin och miljö, och sen låta de som arbetar komma till sina jobb.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0